Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce NU trebuie să speli niciodată carnea crudă de pui înainte de a o găti

Publicat:

Bacteria campylobacter este cea mai raspandita cauza a toxiinfecțiilor alimentare, putand induce dureri abdominale, diaree severa, febra și varsaturi. Simptomele toxiinfecțiilor datorate acestei bacterii dispar, de regula, fara tratament, in decurs de 2-5 zile de la contaminare. In cazuri mai grave, insa, infecția cu campylobacter poate declanșa sindromul intestinului iritabil, artrita reactiva, avortul spontan și sindromul Guillain-Barre.

Categoriile cele mai expuse acestui risc de infectare sunt copiii mici, varstnicii și persoanele cu deficiențe imunitare, in special cele bolnave…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

S-a revendicat premiul de 500 de lei, de la concursul lansat pe subiectul ”cea mai scumpa apa…”

10:15, 02.05.2024 - Azi a fost revendicat premiul de 500 de lei, oferit la concursul inițiat de TurdaNews, care a decis sa premieze informarea corecta, in detrimentul manipularilor vehiculate de unele cercuri de interese. Citește și: Cine a caștigat premiul de Paște pe subiectul ”cea mai scumpa apa”?! Atenție la revendicare!…

Se apropie Floriile. Atenție la pește! Avertismentul directorului general ANPC

17:25, 23.04.2024 - Se apropie Floriile. Atenție la pește! Avertismentul directorului general ANPC. Pentru ca peștele și produsele din pește sa nu prezinte un pericol pentru sanatate, acum, cand ne aflam in perioada premergatoare Floriilor, moment in care peștele este alimentul...

Atentie la carnea din supermarket! Ce bacterii au fost gasite in mancare

10:30, 18.04.2024 - Vesti proaste pentru clientii de la nivel mondial care cumpara carne de pui din supermarket. Unul din 15 pui vanduți in supermarketuri este contaminat cu o bacterie mortala. Un studiu a relevat ca bacteria respectiva este cea mai frecventa cauza a intoxicațiilor alimentare. Bacteria nu mai raspunde…

Bacteria mortala care se gasește in carnea de la supermarket: 1 din 15 pui proaspeți este 'puternic contaminat'

14:45, 17.04.2024 - Unul din 15 pui proaspeți din supermarketuri este "puternic contaminat" cu o bacterie cu potențial letal. Campylobacter se numește bacteria care reprezinta cea mai frecventa cauza a intoxicațiilor alimentare la nivel mondial.

La ce sa fii atent cand cumperi carne de pui din supermarket. Trucuri folosite de retaileri pentru a te pacali sa cumperi marfa proasta

23:16, 12.04.2024 - Chiar daca aspectul exterior al carnii poate sa para similare in majoritatea cazurilor, exista metode și indicii prin care poți face diferența și sa recunoști un produs proaspat. Alegerea carnii de pui proaspete nu doar asigura siguranța alimentara a familiei tale, dar și gustul și valoarea nutritiva…

Ciuperca unghiei, o infecție aparent banala, care se poate finaliza cu o intervenție chirurgicala!

00:26, 04.04.2024 - Ciuperca unghiei este foarte frecventa, pare banala, dar netratata corect se poate finaliza cu o intervenție chirurgicala. Atenție, tratamentul este o provocare, deoarece este de durata și presupune rabdare și consecvența. Ciuperca unghiei sau micoza afecteaza unghiile mainii, dar mai ales ale piciorului.…

INDICATORI ESENȚIALI Secretele achiziționarii carnii proaspete de pui din magazin

16:35, 29.03.2024 - Carnea proaspata va fi stralucitoare, umeda la atingere și ușor alunecoasa The post INDICATORI ESENȚIALI Secretele achiziționarii carnii proaspete de pui din magazin first appeared on Informatia Zilei .

De ce sa nu reincalzești carnea de pui la cuptorul cu microunde. Avertismentul unui expert

14:31, 13.03.2024 - Un expert in zona alimentara a explicat care sunt motivele pentru care carnea de pui nu ar trebui reincalzita la cuptorul cu microunde. Preparatul pe care il vei scoate din aparatul electrocasnic nu-i va mulțumi deloc pe cei prezenți la masa. Ce se intampla cu carnea, cat timp este supusa microundelor.…


Ce parere ai despre aceasta stire?