Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce nu a intervenit UE in disputa pe Catalonia

Publicat:

Ar fi putut UE sa medieze in conflictul dintre Barcelona si Madrid? Da, daca i s-ar fi permis. Dar acum e vorba despre viitor si nu exista alta optiune decat sprijinirea guvernului spaniol.

Pentru Uniunea Europeana nu se schimba practic nimic in urma declaratiei unilaterale de indepedenta a Parlamentului regional al Cataloniei.

Nu va exista o granita intre Spania sau Franta si Catalonia, nu va exista vama, nu va exista control al traficului rutier si feroviar, nu vor exista stavile in calea fluxului de marfuri si capital.

Din perspectiva UE, Catalonia ramane Spania

Citeste articolul mai departe pe business24.ro…  

Sursa articol: business24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Iohannis, despre diferenta intre deficitul bugetar calculat de CE si cel calculat de Guvern: I-am rugat sa construiasca un buget care este sustenabil, corect si solid. Ma gandesc ca asa va fi

20:55, 17.04.2024 - „Acum, despre aceste calcule cu siguranta ministrul Finantelor poate sa va dea explicatiile de rigoare, dar despre deficit si situatia Romaniei in an electoral pot sa va spun ca am avut, atunci cand s-a construit bugetul, discutii cu toti factorii implicati si i-am rugat sa construiasca un buget care…

Un nou scandal agita apele la Bruxelles. Ursula von der Leyen va da explicatii dupa o numire controversata, intr-un post platit cu 18.000 de euro pe luna

19:35, 04.04.2024 - Impartialitatea unei numiri validate de Ursula von der Leyen intr-un post de rang inalt in cadrul Comisiei Europene a fost pusa la indoiala de mai mulți comisari europeni si eurodeputati, inclusiv de Josep Borrell, așa ca șefa Executivului comunitar va trebui sa dea explicatii pe acest subiect intr-o…

Uniunea Europeana ­incepe o remaniere in ­randul ­ambasadorilor sai

01:00, 27.03.2024 - Inainte ca majoritatea posturilor importante din institutiile Uniunii Europene sa fie alocate, ceea ce se va intampla dupa alegerile europarlamentare din 6-9 iunie, o serie de diplomati europeni importanti fac deja obiectul unei remanieri ori si-au asigurat de pe acum noi locuri de munca, a comentat…

Comisia Europeana va negocia cu Rusia repatrierea tezaurului Romaniei, dupa incheierea razboiului din Ucraina

22:45, 25.03.2024 - Problema tezaurului național al Romaniei, confiscat de Rusia, a devenit o sarcina a Comisiei Europene, care va putea sa negocieze cu Moscova repatrierea acestuia, atunci cand "va veni momentul prielnic" pentru discuții. Declarația a fost facuta de europarlamentarul Eugen Tomac, in cadrul unei emisiuni…

Presedintele PNL Nicolae Ciuca se vede cu romanii din Spania si Franta, in acest weekend. Cine merge cu el

07:45, 15.03.2024 - Presedintele PNL Nicolae Ciuca și secretarul general al partidului, Lucian Bode, se vor afla in acest weekend in Spania si Franta, unde se vor intalni cu romanii stabiliti aici. Cei doi lideri PNL au programate, incepand de vineri și sambata, intalniri atat cu romanii stabiliti in Spania, cat și cu reprezentanti…

Siegfried Mureșan: Noi, instituțiile Uniunii Europene, trebuie sa ne implicam mai activ in a ajuta țarile candidate sa indeplineasca criteriile de aderare

14:41, 12.03.2024 - Siegfried Mureșan, in plenul Parlamentului European: Noi, instituțiile Uniunii Europene, trebuie sa ne implicam mai activ in a ajuta țarile candidate sa indeplineasca criteriile de aderare Intervenția deputatului european Siegfried Mureșan (PNL / PPE), vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul…

Acord intre statele membre UE asupra legii lucratorilor unor platforme ca Uber sau livratori de mancare la domiciliu. Statele urmeaza cum sa-i califice pe lucratori. Uber cere legi nationale

19:56, 11.03.2024 - ”Conditii mai bune de munca pentru livratorii de mancare la domiciliu!”, anunta presedintia belgiana. Ministrii Muncii din UE au aprobat acest text de compromis al unei directive referitoare la muncitorii platformelor. Acest text imbunatateste drepturile si conditiile unui numar de peste 28,5 milioane…

Tarile UE au convenit joi sa renunte la un tratat international privind energia, pentru ca submineaza combaterea schimbarilor climatice

08:55, 08.03.2024 - Tratatul Cartei Energiei din 1998, care permite companiilor energetice sa dea in judecata guvernele pentru politicile care dauneaza investitiilor lor, a fost folosit in ultimii ani pentru a contesta masurile care necesita inchiderea fabricilor de combustibili fosili. Ministrii din tarile UE au convenit…


Ce parere ai despre aceasta stire?