Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Chec fără praf de copt, cu vanilie și cacao. Rețetă clasică și ușor de preparat

Publicat:
Chec fără praf de copt, cu vanilie și cacao. Rețetă clasică și ușor de preparat

Praful de copt este un ingredient folosit in diferite aluaturi sau blaturi de deserturi. Are rol de afanator ceea ce face aluatul spongios, dar ii marește și volumul. Are la baza bicarbonat de sodiu, amestecat cu un acid cristalizat, dar și cu amidon, pentru a se menține uscate.Anumite blaturi de prajituri au nevoie de praful de copt pentru a se dezvolta in timpul tratamentului termic. Insa rețetele de pandișpan și cele de chec, nu necesita neaparat acest ingredient. Se adauga in compoziția acestora, atunci cand au un adaos de ingrediente grele, cum ar fi fructele uscate sau proaspete, ciocolata…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol si foto: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Rețeta de chec pufos cu cacao. Este delicios și poate fi pregatit in timpul postului

23:26, 18.04.2024 - Deserturile sunt preferate de mulți romani, astfel ca sunt preparate des. Rețeta de mai jos este ideala pentru toți pretențioșii, iar gustul te va face sa te indragostești. Se prepara simplu și nu vei avea nevoie de multe ingrediente.

Blat de tort cu amidon, perfect pentru torturi deosebite

10:00, 10.04.2024 - Amidonul alimentar poate inlocui cu succes faina din rețetele de prajituri sau alte preparate. Nu conține gluten, iar preparatele in care este inclus pot fi consumate și de persoanele cu intoleranța la acesta.In plus, daca este consumat regulat, in cantitați recomandate, amidonul poate favoriza creșterea…

Palmieri cu scorțișoara. Rețeta de desert simplu, din doar trei ingrediente

23:05, 05.04.2024 - Tot ce ai de facut pentru acest desert este sa intinzi o foaie de aluat foietaj cat mai subțire. Presari peste ea cele necesare, o decupezi și o modelezi sub forma de palmieri. Apoi, coci delicioșii palmieri intr-un timp scurt, la temperatura medie. Daca dorești ca desertul sa fie de post, gasești in…

Negresa cu bezea. Una dintre cele mai adorate prajituri, intr-o varianta delicioasa

10:55, 29.03.2024 - Rețeta de negresa este varianta romaneasca a rețetei americane de brownie. Diferența consta in textura mai pufoasa, fața de cea densa și lipicioasa a prajiturii din bucataria americana. Acest fapt se datoreaza adaosului de cacao in locul ciocolatei din rețeta originala.Acest desert cu cacao se prepara…

Paine cu lapte batut in aluat. Cea mai pufoasa și alba paine

09:40, 25.03.2024 - Painea de casa este, de cele mai multe ori, mai gustoasa decat painea din comerț. Controlul ingredientelor este la tine, dar și satisfacția obținerii unui produs preparat in casa. In plus, mirosul aluatului copt, care inunda bucataria, te poarta cu nostalgie catre casa bunicii și al ei carnețel cu rețete…

Chec cu cacao, reteta ieftina si simpla. Te salveaza de fiecare data cand nu stii ce sa faci dulce rapid

20:35, 07.03.2024 - Checul este unul dintre cele mai delicioase preparate, care se gatește repede și nu este deloc complicat. Este o prajitura ieftina, care te salveaza cand nu știi ce sa faci dulce. Iata cea mai ieftina rețeta, cu care nu vei da greș niciodata. Cea mai simpla rețeta de chec cu cacao Iți prezentam o rețeta…

Rețeta mucenici moldovenești insiropați

09:20, 07.03.2024 - Pe data de 9 martie, in calendarul ortodox se praznuiesc Sfinții 40 de Mucenici, motiv pentru care gospodinele din toate colțurile țarii pregatesc rețete de mucenici. Mai jos iți spunem care sunt cele mai bune rețete pentru mucenici moldovenești insiropați.Mucenici pufoși, mucenici fierți in zeama sau…

Rețeta de pandișpan cu cacao și vișine. Desertul cu care sa-ți surprinzi partenerul de Dragobete

09:01, 24.02.2024 - Rețeta de pandișpan cu cacao și vișine este simpla și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este desertul cu care vei reuși sa-ți surprinzi partenerul de Dragobete. Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru aceasta delicatesa, dar și care este modul de preparare!


Ce parere ai despre aceasta stire?