Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

4 noi morminte ale unor deţinuţi politici, descoperite la Râpa Robilor

Publicat:

In aceasta saptamana, patru istorici deruleaza lucrari arheologice la din Aiud, lucrari care se desfasoara sub egida Institutului de Investigare a si (IICCMER). Cei 4 istorici sunt (din 28 mai este directorul departamentului care se ocupa de investigatii speciale si proiecte de arheologie contemporana din cadrul IICCMER), (arheolog expert la de Istorie a Transilvaniei din Cluj), (Muzeul din Turda) si (Muzeul din Aiud). In coasta abrupta…

Citeste articolul mai departe pe informatiadealba.ro…  

Sursa articol: informatiadealba.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un pas decisiv pentru demararea proiectului de amenajare a Memorialului dedicat victimelor comunismului de la Ramnicu Sarat

20:11, 26.04.2024 - – Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) saluta aprobarea, in ședința speciala a Guvernului Romaniei organizata joi, 25 aprilie, la Timișoara, a modificarii OUG nr. 173/2022, care deblocheaza un proiect important pentru istoria și memoria naționala.…

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Proiectul expozitional Avram Iancu. Omul, eroul, legenda, 200 de ani de la nastere, realizat de BNR

20:10, 17.04.2024 - Muzeul National de Istorie este partener, alaturi de Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I", Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Serviciul Judetean Alba al Arhivelor Nationale ale Romaniei si de Biblioteca Centrala Universitara "Lucian Blaga" Cluj…

MNIT pregatește cea mai valoroasa expoziție din istoria sa: „Razboinici uitați și podoabe eterne (secolul al V-lea p. Chr.)”

13:20, 04.04.2024 - Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) pregatește cu sprijinul Ministerului Culturii și al Primariei Șimleu Silvaniei o expoziție temporara extraordinara, intitulata „Razboinici uitați și podoabe eterne”.

OAMENI din BN: Alexandru Daraban, teolog și istoric, despre scriitorii bistrițeni care au scris poezii de dragoste regimului Ceaușescu

13:10, 31.03.2024 - Alexandru Daraban a facut primii ani de școala in Sangeorz, absolvind liceul la „Solomon Halița”. Este și cetațean de onoare al orașului stațiune și coordoneaza, din 2012, Revista Pisanii Sangeorzene . Ne-a povestit, intre altele, și despre scriitorii din județ care inainte de 89 obișnuiau sa scrie…

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca va beneficia de fonduri pentru restaurare și amenajare

15:40, 08.03.2024 -  Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei va primi bani pentru restaurare, fiind pe lista unor monumente și cladiri istorice incluse intr-un nou program de investiții aprobat vineri de Guvern. Proiectul aprobat a fost pregatit de Ministerul Culturii impreuna cu Ministerul Finanțelor și…

Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei din Cluj-Napoca va beneficia de fonduri pentru restaurare și amenajare

15:35, 08.03.2024 -  Muzeului Național de Istorie al Transilvaniei va primi bani pentru restaurare, fiind pe lista unor monumente și cladiri istorice incluse intr-un nou program de investiții aprobat vineri de Guvern. Proiectul aprobat a fost pregatit de Ministerul Culturii impreuna cu Ministerul Finanțelor și…

S-a aprobat construirea unei creșe in comuna Mihai Viteazu

14:05, 01.03.2024 - Primaria Comunei Mihai Viteazu anunța includerea obiectivului de investiții ”Construire dotare creșa str. Transilvaniei, nr. 141-141A, sat Mihai Viteazu, comuna Mihai Viteazu, județul Cluj”, pe lista proiectelor aprobate a Companiei Naționale de Investiții. Lista sinteza a subprogramului ”Unitați și…

Martisoare muzeale - atelier de creatie si educatie muzeala la Muzeul National de Istorie a Romaniei

10:25, 19.02.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei organizeaza in perioada 21 februarie - 8 martie, o serie de ateliere de creatie si educatie muzeala dedicate martisorului - simbol al primaverii si al renasterii naturii, potrivit news.ro. Ghidati de desenatorii artistici si educatorii muzeali, participantii…


Ce parere ai despre aceasta stire?