Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

29 august, ziua în care se pomeneste Tãierea Capului Sfântului Ioan Botezãtorul

Publicat:

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Traditii si obiceiuri SARBATOARE… Credinciosii ortodocsi praznuiesc azi Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul. Potrivit traditiei, in aceasta zi se tine post negru, nu se bea vin rosu, pentru ca, in credinta, reprezinta sangele Botezatorului, nu se mananca fructe si nici legume. De asemenea, nu se taie nimic cu cutitul si [...]

Citeste articolul mai departe pe vrn.ro…  

Sursa articol: vrn.ro


Stiri pe aceeasi tema

Paștele catolic, sarbatorit pe 31 martie. Tradiții și obiceiuri de Inviere

08:50, 30.03.2024 - Credinciosii catolici sarbatoresc duminica Paștele, sarbatoare sfanta a luminii. Duminica Invierii inseamna un moment de reintoarcere la tradiții, la origini și la obiceiurile vechi de sute de ani. Citește și: Trecem la ora de vara in aceasta noapte: ceasurile se dau inainte cu o ora. Anuntul CFR Calatori…

Catolicii din Romania sarbatoresc azi Floriile. Traditii si obiceiuri

16:05, 24.03.2024 - Credinciosii romano catolici celebreaza duminica, 24 martie, Floriile, sarbatoare care simbolizeaza intrarea Domnului in Ierusalim. Ramurile pe care crestinii catolici le primesc la Sfanta Liturghie din Duminica Floriilor au fost binecuvantate si trebuie tratate ca obiecte sfinte. Este traditional sa…

Creștinii ortodocși intra de astazi in Postul Pastelui: Traditii si obiceiuri in cel mai aspru post al anului

10:20, 18.03.2024 - Astazi, 18 martie, a inceput cel mai greu si aspru post din an. Credinciosii ortodocsi renunta la mancarea de dulce, lapte, oua si mai ales carne! Timp de 48 de zile, se vor manca doar legume, fructe si produse care nu sunt de origine animala neagra pentru 48 de zile, cat tine cel mai aspru post din…

Reguli de aur in Postul Pastelui. Credincioșii trebuie sa le cunoasca și sa țina cont de ele: principalele traditii si superstitii

07:55, 18.03.2024 - In teologia ortodoxa, postul nu este inteles numai ca abstinenta alimentara, ci ca o practica-test pentru indepartarea de patimi. De ce trebuie sa tinem post? Aceasta decizie aduce vindecare sufleteasca apropiindu-l pe om de Dumnezeu, sunt incurajate faptele bune si ajutorarea celorlalti.Potrivit Bisericii,…

Lasatul secului 2024. Tradiții și obiceiuri pentru ultima zi inainte de Postul Paștelui

16:41, 13.03.2024 - Credincioșii se pregatesc in aceasta perioada de intrarea in Postul Paștelui, poate cel mai aspru dintre toate cele prezente in cursul anului. Insa, trebuie sa știi ca inaintea acestei perioade de curațare sufleteasca are loc Lasata Secului, zi in care se ține cont de o mulțime de obiceiuri și tradiții.…

Cand se sarbatorește Paștele Catolic? Ce tradiții și obiceiuri ne ofera cea mai mare sarbatoare creștina?

10:25, 12.03.2024 - Anul acesta, sarbatoarea Paștelui va fi, din nou, la date diferite pentru catolici și ortodocși. Pentru credincioșii catolici Postul Paștelui a inceput in data de 14 Februarie, iar pentru ortodocși Postul Paștelui va incepe in ziua de 18 Martie. In acest an, Biserica Romano-catolica va sarbatori Paștele…

Mosii de iarna, sambata 9 martie. Traditii si obiceiuri

14:55, 09.03.2024 - In fiecare an, in ziua de sambata dinaintea duminicii Infricosatoarei Judecati, crestinii ortodocsi din Romania ii pomenesc pe cei trecuti la domnul. Conform traditiei populare, aceasta sarbatoare este numita si “Mosii de iarna” sau “Sambata mortilor”. Totodata, in aceasta zi, sunt si Mosii de primavara.…

A inceput Postul Paștelui Catolic 2024. Semnificații pentru credincioși, tradiții și obiceiuri. Ce este Miercurea Cenușii

11:11, 14.02.2024 - A inceput Postul Paștelui Catolic 2024. Semnificații pentru credincioși, tradiții și obiceiuri. Ce este Miercurea Cenușii Postul Paștelui Catolic 2024. Credincioșii romano-catolici au inceput Postul Paștelui. In acest an, diferența intre cele doua sarbatori marcate de catolici și ortodocși este de peste…


Ce parere ai despre aceasta stire?