Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ziua Europeană Împotriva Hipertensiunii

Publicat:

17 mai este de Lupta Impotriva Hipertensiunii Arteriale. Pentru anul 2015 activitatile de celebrare se vor desfasura sub sloganul

Cunoasteti-va  valorile presiunii arteriale“. In acest context in perioada 14.05.-23.05 2015 , DSP Arges va derula campania „Ia atitudine! - Apara-ti sanatatea!“. Scopul campaniei este de a promova practicile comportamentale preventive in randul populatiei si umareste mai multe obiective:
l constientizarea populatiei asupra HTA ca principal factor de risc pentru prevenirea bolilor la scara mondiala;
l schimbarea mentalitatii prin interventii…

Citeste articolul mai departe pe ziartop.ro…  

Sursa articol: ziartop.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cazurile de demența sunt in creștere la nivel mondial. Care sunt factorii de risc?

10:15, 09.05.2024 - O criza globala de sanatate mintala se profileaza la orizont – demența. Aceasta este o afecțiune care poate fi cauzata de o serie de boli care distrug treptat celulele nervoase și deterioreaza creierul, ducand la un declin al funcțiilor cognitive, potrivit Organizației Mondiale a Sanatații (OMS), transmite CNBC.…

Ai mainile umflate? Boala care se ascunde in spatele acestui simptom: cand trebuie sa mergi la medic

09:45, 08.05.2024 - O tensiune arteriala normala este mai mica de 120/80 mmHg. Orice citire mai mare decat aceasta inseamna mai mult stres asupra arterelor, ceea ce le face mai puțin elastice in timp. Acest lucru poate duce la mai puțin sange care circula prin corpul tau, provocand un atac de cord, un accident vascular…

Estera STAMOIU, președinte OAMGMAMR Argeș: ”VACCINAREA PROTEJEAZA SANATATEA LA ORICE VARSTA, CONTRIBUIE LA O VIAȚA CALITATIVA PENTRU TOATE GENERAȚIILE”

08:30, 26.04.2024 - In ultima saptamana a lunii aprilie, Organizația Mondiala a Sanatații, alaturi de alte organizații partenere, sub genericul ”Omenește este posibil” desfașoara o campanie comuna de comunicare la nivel mondial pentru a marca Saptamana Mondiala A Imunizarii, reafirmand angajamentul global fața de sanatatea…

ESTERA STAMOIU, PREȘEDINTE OAMGMAMR ARGEȘ: ”Respectarea și susținerea dreptului la sanatatepoate transforma fiecare zi in Ziua Mondiala a Sanatații”

10:45, 08.04.2024 - Ziua Mondiala a Sanatații este marcata anual pe data de 7 aprilie, fiind un eveniment inițiat de Organizația Mondiala a Sanatații. Sanatatea este un drept fundamental al oricarei ființe umane. Sanatatea ca drept al omului este recunoscuta in Constituția OMS (1948), Declarația Universala a Drepturilor…

Ziua Mondiala a Sanatații: ,,Sanatatea mea, dreptul meu!”, marcata in 7 aprilie

18:00, 05.04.2024 - Ziua Mondiala a Sanatatii este sarbatorita inca din anul 1950. In acest an, ca raspuns la provocarile reprezentate de conflicte, criza climatica și consecințele negative ale acestora asupra starii de sanatate, ZIUA MONDIALA A SANATATII are ca tema „Sanatatea mea, dreptul meu”. Sanatatea este un drept…

Analiza a alimentației populației și modalitați de protecție impotriva bolilor produse de aditivi și conservanți nesanatoși

12:15, 05.04.2024 - Introducere Alimentația populației este un aspect crucial al sanatații publice și are un impact semnificativ asupra starii generale de sanatate a indivizilor și a comunitaților. In contextul modern, alimentele procesate și ambalate sunt omniprezente, iar multe dintre acestea conțin aditivi și conservanți…

Lumea albastra a copiilor cu autism

05:25, 02.04.2024 - In ultimii ani, prevalența autismului a crescut, conform statisticilor realizate la nivel mondial. Insa unii specialiști ca incidența mai mare este asociata, mai degraba, depistarii mai multor cazuri decat factorilor declanșatori. Poate ca vorbim de cazuri care erau acolo și inainte, dar pe care nu…

Unul din 8 oameni este obez

12:35, 02.03.2024 - Peste un miliard de persoane la nivel mondial sunt considerate in prezent obeze, o afecțiune corelata cu un risc crescut de numeroase probleme grave de sanatate, potrivit estimarilor actualizate ale Organizației Mondiale a Sanatații (OMS) și ale unui grup internațional de cercetatori, publicate inainte…


Ce parere ai despre aceasta stire?