Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Vișine – proprietăți și beneficii. Rețete cu vișine

Publicat:

Cu un gust acrișor și foarte suculente, vișinele sunt fructe bogate in antioxidanți și nutrienți importanți pentru organism. Vezi ce beneficii are consumul de vișine și ce rețete poți incerca pe baza de fructe. Vișinul, cu denumirea științifica a pomului Prunus cerasus, este inrudit cu cireșul și este cultivat pe scara larga la nivel mondial. Se dezvolta bine in climatele mai reci și umede, prefera solul bogat, bine drenat, iar fructele sunt carnoase, zemoase și ușor acrișoare. Cuprins: Informații despre vișine Ce conțin vișinele Vișine – proprietați Vișine – beneficii Rețete cu vișine Informații…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Importanta fructelor in viata noastra! „Sa nu treaca nici macar o zi fara fructe”!

00:01, 24.04.2024 - SANATATE DE LA FRUCTE … Importanta fructelor in alimentatie este uriasa, ele nu se pot separa de legume din meniul fiecaruia dintre noi. Consumul de fructe are numeroase beneficii pentru sanatate, reducand riscul bolilor cronice. Fructele ofera nutrienti vitali organismului, ajutandu-ne sa ne mentinem…

Rețete de mancare cu leurda

18:15, 05.04.2024 - Leurda este una dintre cele mai delicioase verdețuri de primavara și este plina de nutrienți, vitamine și minerale. Descopera ce beneficii are leurda pentru sanatate și inspira-te din unele dintre cele mai gustoase rețete de mancare cu leurda.Ce beneficii are leurda pentru sanatateLeurda sau usturoiul…

De ce e bine sa bei ceai de feriga. 10 beneficii și proprietați terapeutice

20:41, 01.04.2024 - Feriga nu este doar o planta frumoasa, ci și un adevarat izvor de beneficii pentru sanatatea noastra. Iata de ce este recomandata de medici. Ce proprierați terepeutice are atunci cand vine vorba de organismul uman.

Cele mai periculoase 10 combinații de alimente - Romanii mananca frecvent GREȘIT - Cum poate fi afectata sanatatea

15:51, 24.02.2024 -   Unele combinații de alimente pot fi daunatoare și pot cauza probleme digestive, absorbție redusa a nutrienților și alte complicații. Iata cateva dintre cele mai periculoase combinații de alimente pe care ar trebui sa le evitam:Fructe și proteine sau amidonuri: Fructele se digera rapid, in timp ce…

Dieta antiinflamatoare, o bariera in calea diabetului și a unor cancere

08:01, 19.02.2024 - Dieta antiinflamatoare este gustoasa, completa din punct de vedere nutritiv, dar mai ales constituie o bariera in calea multor boli ca diabetul, afecțiuni cardiovasculare și chiar unele cancere. Inflamația este un raspuns natural al corpului nostru la o rana, o infecție sau o iritare. Este prima linie…

STIL DE VIAȚA. Adela Alexa, nutritionist, dietetician: Scorțișoara – condiment cu proprietați antioxidante

18:20, 12.02.2024 - Originara din Sri Lanka, Birmania și regiunea de sud a Indiei, scorțișoara este una dintre cele mai vechi mirodenii cunoscute. Se afla in fruntea listei celor mai bune alimente antioxidante, inainte de curcuma și puțin dupa cuișoare. De altfel, prin incalzire, acțiunea ei antioxidanta este amplificata.

5 alimente pe care ar trebui sa le incluzi in alimentația ta cel puțin o data in fiecare saptamana

16:45, 04.02.2024 -  In acest articol, vom explora cinci alimente pe care ar trebui sa le adaugam in planul nostru alimentar cel puțin o data pe saptamana pentru a ne asigura ca obținem beneficii pentru sanatate.Pește gras:Peștele gras, precum somonul, macroul, sardinele și tonul, este bogat in acizi grași omega-3, proteine…

Beneficii pentru sanatate oferite de tapioca

10:50, 02.02.2024 - Tapioca este un amidon, cu o valoare nutritiva redusa, extras din radacina de manioc, un tubercul originar din America de Sud. Fiind un produs fara gluten, este un excelent inlocuitor de grau pentru persoanele cu probleme de sanatate. Tapioca se comercializeaza sub forma de faina, fulgi sau perle și…


Ce parere ai despre aceasta stire?