Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Virusuri care ne înrudesc cu maimuțele și care fac parte din ADN-ul nostru ar putea ajuta la lupta împotriva cancerului

Publicat:

Ramașițele virușilor antici – care au petrecut milioane de ani ascunzandu-se in ADN-ul uman – ajuta organismul sa lupte impotriva cancerului, spun oamenii de știința, relateaza BBC, potrivit Hotnews. Studiul realizat de a aratat ca ramașițele latente ale acestor viruși vechi sunt trezite atunci cand celulele canceroase scapa de sub control. Acest lucru ajuta in mod neintenționat sistemul imunitar sa ținteasca și sa atace tumora. Echipa vrea sa valorifice descoperirea pentru a realiza vaccinuri care pot stimula tratarea cancerului sau chiar il pot preveni. Cercetatorii

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

INOVAȚIE Primul vaccin impotriva cancerului pulmonar dezvoltat de cercetatorii britanici

18:10, 31.03.2024 - Cercetatorii din Marea Britanie au dezvoltat LungVax, primul vaccin din lume impotriva cancerului pulmonar, deschizand noi perspective in lupta impotriva principalei cauze de mortalitate prin cancer. The post INOVAȚIE Primul vaccin impotriva cancerului pulmonar dezvoltat de cercetatorii britanici first…

Pas important in lupta impotriva HIV - S-a reușit sa eliminarea HIV din celulele infectate folosind tehnologia de editare genomica CRISPR

14:40, 20.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din Amsterdam a reușit sa elimine HIV din celulele infectate folosind tehnologia de editare genomica CRISPR. CRISPR acționeaza ca o "foarfeca moleculara" care taie ADN-ul virusului HIV, eliminand parțile "rele", potrivit news.ro Speranța este ca, in cele…

Fumatul modifica sistemul imunitar

00:41, 26.02.2024 - Anual, tutunul ucide peste opt milioane de oameni la nivel global, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sanatații. Iar cei care nu mor din cauza fumatului se aleg cu diferite boli din cauza acestui viciu. Urmele pe care le lasa fumatul asupra sanatații chiar și dupa renunțarea la tutun sunt adanci…

Un nou test ajuta la detectarea cancerului colorectal incipient

00:26, 20.02.2024 - Cancerul colorectal se situeaza pe locul trei in topul celor mai frecvente tipuri de cancere la nivel mondial. Un nou tip de test poate ajuta la depistarea mai eficienta a acestui tip de cancer, potrivit unui studiu publicat in The Lancet Oncology și preluat de Hotnews. In Romania, potrivit raportului…

Prințul William recunoaște lupta regelui Charles al III-lea impotriva cancerului

16:00, 08.02.2024 - Intr-o alocuțiune publica sincera, pe 7 februarie, Prințul William recunoaște lupta regelui Charles al III-lea impotriva cancerului. Prințul de Wales și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul copleșitor pe care familia sa l-a primit in aceasta perioada dificila, subliniind semnificația urarilor de…

OMS face apel la interventii specifice pentru reducerea numarului in crestere al cazurilor de cancer din Africa

00:11, 07.02.2024 - Povara tot mai mare a cancerului in Africa ar trebui sa serveasca drept semnal de alarma pentru guverne, acestea fiind incurajate sa lanseze interventii cu impact semnificativ pentru reducerea numarului de cazuri si decese prin cancer, a declarat o reprezentanta a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS)…

Urmatorul pas in lupta impotriva uraganelor: O propunere pentru un nivel superior de monitorizare a fenomenelor meteorologice

21:40, 06.02.2024 - Cercetatorii propun inființarea unui nivel superior pentru masurarea intensitații uraganelor. Ei spun ca din cauza schimbarii climei, furtunile sunt din ce in ce mai puternice, potrivit Sky News, scrie Mediafax. In prezent, scara Saffir-Simpson care masoara forța vantului are cinci categorii. Un…

Un nou potential tratament impotriva cancerului mamar agresiv, descoperit de cercetatori australieni (studiu)

01:30, 06.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de san, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta impotriva…


Ce parere ai despre aceasta stire?