Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Virusul care provoacă herpesul persistă pe alimente circa o oră

Publicat:

Cercetatorii de la Universitatea canadiana Laval au demonstrat ca herpesul de tip 1 – adica virusul care provoaca herpesul oral – poate persista aproximativ o ora pe alimente. Potrivit informațiilor pe care le dau autorii acestui studiu in Journal de Montreal, ei au evaluat persistența virusului pe branza, migdale, coaja de mar, suc de portocale, lapte și o bautura carbogazoasa. Rezultatele arata ca alimentele, inclusiv unele suprafețe pot fi implicate in transmiterea virusului. ”Cu toate ca aceasta cale de transmitere nu a fost niciodata demonstrata la om, iata studiul nostru reprezinta o avertizare…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sondajul ARA: Dinamica surprizelor in cursa pentru Primaria Capitalei

08:05, 12.04.2024 - Ne aflam in plina isterie a sondajelor. Daca e sa judecam dupa rezultatele contradictorii ale acestora, bucureștenii sunt total inconsecvenți. Iși schimba, adica, preferințele de pe o zi pe urmatoarea. Deși nimic din activitatea electorala a candidaților nu determina aceasta nestatornicie. Lupta pentru…

Actualitate medicala/ Proteinele au efect asupra calitatii somnului

00:35, 26.03.2024 - Un studiu recent, realizat de cercetatori din Irlanda și Statele Unite, a examinat modul in care diferitele surse de proteine pot influența calitatea somnului, incercand sa afle daca proteinele vegetale sunt mai benefice decat cele animale sau invers. Somnul de calitate este definit de specialiști ca…

Inventatorii romani au inregistrat la OSIM ”painea cu friptura”: ”Nu se vede carnea, dar se simte”

10:25, 13.03.2024 - Cercetatorii romani au brevetat la OSIM painea cu friptura, in care carnea nu se vede, dar se simte. Universitatea ”Dunarea de Jos” din Galați a obținut un brevet de invenție pentru o paine proteica, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.Specialiștii…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Imunitatea ramane mulți ani slabita, chiar dupa renunțarea la fumat

23:55, 15.02.2024 - Imunitatea fumatorului persista sa fie ”prabușita” mulți ani dupa ce acesta a renunțat la acest viciu, avertizeaza un studiu publicat recent in revista Nature. Concluzia acestui studiu aprofundeaza ințelegerea efectelor nocive ale fumatului asupra sanatații. Potrivit Organizației Mondiale a Sanatații…

Somonul conține compuși unici, care reduc colesterolul

22:45, 08.02.2024 - Somonul este un pește gustos, dar și foarte bun pentru protejarea sanatații. Cercetatorii de la Universitatea din Colorado au identificat cel puțin patru compuși prezenți in acest pește, toți contribuind la reducerea colesterolului rau. Se știe ca aceasta forma de colesterol se acumuleaza in vasele…

SUA: Un bebeluș din zece este victima expunerii la ftalați

16:00, 08.02.2024 - In SUA, un bebeluș din zece, nascut prematur, este asociat cu expunerea femeii insarcinate la ftalați, potrivit unui recent studiu american, transmite RFI. Ftalații sunt compuși chimici extrem de raspandiți, in special in plastice. Cercetatorii subliniaza ca din cauza acestui fenomen, costurile medicale…


Ce parere ai despre aceasta stire?