Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Vinul alb nu există. Strugurii albi conţin aceiaşi pigmenţi care dau culoare vinului roşu

Publicat:

Cercetatorii italieni au descoperit ca strugurii albi contin aceiasi pigmenti care dau culoare vinului rosu, motiv pentru care specialistii sustin ca, de fapt, vinul alb nu ar exista, informeaza dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, prezenta acestor pigmenti, numiti antocieni, ar putea explica motivul pentru care producatorii de vin ce folosesc struguri albi sunt uimiti când bautura îmbuteliata de ei are o tenta roz.

Antocienii sunt prezenti în coaja bobului de strugure, iar în combinatie cu alti compusi chimici sunt responsabili, în…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Descoperire importanta despre piramidele egiptene

20:46, 16.05.2024 - O echipa internationala de cercetatori a descoperit ca piramidele egiptene au fost construite initial de-a lungul unui brat al Nilului, cu o lungime de 64 de kilometri, pe care l-au numit Ahramat (piramide, in araba), care a disparut ulterior, ingropat sub terenuri agricole si desert, transmite joi…

Destinațiile turistice din Europa unde sunt cele mai mari riscuri sa fii jefuit

13:16, 07.05.2024 - Un nou studiu a descoperit ca unele dintre cele mai populare locuri turistice din Europa sunt, din pacate, insoțite de unele dintre cele mai grave statistici privind furturile de buzunare de pe continent, transmite Euronews.com. Conform studiului unei companii de asigurari de calatorie, Italia a ieșit…

Destinații din Europa unde sunt cele mai mari riscuri sa fii jefuit

10:41, 07.05.2024 - S-a facut un studiu. Unele dintre cele mai populare locuri turistice din Europa sunt, din pacate, insoțite de unele dintre cele mai grave statistici privind furturile de buzunare de pe continent, transmite Euronews.com . Conform studiului unei companii de asigurari de calatorie, Italia a ieșit pe primul…

Revoluția timpului: Ceasul atomic care sfideaza limitele cunoașterii umane!

09:46, 09.04.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Colorado Boulder au creat un ceas atomic folosind lasere și atomi de stronțiu, care este incredibil de precis – pierzand doar o secunda la fiecare 40 de miliarde de ani. Acest ceas este de doua ori mai precis decat precedentul deținator al recordului și ar putea…

Risc crescut de tumori intracraniene asociat cu trei contraceptive

00:10, 30.03.2024 - Cercetatorii francezi au observat un risc crescut de meningiom – tumoare a membranelor  protectoare ale creierului – legat de utilizarea a trei medicamente cu proprietați contraceptive.  Este concluzia unui studiu realizat de GIS Epi-Phare , publicat in British Medical Journal (BMJ), care indica un…

HIV poate fi eliminat din celule in laborator ­folosind un procedeu de editare genetica

00:20, 25.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, preluata de Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Un „foarfece” pentru HIV a dat rezultate in laborator

19:05, 20.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand toate urmele…

Ținta „Net Zero“ poluare

12:16, 11.03.2024 - Abordarea inegalitații este vitala pentru atingerea obiectivelor referitoare la poluare și ținta „Net Zero“, potrivit unui studiu publicat in Nature Climate Change. Autorii de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, cred ca inegalitațile limiteaza cine poate adopta in mod realist comportamente cu…


Ce parere ai despre aceasta stire?