Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

VIDEO: Dansul Călușarilor de la Valea Mică. Unul dintre cele mai vechi obiceiuri din Ardeal, păstrat din generație în generație

Publicat:

VIDEO: Dansul Calușarilor de la . Unul dintre cele mai vechi obiceiuri din Ardeal, pastrat din generație in generație Obiceiul calușarilor (sau ”calușarii”) reprezinta o tradiție culturala și folclorica specifica Romaniei, care implica un grup de barbați sau tineri care interpreteaza dansuri și ritualuri in timpul sarbatorilor și evenimentelor locale. Acești dansatori și cantareți, cunoscuți sub numele de „calușari,” poarta costume tradiționale specifice și desfașoara obiceiuri rituale care au radacini adanci in tradiția romaneasca. […] Citește VIDEO: Dansul Calușarilor de la .…

Citeste articolul mai departe pe alba24.ro…  

Sursa articol: alba24.ro


Stiri pe aceeasi tema

O noua generatie de salvatori se alatura echipei ISU Constanta (FOTO)

15:35, 09.05.2024 - ISU Constanta isi intampina noii colegi cu bratele deschise Acesti tineri isi vor incepe acum activitatea alaturi de echipele de salvatori din Constanta.Iata postarea de pe pagina de Fcaebook ISU Constanta: Le uram Bun venit si mult succes in toate provocarile pe care le vor intalni in aceasta noua…

Saptamana Luminata: Marțea Alba. Ce obiceiuri s-au pastrat pana astazi

09:21, 07.05.2024 - Saptamana Luminata: Marțea Alba. Ce obiceiuri s-au pastrat pana astazi Marțea Alba este a treia zi de Paște din Saptamana luminata. In toata perioada de dupa Paște, pana la Duminica Tomii, fiecare zi are o semnificație aparte pentru credincioși.  Marți, in Saptamana Luminata, au loc uscarea și sfaramarea…

FOTO: „Pomana copiilor”, obicei stravechi pastrat la Presca Ampoiului. Tradiții in a doua zi de Paște, in comuna Meteș

19:15, 06.05.2024 - FOTO: „Pomana copiilor”, obicei stravechi pastrat la Presca Ampoiului. Tradiții in a doua zi de Paște, in comuna Meteș „Pomana copiilor”, obicei stravechi pastrat la Presca Ampoiului. Luni, in a doua zi de Paște, in satul Presaca Ampoiului din comuna Meteș a fost organizat evenimentul „Pomana copiilor”. …

De ce este bine sa mancam pește de Florii in Romania. Tradiții și obiceiuri pentru ziua de duminica

21:45, 26.04.2024 - Semnificația spirituala și tradiționalaPeștele are o incarcatura simbolica puternica in creștinism, fiind considerat un simbol al lui Hristos. Acest simbolism deriva din acronimul grecesc „ICHTYS”, fiecare litera reprezentand cuvintele "Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Mantuitorul". De Florii, consumul…

Creștinii ortodocși de stil vechi sarbatoresc Buna Vestire: Tradiții și obiceiuri in acesta sarbatoare sfanta

09:55, 07.04.2024 - Creștinii ortodocși de stil vechi sarbatoresc astazi Buna Vestire, cunoscuta in popor și sub numele de Blagoveștenie. Sarbatoarea este marcata de calendarul creștin pe data de 7 aprilie a fiecarui an și este dedicata Maicii Domnului.

Ce se da de pomana de Buna Vestire. Tradiții și obiceiuri

08:05, 24.03.2024 - Ce se da de pomana de Buna Vestire. Tradiții și obiceiuri. Buna Vestire este sarbatorita in 2024 pe data de 25 martie, intr-o zi de luni. Sarbatoarea are cruce roșie in calendarul ortodox și de asemenea, este o zi cu dezlegare la pește, pentru cei care țin post. Totodata, de Buna Vestire sunt respectate…

De Dragobete. Brazii bisoceni de nunta, simbol al dragostei eterne

10:10, 24.02.2024 - Un simbol al dragostei pastrat cu sfintenie in comuna Bisoca, de fiecare data cand doi tineri se hotarasc sa isi uneasca destinele in fata altarului, este bradul de nunta, impodobit dupa anumite reguli stricte, una dintre ele fiind ca cei doi arbori sa fie de aceeasi inaltime cu mirii, potrivit Agerpres.Obiceiul…


Ce parere ai despre aceasta stire?