Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce este bine să mâncăm pește de Florii în România. Tradiții și obiceiuri pentru ziua de duminică

Publicat:
De ce este bine să mâncăm pește de Florii în România. Tradiții și obiceiuri pentru ziua de duminică

Semnificația spirituala și tradiționalaPeștele are o incarcatura simbolica puternica in creștinism, fiind considerat un simbol al lui Hristos. Acest simbolism deriva din acronimul grecesc „ICHTYS”, fiecare litera reprezentand cuvintele ", Fiul lui Dumnezeu, Mantuitorul". , consumul de pește este permis chiar și in perioadele de post, reprezentand un ragaz și o pregatire pentru care urmeaza.Dincolo de semnificația religioasa, consumul de pește aduce numeroase beneficii sanatații. Peștele este o sursa excelenta de proteine de inalta calitate, acizi grași…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol si foto: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Tradiții și obiceiuri de Paște. Ce se face cu Lumina Sfanta adusa in casa

13:50, 04.05.2024 - Tradiții și obiceiuri de Paște. Ce se face cu Lumina Sfanta adusa in casa. Prima zi de Paște este incarcata de numeroase tradiții, obiceiuri, dar și superstiții. Dupa ce creștinii iau Lumina Sfanta la miezul nopții și o duc acasa, urmeaza mai multe tradiții care sunt respectate in cea de a doua zi.…

Vinerea Mare din Saptamana Patimilor - tradiții și obiceiuri: Creștinii ortodocși țin astazi post negru

08:35, 03.05.2024 - Vinerea Mare din Saptamana Patimilor este ziua cand a fost rastignit pe cruce Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos si a fost pus in mormant. Se mai numește și Vinerea Patimilor sau Vinerea Seaca, pentru ca este zi de post negru, adica nu se mananca toata ziua.

Florii 2024 - Tradiții și obiceiuri. De ce se mananca pește in Duminica Floriilor

07:05, 28.04.2024 - Duminica Floriilor pica in 2024 pe data de 28 aprilie. Sarbatoarea, cunoscuta sub denumirea de Florii, marcheaza intrarea triumfala a lui Iisus Hristos in Ierusalim, unde a fost intampinat de credinciosi care tineau in maini ramuri de maslin si de finic. Tot in aceasta zi sunt sarbatoriți cei care poarta…

Sambata lui Lazar – Superstiții și tradiții inainte de Florii

11:00, 27.04.2024 - Sambata lui Lazar, cunoscuta și sub numele de Moșii Floriilor se sarbatorește, in acest an, de creștinii ortodocși, la data de 27 Aprilie. Sambata lui Lazar este sarbatorita inainte cu o zi de Intrarea Mantuitorului Iisus Hristos in Ierusalim. Aceasta zi marcheaza trecerea de la Postul Mare la Saptamana…

Cand pica Floriile in 2024. Tradiții și obiceiuri

06:26, 12.04.2024 - Cand pica Floriile in 2024. Tradiții și obiceiuri. Suntem inca in Postul Paștelui, insa cei mai mulți credincioși se gandesc deja la Florii. Cand pica Floriile in 2024 și ce tradiții și obiceiuri sunt respectate odata cu aceasta sarbatoare? Pentru cei are nu știu, in Duminica Floriilor, comunitatea…

Reguli de aur in Postul Pastelui. Credincioșii trebuie sa le cunoasca și sa țina cont de ele: principalele traditii si superstitii

11:30, 18.03.2024 - In teologia ortodoxa, postul nu este inteles numai ca abstinenta alimentara, ci ca o practica-test pentru indepartarea de patimi. De ce trebuie sa tinem post? Aceasta decizie aduce vindecare sufleteasca apropiindu-l pe om de Dumnezeu, sunt incurajate faptele bune si ajutorarea celorlalti.Potrivit Bisericii,…

Reguli de aur in Postul Pastelui. Credincioșii trebuie sa le cunoasca și sa țina cont de ele: principalele traditii si superstitii

07:55, 18.03.2024 - In teologia ortodoxa, postul nu este inteles numai ca abstinenta alimentara, ci ca o practica-test pentru indepartarea de patimi. De ce trebuie sa tinem post? Aceasta decizie aduce vindecare sufleteasca apropiindu-l pe om de Dumnezeu, sunt incurajate faptele bune si ajutorarea celorlalti.Potrivit Bisericii,…

Postul Paștelui 2024 – Cand incepe cel mai lung post și ce obiceiuri ar trebui respectate de creștini?

10:00, 17.03.2024 - Postul Paștelui, cunoscut și sub denumirea de Postul Mare, va incepe in ziua de luni, 18 Martie și se va incheia in 4 Mai. Acesta este cel mai lung și riguros post al Bisericii Ortodoxe, fiind ținut timp de 48 zile. Postul Paștelui reprezinta o perioada de pregatire spirituala, timp in care credincioșii…


Ce parere ai despre aceasta stire?