Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Verificarea RCA în 2023. Cum se poate face online, care e amenda pentru lipsa asigurării și diferența față de CASCO

Publicat:

Asigurarea de (RCA) este obligatorie pentru toate mașinile care circula pe drumurile publice din Romania. Astfel, prin incheierea unei polițe RCA, un asigurator se angajeaza sa plateasca despagubiri terțelor persoane pagubite in urma unui accident rutier produs de vehiculul pentru care s-a incheiat polița respectiva, acoperind daune materiale, decese sau vatamari corporale. Asigurarea RCA are doua scopuri: sa-l protejeze pe cel vinovat pe plata daunelor survenite in urma accidentului, dar și sa-l protejeze pe cel pagubit, care astfel are garanția ca va beneficia de o reparare…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce amenda riști daca nu ți-ai facut asigurarea obligatorie pentru locuința. Ce trebuie sa știe toți proprietarii

13:55, 19.04.2024 - Romanii care au proprietați trebuie sa iși faca asigurarea obligatorie. Incepand cu 2024, primariile sunt obligate sa inștiințeze de doua ori pe an proprietarii locuințelor ca trebuie sa iși asigure casele impotriva dezastrelor. Iata ce amenda riști daca nu ți-ai facut asigurarea obligatorie pentru…

(P) Centura de Protecție NN: Asigurarea 100% online care ofera 100. ...

14:45, 27.03.2024 - Romania ramane, din pacate, țara cu cea mai mare rata a mortalitații in accidente rutiere din UE, iar romanii se feresc in continuare de asigurari care nu sunt obligatorii, deoarece le considera inutile și cred ca „mie nu mi se poate intampla nimic rau". Astfel, devine tot mai necesara schimbarea mentalitații,…

S-a spart pușculița la Senat. Milioane de euro, pe reparații și asigurarea limuzinelor de serviciu

11:41, 14.03.2024 - Palatul Parlamentului, cel mai mare edificiu din Romania, dar și cel mai costitistor. Milioane de euro inghit reparațiile, cum ar fi reabilitarea platformelor exterioare, reparațiile capitale la luminatoarele și terasele circulabile, dar și serviciile de intreținere a spațiilor verzi. Și mai nou, senatorilor…

Legislație trotinete electrice 2024: de la ce varsta pot fi folosite, reguli de circulație și cat costa asigurarea

15:35, 12.03.2024 - Incepand cu 1 ianuarie 2024, Romania a introdus noi reglementari referitoare la utilizarea trotinetelor și bicicletelor electrice pe drumurile publice. Aceste masuri vizeaza acoperirea despagubirilor pentru victimele accidentelor de circulație și introducerea obligativitații de a incheia polițe de asigurare…

Șoferii romani pot afla istoricul sancțiunilor rutiere, online. Cum afli cate puncte de penalizare ai acumulat

15:50, 05.03.2024 - Șoferii din Romania pot sa verifice online istoricul. Daca in trecut pentru a afla acest lucru șoferii trebuiau sa depuna o cerere la Poliție și sa aștepte cateva zile pentru a primi raspunsul, ceea ce presupunea doua drumuri, acum exista mai multe variante pentru a simplifica procesul.O procedura permite…

Asigurarea locuintei pentru dezastre. A aparut o propunere noua

13:05, 03.03.2024 - Senatorul USR Cristi Berea a depus o initiativa legislativa care elimina obligativitatea incheierii unei polite de tip PAD, in contextul in care, in prezent, proprietarul unei locuinte nu isi poate asigura casa pentru riscul pe care-l considera cel mai crescut, ci trebuie, obligatoriu, sa o asigure…

Cum iși pot inmatricula șoferii mașina online. Ce prevede noul proiect de lege adoptat in Romania

07:40, 02.03.2024 - Este oficial! Șoferii din Romania iși pot inmatricula acum mașinile online. De curand, Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege, in calitate de for decizional. Iata ce prevede noul proiect de lege adoptat in Romania!

Schimbari importante in randul șoferilor! Inmatriculare auto online pentru conducatorii auto romani

07:15, 28.02.2024 - Șoferii din Romania au parte de vești bune! Inmatricularea auto online va fi posibila pentru conducatorii din țara noastra. De curand, Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege, in calitate de for decizional.


Ce parere ai despre aceasta stire?