Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Veninul de scorpion, utilizat de medici în lupta cu tumorile cerebrale

Publicat:

Chirurgia pe creier este una dintre operațiunile cele mai delicate pe care un medic le poate efectua, insa in curand chirurgii ar putea sa coloreze tumorile pentru a le face mai ușor de vazut in integralitatea lor, cu ajutorul unuia dintre veninurile mortale ale naturii, informeaza BBC.

In confruntarea cu tumorile cerebrale chirurgia este adesea singura modalitate de a elimina cancerul, insa operațiile pot fi dificile, fiind nevoie de o mana sigura și de o privire experta pentru a elimina intreaga tumoare.

Dr., medic oncolog pediatru și cercetator la Centrul de Cercetare

Citeste articolul mai departe pe obiectiv.info…  

Sursa articol: obiectiv.info


Stiri pe aceeasi tema

Aproape 600 de medici și studenți UMF, la un cros caritabil pe malurile Someșului! Banii stranși ajung la un centru de ingrijiri paliative pediatrice.

19:31, 22.05.2024 - Aproape 600 de medici, studenți și profesori au alergat duminica, 19 mai, la crosul caritabil „Medic de 10km” al UMF Cluj. Banii stranși la eveniment vor fi folosiți pentru a sprijini Centrul de Ingrijiri Paliative Pediatrice „Sfantul Hristofor”, care se construiește la Sannicoara.

Prin DOITSMARTER putem acum gestiona inteligent consumul și producția locala de energie in cladiri

13:15, 29.04.2024 - Centrul de Cercetare in Tranziție Energetica (EnTREC) din cadrul Universitații Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) inițiaza și materializeaza proiecte de cercetare științifica aplicativa cu impact.

Rezultate promițatoare in lupta impotriva cancerului! Un vaccin a reușit sa micșoreze tumorile unor pacienți

11:45, 08.04.2024 - Un studiu preliminar arata ca aproape o treime dintre tumorile unor pacienți cu o forma de cancer avansat, care au primit un vaccin personalizat impreuna cu un medicament de imunoterapie, s-au micșorat.

IRUM Reghin – singurul producator de tractoare din Romania

10:45, 03.04.2024 - Fondata in 1953, IRUM (Irum Manufacturing) este o companie specializata in constructii de masini și utilaje. Funcționand inițial ca o companie de stat, IRUM devine societate cu capital complet privat in anul 1999, dedicandu-se de atunci, in principal, industriei forestiere. Din anul 1969, compania din…

Asistenții maternali din județ, implicați in lupta impotriva drogurilor

15:46, 30.03.2024 - Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dambovița, in parteneriat cu Direcția Generala de Asistența Sociala și Protecția Copilului (DGASPC) Dambovița și Consiliul Județean al Parinților Dambovița, au organizat recent o noua intalnire cu asistenții maternali din județ, prin care au fost…

„Omagiu lui Brancuși”, la 67 de ani de la moartea sculptorului

05:06, 13.03.2024 - Muzeul Național „Constantin Brancuși” din Targu Jiu organizeaza, sambata, 16 martie, ora 14.00, vernisajul expoziției de sculptura și desen intitulata „Omagiu lui Brancuși”, manifestare menita sa marcheze implinirea a 67 de ani de la moartea marelui sculptor. Vor fi expuse creații semnate de catre cunoscuți…

„Sinergia dintre cercetare și mediul de afaceri”, un eveniment organizat de COACH-USV la ...

17:06, 12.03.2024 - Sala Auditorium „Joseph Schmidt" a gazduit in cursul dimineții de marți, 12 martie,  evenimentul intitulat „Sinergia dintre cercetare și mediul de afaceri". Intalnirea a fost organizata, incepand cu ora 11.00, de Centrul de orientare, asociere și consiliere in cariera ...


Ce parere ai despre aceasta stire?