Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Vasluienii si Primul Rãzboi Mondial. File de istorie

Publicat:

EROI…Izbucnirea Primului Razboi Mondial si angajarea a milioane de oameni in valtoarea celei mai mari conflagratii militare ridicau in mod obiectiv in fata poporului roman probleme de insemnatate cruciala pentru destinele sale. si , dupa doi ani de neutralitate, au luat una dintre cele mai riscante decizii din istoria Romaniei, si anume, [...]

Citeste articolul mai departe pe vrn.ro…  

Sursa articol: vrn.ro


Stiri pe aceeasi tema

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Proiectul expozitional Avram Iancu. Omul, eroul, legenda, 200 de ani de la nastere, realizat de BNR

20:10, 17.04.2024 - Muzeul National de Istorie este partener, alaturi de Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I", Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Serviciul Judetean Alba al Arhivelor Nationale ale Romaniei si de Biblioteca Centrala Universitara "Lucian Blaga" Cluj…

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Haina il face pe om. Șase secole de istorie vestimentara", catalog de expozitie

21:30, 14.04.2024 - "Haina il face pe om. Sase secole de istorie vestimentara, catalog de expozitie, bilingv romana engleza, editia a III a revizuita si adaugita, 159 de pagini, 2021 al Muzeului National de Istorie a Romaniei. Catalogul, ajuns la editia a III a revizuita si adaugita, contine o noua grafica si mai multe…

OAMENI din BN: Alexandru Daraban, teolog și istoric, despre scriitorii bistrițeni care au scris poezii de dragoste regimului Ceaușescu

13:10, 31.03.2024 - Alexandru Daraban a facut primii ani de școala in Sangeorz, absolvind liceul la „Solomon Halița”. Este și cetațean de onoare al orașului stațiune și coordoneaza, din 2012, Revista Pisanii Sangeorzene . Ne-a povestit, intre altele, și despre scriitorii din județ care inainte de 89 obișnuiau sa scrie…

„V” de la Veritas – Cartea Secreta, Istoria Banatului și Spionajul Austro-Ungar

10:30, 02.03.2024 - CARAȘ-SEVERIN – Cercetari recente efectuate de istoricul reșițean Attila Varga de la Academia Romana, Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca, in arhiva secreta a poliției austro-ungare au scos la iveala informații spectaculoase referitoare la povestea nespusa a romanilor din Banat in…

Pumnal la fel de vechi ca piramidele Egiptului antic, descoperit in Polonia

18:25, 24.02.2024 - O descoperire remarcabila a fost facuta recent de un arheolog amator, in apropierea orașului polonez Jaroslaw, situat pe malul raului San. Cautatorul de comori a detectat si a scos la suprafata un pumnal de cupru datand de peste 4.000 de ani. Aceasta piesa rara reprezinta cel mai vechi artefact din…

Volohii romani din nordul Transcarpatiei (Ucraina). O istorie romaneasca renaște

18:15, 17.02.2024 - Ionuț Țene Este aproape necunoscuta situația romanilor din nordul Transcarpatiei, regiune din vestul Ucrainei. La granița dintre Ucraina, Polonia și Slovacia se afla o populație romaneasca numita de ucraineni și unguri: volohi. Dar aceasta populație iși spune simplu, ca sunt rumani și vorbesc limba…

Primarul pasionat de istorie. Colecția sa de documente inestimabile a ajuns la Arhivele Naționale ale Romaniei

09:26, 12.02.2024 - Un fost ajutor de primar și mai apoi primar al Aradului, avocatul dr. Octavian Lupaș (1908-1972), a fost un mare iubitor de istorie. Fiul acestuia a fost și el un intelectual susținand doua teze de doctorat in matematica, una in Germania, cealalta in Romania.

Muzeul de Istorie din Targoviște va gazdui Ziua Internaționala a Limbii Elene 

06:55, 07.02.2024 - Comunitatea Elena din Targoviște, afiliata Uniunii Elene din Romania, Consiliul Județean Dambovița , prin Complexul National Muzeal „Curtea Domneasca” Targoviste și Universitatea „Valahia” din Targoviște  au deosebita placere de a va invita sambata, 10 februarie 2024, incepand cu ora 11:00, la Muzeul…


Ce parere ai despre aceasta stire?