Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Valul de căldură a ucis 61.000 de persoane în Europa anul trecut

Publicat:

Peste 61 de mii de oameni au murit din cauza caldurii in timpul verii caniculare record pentru Europa de anul trecut. Acest lucru este evidențiat de un studiu realizat de oamenii de știința de la Institutul pentru din Barcelona și de la institutul francez de cercetare in domeniul sanatații INSERM. In 2022, Europa s-a confruntat cu cea mai calduroasa vara inregistrata vreodata in istorie: țarile au avut de suferit din cauza caldurii insuportabile, a secetei care a distrus culturile și a incendiilor de padure devastatoare. Agenția de statistica a , Eurostat, a raportat…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Romanul și oile. Cifra surprinzatoare care ne plaseaza in topul Europei

17:36, 03.05.2024 - Romania este o țara cunoscuta pentru tradiția sa in creșterea oilor. Potrivit datelor Eurostat, in anul 2019 Romania era a patra țara din Europa și a treia din Uniunea Europeana la populația de ovine. In 2022, in Romania erau 10,4 milioane de ovine, in timp ce in Uniunea Europeana erau in același an…

STOP Ursula von der Leyen! George Simion propune un memorandum al partidelor conservatoare din UE pentru a nu o vota din nou la șefia CE

12:36, 29.04.2024 - Simion a facut propunerea la Conferinta Internationala "Make Europe Great Again" organizata de AUR, care a avut loc, sambata si duminica, la Palatul Parlamentului."Au fost zile interesante, sper ca ati avut experiente frumoase la Bucuresti. Eu am intalnit foarte multi prieteni, mi-am facut alti prieteni.…

Europa a inregistrat in 2023 un numar-record de zile de ”stres termic extrem”, arata un raport al Serviciului Modificarilor Climatice al Copernicus si Organizatiei Meteorologice Mondiale

18:56, 22.04.2024 - ”Anul 2023 a atins un nou numar-record de zile de «stres termic extrem», adica zile in care «temperatura resimtita” a depasit echivalentul a 46°C”, se arata intr-un raport publicat luni de catre Observatorul european Copernicus si Organizatia Meteorologica Mondiala (OMM). Acest indice al ”stresului…

Europa este continentul care se incalzește cel mai rapid, cu o rata de aproape doua ori mai mare decat media globala | Studiu

08:56, 22.04.2024 - Europa este continentul care se incalzește cel mai rapid, iar temperaturile sale cresc de aproximativ doua ori mai repede decat media globala, au raportat luni doua organizații de top de monitorizare a climei, avertizand asupra consecințelor pentru sanatatea umana, topirea ghețarilor și activitatea…

Criza prețurilor uriașe la gaze se incheie in Europa: Bloomberg anunța trecerea la un consum maxim istoric de gaze lichefiate

14:50, 19.04.2024 - Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de varf in acest an, pe masura ce regiunea isi accelereaza tranzitia la energiile regenerabile, arata un raport publicat vineri de Agentia pentru Cooperarea Autoritatilor de Reglementare in Domeniul Energiei din blocul…

Deși a scapat, oarecum, de dependența energetica fața de Rusia, Europa sta la mila altor țari pentru gaze și petrol

15:45, 13.03.2024 -  Romania este tara cea mai putin dependenta de gazele de import si a doua cea mai putin dependenta de importul de produse petroliere."Dependenta de importurile de energie in Europa nu a suferit modificari importante in ultimii ani, Europa ramanand puternic dependenta de importurile de energie chiar…

Independența energetica a Europei, o himera

13:35, 13.03.2024 - Dependența de importurile in energie in Europa nu au suferit modificari importante in ultimii ani, Europa ramanand puternic dependenta de importurile de energie chiar și dupa criza energetica. Analiza datelor Eurostat demonstreaza ca masurile luate in ultima perioada nu a modificat semnificativ nivelul…

Mircea Hava: Sprijinul oferit ucrainenilor in legatura cu subiectul cerealelor trebuie dublat de o plasa de siguranța pentru națiunile din UE

15:05, 18.02.2024 - Exista raul razboiului, si e evident ca exista, dar cum poți sa-i combați efectele, sa-ti oferi ajutorul, fara a acutiza propriile neajunsuri? Cei care au pornit  razboiul din Ucraina știu ca europenii sunt dați peste cap de acest paradox al facerii de bine. Pentru ca, daca ajuți, ajungi sa-i incurci…


Ce parere ai despre aceasta stire?