Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

UPIT va acorda titlul de Doctor Honoris Causa profsorului univ. dr. Alexandru Gafton, de la Universitatea din Iaşi

Publicat:

Vineri, 3 noiembrie 2017, la ora 10, in Sala Senatului Universitații din Pitești va avea loc ceremonia de decernare a titlului de domnului prof. univ. dr. Alexandru Gafton, de la Universitatea „” din Iași. Inițiativa aparține Departamentului de Limba, Literatura, Istorie și Arte al Facultații de Teologie, Litere, Istorie și Arte. Personalitate științifica de prim-rang, dl. prof. univ. dr. Alexandru GAFTON este titular al Facultații de Litere de la Universitatea „” din Iași, profesor de istorie a limbii romane și conducator de doctorat…

Citeste articolul mai departe pe universulargesean.ro…  

Sursa articol: universulargesean.ro


Stiri pe aceeasi tema

O eleva din Bacau caștiga Premiul I la concursul internațional de limba franceza “La Pleiade”

07:25, 10.04.2024 - Daniela Pruteanu, eleva in clasa a 12-a la Liceul Teoretic “Henri Coanda” din Bacau, a adus bucurie și mandrie școlii sale obținand recent Premiul I la prestigiosul concurs internațional de limba franceza “La Pleiade”. Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara.…

Istoria Rusiei, Romanovii (II) – subiect al emisiunii Comunitați Etnice/Ruși Lipoveni din 3 APRILIE a.c., de pe undele Radio Iași, h. 20 și 30 de minute, cu Dumitru ȘERBAN

06:25, 03.04.2024 - Dupa cum mulți dintre dumnevaoastra deja știți, in urma cu ceva timp, impreuna cu domnul profesor Leonte Ivanov, specialist in Filologie, șef al Catedrei de Slavistica „Petru Caraman” din cadrul Facultații de Litere, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, ne-am propus o incursiune in istoria Imperiului…

Simpozionul studențesc InterCulturalia #6, „Hibriditate, marginalitate, alteritate: excentrici și monștri in limba și cultura”, 19-20 aprilie 2024, Iași

10:31, 02.04.2024 - Simpozionul studențesc InterCulturalia #6 „Hibriditate, marginalitate, alteritate: excentrici și monștri in limba și cultura” 19-20 aprilie 2024, Iași Catedrele de engleza, franceza, germana și spaniola din cadrul Departamentului de Limbi și literaturi straine al Facultații de Litere (UAIC), impreuna…

(FOTO/AUDIO) Iași: Biblioteca moderna multifuncționala, gazduita de corpul O al UAIC

18:15, 07.03.2024 - Reprezentanții Universitații “Alexandru Ioan Cuza” din Iași au inaugurat astazi corpul O al instituției academice, o cladire care va gazdui o biblioteca moderna multifuncționala. La eveniment au participat autoritați locale și județene. Investiția a fost efectuata cu ajutorul fondurilor europene și…

Un dulce miros de moarte, de Guillermo Arriaga, prezentata de regretatul prof. univ. dr. Nicolae Crețu – Luni, 26 FEBRUARIE 2024, h 20:30, in emisiunea Viața Rromilor cu Dumitru ȘERBAN

09:31, 23.02.2024 - In prima secvența audio pe care o postam, povestim despre imaginea țiganilor in literatura romana și universala, iar cel care ne vorbește este regretatul prof. univ., dr. in filologie, Nicolae Crețu de la Catedra de Limba și Literatura Romana a Facultații de Litere, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”…

Regele celor doua Sicilii și Lecția de limba moarta, de Andrzej Kusniewicz, prezentate de regretatul prof. univ. dr. Nicolae Crețu – Luni, 19 februarie 2024, h 20:30, in emisiunea Viața Rromilor cu Dumitru ȘERBAN

07:11, 19.02.2024 - Astazi povestim despre imaginea țiganilor in literatura, subiect pe care-l prezentam cu regretatul profesor universitar, doctor in filologie, Nicolae Crețu de la Catedra de Limba și Literatura Romana a Facultații de Litere din cadrul Universitații „Alexandru Ioan Cuza” Iași. Concret, in deschiderea…

Dumitru Buzatu, marele filosof de Vaslui, suplinitor de Limba Rusa la Ruginoasa

21:31, 15.02.2024 - Apoi, a urmat Facultatea de Istorie-Filozofie din cadrul Universitații “Alexandru Ioan Cuza” Iași, cand avea 31 de ani. Dupa ce a absolvit-o, a devenit profesor titular de științe socio-umane, intai la un liceu din Targu Neamț, apoi la Liceul “Emil Racovița” și Liceul “Mihail Kogalniceanu” Vaslui.Astfel,…

PODCAST Jurnalism Iași – Cultura digitalizarii unui muzeu

09:06, 06.02.2024 - Fenomenul digitalizarii muzeelor prinde astazi din ce in ce mai multa amploare și se dovedește a fi de un real folos patrimoniului pe care il conserva pentru generațiile urmatoare. Tocmai de aceea, in episodul de podcast de astazi, am ales sa vorbim cu Victor Munteanu despre ce beneficii și dezavantaje…


Ce parere ai despre aceasta stire?