Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

„Universul recifelor de corali” poate fi descoperit la Muzeul de Ştiinţele Naturii din Galaţi

Publicat:

Recifele de corali exista pe Pamant de millioane de ani. Mai putin de un procent din suprafata oceanelor este acoperita de recife deoarece ele se dezvolta foarte bine  doar in ape calde, limpezi, putin adanci, in care patrunde lumina solara. Cresterea lor este foarte lenta – intre 0,1 si 2,8 cm pe an. Recifele pe care le vedem astazi au inceput sa se formeze acum  5000 – 10.000 de ani”, ne-a declarat muzeografa – coordonatoarea acestei activitati.

Practic, expozitia se constituie dintr-o vitrina circulara, in care publicul poate vedea o replica a unui recif de…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

De ce sunt planetele rotunde

11:46, 31.05.2024 - Toatele planetele și stelele din sistemul nostru solar s-au format din nori imenși de gaze și praf. Pentru a putea studia cele mai indepartate regiuni din Univers, astronomii folosesc telescoape atat pe Pamant, cat și in spațiu. Aceștia au descoperit ca multe dintre obiectele din spațiu sunt rotunde,…

VIDEO Aproximativ 60% din recifele de corali din lume ar fi fost afectate de albire in ultimul an

15:31, 17.05.2024 - Aproape doua treimi din recifele de corali din lumea intreaga au fost supuse unui stres termic suficient de sever incat sa declanseze fenomenul de albire in decursul ultimului an, a afirmat joi principala agentie care monitorizeaza recifele de corali, informeaza Reuters, potrivit Agerpres.

Festivalul Științelor, ediția a VIII-a

11:41, 15.05.2024 - Proiectul cultural „Festivalul Științelor”, organizat de Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacau, a ajuns anul acesta la a VIII-a ediție. Acest eveniment s-a bucurat de aprecierea publicului deoarece conceptul presupune prezentarea informațiilor, machetelor și exponatelor autentice…

„Asteroid Search” la Observatorul Astronomic din Galați

06:31, 15.05.2024 - La Observatorul Astronomic din Galați s-a desfașurat, sub auspiciile NASA, o „vanatoare de asteroizi” in cadrul unui proiect internațional care a reunit pasionați de astronomie din toata lumea. Membrii Astroclubului „Calin Popovici”, care funcționeaza din 2005 pe langa Observatorul Astronomic de la…

Noaptea Muzeelor 2024, la Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacau

11:40, 13.05.2024 - Complexul Muzeal de Stiintele Naturii „Ion Borcea” organizeaza, in noaptea de 18 mai 2024, cea de-a XX-a editie a manifestarii „Noaptea Europeana a Muzeelor”, care se va desfașura la doua dintre subunitațile complexului: Muzeul de Științele Naturii și Observatorul Astronomic „Victor Anestin”, intre…

Expoziția "Universul lui Salvador Dali" continua pana la 1 septembrie, la ARCUB

16:51, 30.04.2024 - Ca urmare a succesului masiv inregistrat in randul publicului, expoziția "Universul lui Salvador Dali", ce prezinta o varietate impresionanta de obiecte de arta ale celebrului artist la ARCUB – Hanul Gabroveni, se prelungește pana la 1 septembrie 2024. 

Romania se confrunta cu un mare deficit de ­personal in institutiile de aparare

00:56, 23.04.2024 - Deficit de personal din instituțiile de aparare din țara noastra, potrivit unor date prezentate de tvrinfo. Exista multe probleme in Ministerul de Interne, iar judecatoriile și parchetele au lipsa o mulțime de angajați. Anul 2024 va fi unul dificil pentru aceste instituții pentru ca angajații actuali,…

Expoziția „Ecologica” la Muzeul de Arta Cluj

10:11, 22.04.2024 - ???? ???????????????????????????????????? „????????????????????????????????????” ???????? ???? ???????????????????????? ???????? ???????????????? ????????????????-???????????????????????? ???? Muzeul de Arta Cluj-Napoca, instituție publica de interes județean, care funcționeaza sub autoritatea Consiliului…


Ce parere ai despre aceasta stire?