Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Uniunea Europeană a agreat impozitarea profiturilor excepționale ale companiilor din energie. Disensiuni la plafonarea prețului gazelor

Publicat:

Oficialii celor 27 de state membre s-au intalnit vineri pentru a decide asupra masurilor de contracarare a prețurilor mari la energie, care duc la inflație-record și risca sa declanșeze o recesiune.Statele membre ale Uniunii Europene au decis vineri impunerea unei taxe de urgența pe profiturile excepționale ale companiilor din domeniul energetic și au demarat discuțiile privind plafonarea prețurilor la gaze, scrie Reuters.Pachetul include:o taxa pentru companiile din domeniul combustibililor fosili, respectiv petrol, gaze și carbuneo taxa pentru veniturile in exces ale producatorilor de energie…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

UE ofera Ucrainei angajamente de securitate de lunga durata

12:30, 12.04.2024 - UE a elaborat un document oficial pe baza caruia va acorda angajamente de securitate de lunga durata Ucrainei: de la asistența politica, militara și financiara, pana la angajamentul de a promova procesul de aderare a Kievului la spațiul comunitar. UE ofera Ucrainei angajamente de securitate de lunga…

Romanii vor putea calatori fara controale la frontierele aeriene si maritime in Schengen, incepand din 31 martie 2024

19:30, 30.03.2024 - Romanii care calatoresc in statele din spatiul Schengen nu vor mai trebui sa treaca prin controlul de frontierele aeriene si maritime incepand de duminica. Concret, acestia nu se vor mai opri la punctele de control ale Politiei de Frontiera pentru a le fi verificate documentele de calatorie, urmand…

Romania, pe locul doi in UE la productia de floarea soarelui, in 2023, si pe primul loc la suprafata cultivata

11:55, 30.03.2024 - Romania s-a clasat anul trecut pe locul doi in Uniunea Europeana la floarea soarelui din punct de vedere al productiei obtinute, dupa Franta, pierzand prima pozitie ocupata in 2022, si pe primul loc ca suprafata cultivata, recolta totala situandu-se la 2,028 milioane de tone de pe o suprafata de 1,089…

Maine intram in era Schengen. Ce se va intampla de fapt

11:35, 30.03.2024 - Romanii care calatoresc in statele din spatiul Schengen nu vor mai trebui sa treaca prin controlul de frontierele aeriene si maritime incepand de duminica. Concret, acestia nu se vor mai opri la punctele de control ale Politiei de Frontiera pentru a le fi verificate documentele de calatorie, urmand…

Romania s-a clasat anul trecut pe locul doi in UE la productia de floarea- soarelui

18:30, 29.03.2024 - Romania s-a clasat anul trecut pe locul doi in Uniunea Europeana la floarea-soarelui din punct de vedere al productiei obtinute, dupa Franta. A pierdut prima pozitie ocupata in 2022. A fost pe primul loc ca suprafata cultivata, recolta totala situandu-se la 2,028 milioane de tone de pe o suprafata de…

A fost stabilit programul naționalei masculine de polo pentru Jocurile Olimpice de la Paris

21:30, 28.03.2024 - Romania debuteaza la Jocurile Olimpice din 2024 contra Greciei, medaliata cu argint la Tokyo, pe 28 iulie, de la 22:05 in Aquatic Center. Naționala maculina a Romaniei are o misiune dificila la Paris, intalnind in grupa A echipe cu experiența olimpica. Croația, Italia, Grecia, SUA și Muntenegru sunt…

Romania sta extrem de prost la capitolul mediu, dar ar putea avea noroc. Statele UE cer amanarea drasticelor norme antipoluare

10:41, 18.02.2024 - Pentru a se ține de promisiunea de a atinge un nivel net de poluare zero pana in 2050, UE introduce ținte mult mai drastice pentru reducerea poluarii aerului, care a provocat 253.000 de decese premature in tot blocul comunitar in 2021. Dar statele membre UE insista ca ar mai avea nevoie de o extindere…

Romania sta extrem de prost la capitolul mediu, dar ar putea avea noroc. Statele UE cer amanarea drasticelor norme antipoluare

09:40, 16.02.2024 - Pentru a se ține de promisiunea de a atinge un nivel net de poluare zero pana in 2050, UE introduce ținte mult mai drastice pentru reducerea poluarii aerului, care a provocat 253.000 de decese premature in tot blocul comunitar in 2021. Dar statele membre UE insista ca ar mai avea nevoie de o extindere…


Ce parere ai despre aceasta stire?