Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un tratament care ajută la recuperarea memoriei în caz de Alzhemier

Publicat:

Cercetatorii de la   au descoperit molecula  care poate contribui la recuperarea memoriei in cazul persoanelor diagnosticate cu boala Alzheimer, transmite ”Ca m’interesse”. Este vorba despre un compus capabil sa inverseze semnele demenței  Alzheimer . Numita științific 4-fenilbutirat (PBA), molecula de acid gras acționeaza ca un ”insoțitor chimic” care impiedica acumularea de proteine la nivelul creierului, care sunt specifice maladiei Alzheimer, explica intr-un comunicat. Molecula a fost testata prin injectare unor șoareci care aveau  manifestari…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Bolile neurologice, principala cauza de probleme de sanatate la nivel global

06:55, 17.03.2024 - Bolile care afecteaza sistemul nervos, cum sunt demențele de tipul Alzheimer, dar și migrenele sau consecințele unui accident vascular cerebral,  reprezinta principala cauza a problemelor de sanatate la nivel global. Bolile sistemului nervos au reprezentat tema unui studiu publicat recent in revista…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Descoperire in domeniul bolii Alzheimer. Cercetatorii israelieni au reusit sa previna deteriorarea memoriei pe un model animal

14:25, 15.02.2024 - Cercetatorii israelieni au reusit sa previna deteriorarea memoriei in cazul unui model animal, oferind perspective promitatoare pentru depistarea timpurie si prevenirea simptomelor bolii Alzheimer, transmite joi agentia TPS, citata de Agerpres.

Studiu: Proteinele pot prezice cu zece ani mai devreme cine va avea dementa

11:45, 13.02.2024 - Un studiu asupra unor probe de sange congelate a scos la iveala o sumedenie de proteine care ar putea prezice mai multe forme de dementa cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata, au anuntat luni cercetatori din Marea Britanie si China. Studiul, publicat in revista Nature Aging, face…

Alzheimer și microbiotul, o legatura surprinzatoare! 

22:55, 07.02.2024 - Este o legatura  intre maladia Alzheimer și microbiot. Este concluzia surprinzatoare a unui studiu publicat in revista Brain in octombrie anul trecut. Autorii studiului au transplantat microbiot de la pacienți afectați de maladia Alzheimer la animale sanatoase. In urma acestui transfer la acest animale,…

ce au demonstrat noile cercetari

09:55, 02.02.2024 - Un studiu recent realizat de cercetatorii de la University College London (UCL) a facut lumina asupra modului in care percepția noastra asupra culorilor se schimba pe masura ce imbatranim. Pe masura ce inaintam in varsta, simțurile gustului, mirosului, auzului și vazului devin mai puțin acute, iar acum…


Ce parere ai despre aceasta stire?