Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

„Un punct de cotitură în lupta împotriva demenței”. A fost descoperit un nou medicament care încetinește boala Alzheimer

Publicat:

Rezultatele finalele ale unui studiu clinic au confirmat ca medicamentul donanemab incetinește cu aproximativ 35% declinul cognitiv la pacienții cu Alzheimer. Experții in sanatate spun ca acest medicament reprezinta un punct de cotitura in lupta impotriva demenței, scriu BBC și .

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un fost președinte de stat anunța ca are din nou cancer. Politicianul se lupta cu boala de 27 de ani

10:55, 11.05.2024 -  Fostul presedinte de origine japoneza, in varsta de 85 de ani, a fost condamnat la 25 de ani de inchisoare in 2009 pentru crime impotriva umanitatii, inclusiv pentru doua masacre asupra civililor, comise de un escadron al armatei in cadrul luptei impotriva gherilei maoiste Sendero Luminoso (Calea Luminoasa)…

Cei mai buni climatologi din lume se asteapta ca incalzirea globala sa depaseasca tinta de 1,5 grade Celsius. Multi dintre oamenii de stiinta au in vedere un viitor „semidistopic”, cu foamete, conflicte si migratie in masa

06:55, 09.05.2024 - Aproape 80% dintre respondenti, toti din cadrul Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), prevad o incalzire globala de cel putin 2,5 grade Celsius, in timp ce aproape jumatate dintre ei anticipeaza cel putin 3 grade Celsius (5,4F). Doar 6% dintre respondenti considera ca va fi respectata limita…

Primele vaccinuri ARN mesager impotriva cancerului sunt testate la Londra: „Este o forma de terapie personalizata”

21:05, 26.04.2024 - Un vaccin personalizat impotriva cancerului, cu tehnologie de tip ARN mesager, este testat pe oameni, in premiera, in aceste zile la Londra. Experții spun ca acesta ar putea fi „un moment de cotitura” in efortul de a vindeca permanent cancerul, relateaza The Guardian. Melanomul, tipul de cancer pentru…

„Șanse reale pentru un leac”. Primele vaccinuri impotriva cancerului sunt testate la Londra

11:41, 26.04.2024 - Un vaccin personalizat impotriva cancerului, folosind o tehnologie de tip ARN mesager, este testat in aceste zile la Londra, acesta fiind primul astfel de vaccin testat pe oameni. Experții spun ca acesta ar putea fi „un moment de cotitura” in efortul de a vindeca permanent cancerul, relateaza The Guardian.

Lupta impotriva dementei ar trebui sa inceapa la 40 de ani, sugereaza oamenii de stiinta / Ce se intampla cu creierul la mijlocul vietii

06:01, 15.04.2024 - Lupta impotriva dementei ar trebui sa inceapa la 40 de ani, sugereaza oamenii de stiinta. Intervenind mai devreme pentru a imbunatati sanatatea creierului ne-ar putea ajuta sa ne mentinem ageritatea cerebrala pe masuraa ce imbatranim.

Ziua Mondiala de Lupta impotriva Tuberculozei. Boala care ucide zilnic peste 4.000 de oameni

10:30, 24.03.2024 - Tuberculoza este una din cele mai proeminente probleme de sanatate publica, la nivel mondial. In fiecare zi, global, peste 4.300 de oameni pierd lupta cu aceasta boala. Tratarea acestei maladii a devenit mult mai eficienta, in ultimele decenii, insa TB ramane o boala grava, care afecteaza mai ales persoanele…

Japonia pregatește lansarea primului satelit din lemn din lume pentru a lupta impotriva poluarii spațiale

12:00, 18.02.2024 - Oamenii de stiinta japonezi au creat una dintre cele mai neobisnuite nave spatiale din lume - un satelit minuscul care este facut din lemn, relateaza The Guardian. Sonda LignoSat a fost construita din lemn de magnolie, care, in experimentele efectuate pe Statia Spatiala Internationala (ISS), s-a…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…


Ce parere ai despre aceasta stire?