Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un medicament experimental eficient în tratarea autismului, schizofreniei, bolii Alzheimer, descoperit de cercetători israelieni

Publicat:

Cercetatorii israelieni de la Universitatea din au identificat un mecanism impartasit de mutatii prezente in genele ADNP si SHANK3 care cauzeaza autism, schizofrenie si alte afectiuni neurodegenerative. In plus, ei au descoperit ca un medicament experimental s-a dovedit eficient in experimente de laborator in cazul acestor mutatii si poate fi potrivit pentru tratarea unei game de sindroame rare care afecteaza functiile cerebrale, scrie agentia de presa israeliana TPS.

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Hezbollah: Locuitorii stramutați israelieni se pot intoarce acasa daca se incheie razboiul

01:30, 14.05.2024 - Seful gruparii insurgente libaneze Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat luni ca locuitorii din nordul Israelului care s-au refugiat in alte zone din tara de teama razboiului cu Hamas nu se vor putea intoarce acasa daca guvernul de la Tel Aviv va continua ofensiva in Fasia Gaza, potrivit actualitate.org.…

Descoperire uluitoare a cercetatorilor! Vitamina care ar putea juca un rol important in combaterea cancerului

10:55, 27.04.2024 - Un studiu recent, publicat in revista Science, sugereaza ca vitamina D ar putea juca un rol important in combaterea cancerului, scrie Mediafax. Cercetatorii au descoperit ca șoarecii hraniți cu o dieta bogata in vitamina D au avut o rezistența sporita la tumori și au raspuns mai bine la tratamentele…

"Descoperire medicala revoluționara: Mutație genetica unica ofera speranța in tratarea diabetului

18:35, 26.04.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea din Exeter au facut o descoperire de ultima ora: o mutatie genetica unica identificata la doi copii, frati, care nu a mai fost observata pana acum la oameni, ceea ce deschide calea catre noi optiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1.

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Procesul „decizional“ al virusurilor din interiorul bacteriilor gazda a fost descifrat

00:50, 18.03.2024 - Cercetatorii israelieni au descifrat un proces complex de luare a “deciziilor” care ajuta virusurile sa aleaga sa isi ucida bacteriile gazda sau sa ramana in “relatii de prietenie” cu acestea, a anuntat Universitatea din Tel Aviv (TAU) intr-un comunicat de agentia Xinhua, potrivit Agerpres. Publicat…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Roșiile stresate devin zgomotoase

23:06, 05.03.2024 - Plantele nu sunt atat de liniștite pe cat ar putea crede mulți: daca nu au suficienta apa sau se confrunta cu alt stres, emit diferite zgomote, potrivit unui studiu. Oamenii nu le aud, dar insectele le percep. Potrivit unui studiu, plantele stresate pot face mult zgomot – dar oamenii nu il pot auzi.…

Ar putea un vaccin descoperit acum 100 de ani sa fie folosit in tratarea si prevenirea bolii Alzheimer? | VIDEO

15:55, 26.02.2024 - Studii recente sugereaza ca un vaccin descoperit in urma cu un secol ar putea oferi o modalitate ieftina și eficienta de stimulare a sistemului imunitar pentru a proteja oamenii de apariția bolii Alzheimer.


Ce parere ai despre aceasta stire?