Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un drapel realizat dintr-un prapor bisericesc, de la mijlocul secolului al XIX-lea, expus la Primăria Oradea

Publicat:

Un drapel realizat dintr-un prapor bisericesc, reprezentand , este expus marți, la , de catre .

Steagul a fost pastrat mai multe generații într-o familie din Baia de Criș și a fost daruit în 2001, la Țebea, președintelui de atunci al PRM, .

Potrivit profesorului universitar , istoricii care au analizat vechimea și autenticitatea obiectului confirma ca țesatura acestuia provine de la mijlocul secolului al XIX-lea.

'Faptul ca provine din Baia de Criș, o zona implicata în…

Citeste articolul mai departe pe AgerPres.ro…  

Sursa articol: AgerPres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ciolacul, expus la Antipa, de Noaptea Muzeelor

19:36, 18.05.2024 - Ilustrație: Marian Avramescu Iubitorii de cultura vor avea parte de ceva cu totul special, astazi, de Noaptea Muzeelor, la Antipa. Muzeul Național de Istorie Naturala “Grigore Antipa” din Capitala va expune Ciolacul, un exemplar revoluționar de Buzau, pe cale de dispariție din viața politica. Ciolacul…

Spectacolul „Ținuturile joase” dupa Herta Muller deschide și inchide Festivalul “Rehearsal for Truth” de la New York

14:05, 17.05.2024 - Realizat in parteneriat de ICR New York și compania americana Untitled Theater Company No. 61, cu sprijinul Vaclav Havel Center, Bohemian Benevolent and Literary Association și Jersey City Theater Center, spectacolul „Ținuturile joase”, dupa cartea celebr

(FOTO/AUDIO) Tabloul „Ecce Homo” de Tițian, expus la Muzeul Municipal „Regina Maria” din Iași

18:35, 09.05.2024 - De astazi, Muzeul Municipal „Regina Maria” din Iași gazduiește lucrarea lui Tițian intitulata „Ecce Homo”. Singura lucrare din Europa de Est semnata de celebrul artist italian Titian si aflata in colectia Muzeului „Brukenthal”, a parasit pentru o luna muzeul sibian pentru a fi expusa la Iasi. Realizat…

Proiectele pentru mai multe strazi și parcuri din Oradea depuse spre finanțare. Valoarea totala, 80 milioane de lei

07:15, 30.04.2024 - Primaria Oradea a depus la finalul saptamanii trecute o serie de proiecte de investiții in infrastructura urbana și spațiile verzi ale orașului in cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027.

Șeful județului Cluj, la momentul bilanțului: ce a realizat pana acum + ce proiecte iși propune in viitorul mandat

12:20, 25.04.2024 - Consiliul Județean Cluj a reușit ca in exercițiile financiare 2007-2013 și 2014-2020 sa atraga suma de aproximativ 1 miliard de euro, finanțare europeana, prin intermediul proiectelor de dezvoltare a județului Cluj, deja implementate sau aflate in derulare.

Vinzarea secolului pentru un tablou misterios al lui Klimt

22:36, 24.04.2024 - Tabloul "Portretul domnisoarei Lieser" al lui Gustav Klimt, cu o valoare estimata intre 30 si 50 de milioane de euro, urmeaza sa fie scos la licitatie miercuri la Viena, in pofida semnelor de intrebare legate de provenienta sa. Evenimentul este unul istoric, "nicio opera comparabila" nefiind vreodata…

COALIȚIA PSD - PNL PSD a realizat un sondaj din care reiese ca este peste PNL in județul Satu Mare

08:05, 12.04.2024 - PSD Satu Mare a realizat un sondaj de opinie in perioada 3-8 aprilie pe raza județului, respectiv a municipiului Satu Mare.  The post COALIȚIA PSD - PNL PSD a realizat un sondaj din care reiese ca este peste PNL in județul Satu Mare first appeared on Informatia Zilei .

POZA ZILEI. Clujul la mijlocul secolului XX, vazut dintr-un planor.

12:35, 24.02.2024 - Evident ca daca ai ocazia sa survolezi Clujul dintr-un planor trebuie sa ai și aparatul de fotografiat cu tine. Exact acest lucru l-a facut și fotograful care a surprins cartierul Maraști la mijlocul secolului XX.


Ce parere ai despre aceasta stire?