Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Turism promovat prin construcții comuniste

Publicat:

Hunedoara ar putea fi inclusa intr-un circuit european al oraselor cu arhitectura marcata de perioada comunista. Pe aceasta ruta sunt incluse localitați din Italia, Grecia, Bosnia sau Croația.

 

Dezvoltat in jurul fostului combinat siderurgic, orasul Hunedoara este dominat de cladiri construite in perioada regimului comunist. Gara, ridicata in anul 1953, este reprezentativa.

Inedit este faptul ca in anul 1962 au sosit la Hunedoara cu trenul liderul URSS Nikita Hrusciov și liderul comunismului din Romania, Gheorghe Gheorghiu Dej pentru o vizita de lucru la combinatul siderurgic…

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Barajul Gura Apelor: Salvatorul unui oraș intreg și obiectiv turistic spectaculos

19:10, 07.05.2024 - Unde se afla barajul din Romania construit intr-un loc unicSituat pe valea Raului Mare in Hunedoara, barajul Gura Apelor a fost ridicat in 1975 din anrocament și miez de argila și este cel mai mare de acest fel din Europa. Construcția sa a facut parte dintr-un proiect amplu care viza valorificarea potențialului…

Fosta glorie a metalurgiei, salvata de turism. Castelul medieval ii aduce sute de mii de vizitatori VIDEO

22:35, 24.04.2024 - Neglijat in trecut, cand Hunedoara devenise un mare centru al metalurgiei din Romania, Castelul Corvinilor din Hunedoara a ajuns sa susțina o parte din economia orașului, in timp ce vechile uzine s-au dezintegrat treptat.

Tunelurile secrete ale dacilor, teorii false crezute de romani. Topul legendelor controversate VIDEO

23:05, 01.04.2024 - O mulțime de relatari stranii fac din ținutul cetaților dacice din Hunedoara o destinație pentru amatorii de senzațional. Retezatul, Castelul Corvinilor și mormantul lui Arsenie Boca nu au fost nici ele ocolite de teorii controversate, nedocumentate științific.

Sicriul unei domnițe din Castelul Corvinilor ascunde o poveste stranie. Sfarșitul tragic al tinerei | VIDEO FOTO

05:55, 24.03.2024 - O sala din Castelul Corvinilor adapostește un sicriu, in care s-ar afla scheletul unei domnițe. Locul a pastrat povestea cutremuratoare a unei foste locatare a castelului medieval din Hunedoara.

Ce planuiește LUKOIL sa construiasca in Kazahstan

06:55, 06.03.2024 - LUKOIL a inceput construcția unei centrale solare in regiunea Almaty din Kazahstan, relateaza Trend. Potrivit companiei, centrala solara va fi amplasata langa uzina de lubrifianți LUKOIL (o subsidiara 100% a LUKOIL) și va asigura alimentarea cu energie a instalațiilor de producție ale centralei cu energie…

Peste 20 de spații din Castelul Corvinilor, renovate printr-un proiect european

10:35, 24.02.2024 - Peste 20 de spații din Castelul Corvinilor din Hunedoara au fost renovate printr-un proiect european in valoare de aproximativ 5 milioane de euro. Acum se... The post Peste 20 de spații din Castelul Corvinilor, renovate printr-un proiect european appeared first on Special Arad · ultimele știri din Arad…

Castelul medieval din Romania ce atrage toate privirile. Se așteapta noi descoperiri VIDEO

06:40, 22.02.2024 - Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost restaurat, cu fonduri europene, insa investițiile in cel mai popular monument din vestul Romaniei vor continua. Schelele au fost așezate deja pentru noile lucrari, care vor dezlega unele dintre marile mistere ale edificiului.

Noua pasarela peste calea ferata de mare viteza naște controverse: „Pare o parcare supraetajata“ VIDEO

19:10, 20.02.2024 - O pasarela pietonala aflata in șantier de doi ani, in Deva, va face legatura intre cartierele municipiului, peste caile ferate și Drumul Național 7. Construcția din Hunedoara a starnit controverse.


Ce parere ai despre aceasta stire?