Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Turcia anunță data punerii în funcțiune a primului reactor al centralei nucleare Akkuyu

Publicat:
Turcia anunță data punerii în funcțiune a primului reactor al centralei nucleare Akkuyu

Primul reactor al centralei nucleare Akkuyu in construcție in Turcia este planificat sa fie pus in funcțiune in 2024, informeaza trend.az.

Dupa cum relateaza Trend, ministrul turc al Energiei, , a spus acest lucru.

„Primul reactor al centralei nucleare Akkuyu este planificat sa fie pus in funcțiune in acest an”, a spus ministrul.

Sa remarcam ca CNE Akkuyu este prima centrala nucleara din , construita de corporația de stat rusa Rosatom. Capacitatea fiecarei centrale nucleare va fi de 1200 MW.

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Xie Feng respinge teoria supracapacitații Chinei

17:40, 22.04.2024 - Ambasadorul Chinei in SUA, Xie Feng, a declarat ca, pe plan mondial, capacitatea energiei verzi nu este excesiva, ci grav insuficienta. Daca SUA promoveaza discuțiile despre combaterea schimbarilor climatice, dar in același timp ridica bariere comerțului ecologic, va incetini ritmul dezvoltarii globale…

Burduja: Proiectele nucleare necesita o compensare a riscului prin garantii de stat sau imprumuturi

19:20, 08.04.2024 - Sectorul nuclear trebuie finantat, iar proiectele nucleare necesita, in general, o compensare a riscului tipic pentru astfel de proiecte, fie prin garantii de stat, fie prin imprumuturi la dobanzi competitive din partea bancilor de import-export, a declarat, luni, ministrul Energiei, Sebastian Burdu

Romania vrea locuri de munca și energie ieftina din proiectul centralei nucleare Doicești. Burduja: E momentul sa scriem viitorul lumii

20:35, 18.03.2024 - 4.000 de locuri de munca și energie cat pentru alimentarea unui oraș ca Buzaul. Asta ar vrea sa obțina Romania prin construirea unei centrale nucleare la Doicești, cu tehnologie americana. La 90 de kilometri de București ar urma sa fie amplasate 6 reactoare modulare mici suficiente pentru alimentarea…

Atac de neințeles in Ucraina! Forțele lui Zelenski au lovit infrastructura critica a centralei nucleare Zaporojie

10:56, 14.03.2024 - De la inceputul conlictului militar din Ucraina, in jurul centralei nucleare Zaporojie s-au dat lupte grele. Rușii au reușit intr-un final sa obțina controlul, insa ucrainenii au atacat acum infrastructura critica a centralei. Atac de neințeles in Ucraina, unde armata lui Volodimir Zelenski și-a atacat…

Forțele armate ucrainene au atacat infrastructura critica a centralei nucleare din Zaporojie

09:55, 14.03.2024 - Forțele armate ucrainene au tras in infrastructura critica a centralei nucleare Zaporojie, cea mai mare din Europa, scrie joi agenția rusa de presa TASS. „A fost inregistrata bombardarea infrastructurii critice a stației. Un dispozitiv exploziv a fost aruncat in zona gardului in spatele careia se afla…

Ce planuiește LUKOIL sa construiasca in Kazahstan

06:55, 06.03.2024 - LUKOIL a inceput construcția unei centrale solare in regiunea Almaty din Kazahstan, relateaza Trend. Potrivit companiei, centrala solara va fi amplasata langa uzina de lubrifianți LUKOIL (o subsidiara 100% a LUKOIL) și va asigura alimentarea cu energie a instalațiilor de producție ale centralei cu energie…

Țarile UE, divizate: O tabara, din care face parte și Romania, vrea politici mai puternice pro-nucleare, iar cealalta cere mai multa energie regenerabila

12:40, 05.03.2024 - Statele membre ale Uniunii Europene sunt imparțite in doua tabere relativ egale in ceea ce privește promovarea energiei nucleare. Luni, in cadrul Consiliului miniștrilor energiei, țarile UE s-au aratat extrem de divizate pe acest subiect, tabara pro-energie nucleara, din care face parte și Romania,…

Reuters: Statele UE sunt imparțite in ceea ce privește folosirea energiei nucleare. Romania și alte 11 țari susțin tehnologia

19:05, 04.03.2024 - Statele membre UE au aratat luni cat sunt de divizate in politica din domeniul energiei nucleare, o parte, condusa de Franta, promovand tehnologia, iar o alta, condusa de Austria si Germania, facand in schimb presiuni pentru prioritizarea surselor de energie regenerabila, transmite Reuters, preluat…


Ce parere ai despre aceasta stire?