Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tulburările de somn ar putea mări riscul de demență

Publicat:

Potrivit unui studiu publicat recent in revista Neurology, persoanele care sufera de tulburari de somn (nu au o rutina a somnului)  pot fi mai expuse riscului de demența, extrem de raspandita la nivel global. Sub denumirea de demența sunt numeroase boli, care se caracterizeaza printr-un declin al aptitudinilor mintale, cum este pierderea memoriei, transmite e-sante.fr. La nivel global, se estimeaza ca peste 55 de milioane de persoane ar suferi de demența. Pentru a formula aceste concluzii, autorii studiului au selectat 88.094 de prticipanți carora le-au montat niște brațari care au permis masurarea…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

Experimentele pe oamenii-cobai continua. Noile vaccinuri provoaca paralizii

16:01, 05.03.2024 - Noul vaccin impotriva virusului sincițial respirator (VSR), prezentat ca fiind la fel de sigur ca și vaccinul anti-Covid, și aprobat in graba de autoritațile europene, a inceput sa faca ravagii printre ”imunizați”. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA a descoperit ca aceste vaccinuri…

Peste 109.000 de decese provocate de supradoze de droguri, produse in SUA in 2022 (CDC)

09:00, 19.02.2024 - Numarul deceselor provocate de supradoze de droguri a depasit 109.000 in 2022 in SUA, iar aproape 70% dintre acestea implica consumul de opioide sintetice altele decat metadona, in principal fentanil produs ilegal si droguri analoage fentanilului, conform informatiilor publicate de Centrul american…

Peste 109.000 de decese in SUA in 2022 din cauza supradozelor de droguri

14:30, 18.02.2024 - Numarul deceselor provocate de supradoze de droguri a depasit 109.000 in 2022 in SUA, iar aproape 70% dintre acestea implica consumul de opioide sintetice altele decat metadona, in principal fentanil produs ilegal si droguri analoage fentanilului, conform informatiilor publicate de Centrul american…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

SUA: Un bebeluș din zece este victima expunerii la ftalați

16:00, 08.02.2024 - In SUA, un bebeluș din zece, nascut prematur, este asociat cu expunerea femeii insarcinate la ftalați, potrivit unui recent studiu american, transmite RFI. Ftalații sunt compuși chimici extrem de raspandiți, in special in plastice. Cercetatorii subliniaza ca din cauza acestui fenomen, costurile medicale…

Ceaiurile expira? Cum trebuie pastrate astfel incat sa te poți bucura de gustul proaspat și proprietațile benefice mai mult timp?

11:35, 01.02.2024 - Ceaiul este o bautura populara consumata in intreaga lume pentru gustul placut și beneficiile sale pentru sanatate. Cu toate acestea, la fel ca orice alt produs alimentar, ceaiul are și el un termen pana la care este recomandat sa fie consumat.Daca vorbim despre pliculețele de ceai, in majoritatea cazurilor…


Ce parere ai despre aceasta stire?