Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tu ştiai cum a luat naştere numele României? Istoricii explică de unde provine

Publicat:

Numele de &"România“ vine de etnonimul &"român“ si de la numele Tarii Românesti, provincia la sud de Carpati care dateaza din Evul Mediu, din secolul al XIV-lea. Istoricii spun ca numele &"România“ era mentionat neoficial în ziarele care apareau înainte de Revolutia de la 1848. 

 Potrivit istoricului banatean Ioan Hategan, numele tarii noastre este strâns legat de de Rasarit (sau ). Actuala denumire a statului a aparut pentru prima oara, în aceasta forma, în secolul al…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

S-A INTAMPLAT PE 30 APRILIE…

00:00, 30.04.2024 - 313 – Imparatul roman Licinius il infrange pe imparatul Maximinus al II-lea la Batalia de la Tzirallum. 1789 – George Washington devine primul președinte al Statelor Unite ale Americii. 1803 – Franța cedeaza Louisiana Statelor Unite ale Americii. 1945 – Adolf Hitler se sinucide in buncarul sau din Berlin.…

La nordul Moldovei, tradițiile neamului sint pastrate cu sfințenie

06:25, 23.04.2024 - Locuitorii din satul Zaicani, raionul Rișcani, sint iubitori de tradiții și pastreaza mai multe obiceiuri moldovenești. Printre acestea este și țesutul covoarelor. Larisa Ojog poarta pe umeri opt decenii de viața, dar și de dragoste fața de tot ceea ce inseamna tradiție a neamului. Femeia spune ca,…

Igor Dodon: Legea Parlamentului și hotarirea Curții Constituționale nu corespund cu Constituția R. Moldova

15:20, 12.03.2024 - Curtea Constituționala a Moldovei a respins sesizarea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor impotriva legii prin care a schimbat sintagma "limba moldoveneasca" cu "limba romana" in legislația țarii, inclusiv in Constituție. Magistrații au decis ca aceasta modificare nu ar contravine Constituției, fiind…

Dumitru Pulbere: Curtea Constituționala și-a depașit atribuțiile

13:50, 12.03.2024 - Curtea Constituționala a Moldovei a respins sesizarea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor impotriva legii prin care a schimbat sintagma "limba moldoveneasca" cu "limba romana" in legislația țarii, inclusiv in Constituție. Magistrații au decis ca aceasta modificare nu ar contravine Constituției, fiind…

UAIC a inaugurat cladirea Corpului O 

18:10, 07.03.2024 - Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a inaugurat joi, 7 martie 2024, la ora 13.00, cladirea Corpului O. La eveniment au participat prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rectorul UAIC, Inaltpreasfintitul TEOFAN, Arhiepiscop al Iasilor si Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, Vasile ASANDEI, Directorul…

Dmitri Peskov: "Rusia a susținut intotdeauna "reanimarea" dialogului cu autoritațile Moldovei"

15:25, 06.03.2024 - Problema Transnistriei este actuala acum, situația din regiune este departe de a fi previzibila și calma. Despre scest lucru a declarat secretarul de presa al Președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov. "Problema Transnistriei este foarte actuala acum. Pentru ca, intr-adevar, situația de acolo este…

Proiecte noi pentru locuitorii localitaților din centrul Moldovei

16:21, 17.02.2024 - Locuitorii a 10 localitați din centrul Moldovei vor beneficia de proiecte de dezvoltare și amenajare a localitaților lor, implementate de catre Agenția de Dezvoltare Regionala "Centru". Despre aceasta a comunicat ministrul Infrastructurii, Andrei Spinu, in cadrul vizitei sale la Ialoveni și a discuțiilor…

Cum a devenit Anca Dragu cetațean al Republicii Moldova atat de repede. Explicația Maiei Sandu

10:21, 12.02.2024 - Actuala guvernatoare a Bancii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a primit in decembrie cetațenia Republicii Moldova neobișnuit de repede, atunci cand a fost propusa și votata in funcție. Președintele Maia Sandu spune ca „are dreptul sa ofere cetațenie intr-un altfel de regim atunci cand omul care solicita…


Ce parere ai despre aceasta stire?