Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tratamentul cu antidepresive este influenţat de către doi factori uzuali

Publicat:

Acest test urmereste doi factori in cazul persoanelor diagnosticate cu depresie, si anume:   1. Structurile creierului functioneaza in acea zona a creierului care are un rol imortant in declansarea depresiei   Cercetatorii au analizat in special activitatea amigdalei din creier, o mica structura ce se afla pozitionata in mijlocul acestuia. Amigdala este o parte a sistemului limbic, ce are legatura cu sentimentele precum furia, tristetea, placerea sau f (...)

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Revoluție in tratamentul cancerului: imunoterapia devine mai sigura și mai eficienta

16:05, 29.04.2024 - Cercetatorii de la Virginia Tech au descoperit o metoda inovatoare in lupta impotriva cancerului: activarea celulelor imunitare pentru a ataca celulele canceroase, folosind citokinele. Aceasta abordare promite sa ofere un tratament mai precis și mai eficient, fara efecte secundare majore.

A fost gasita vaca care poate revoluționa tratamentul pentru diabet: Produce insulina umana in lapte

02:10, 21.03.2024 - Descoperire revoluționara care ar putea schimba complet modul in care este tratat diabetul. O echipa de cercetatori a modificat genetic o vaca bruna din Brazilia pentru a produce insulina umana in laptele sau. Noua descoperire ar putea face ca insulina sa fie mult mai accesibila și mai ieftina pentru…

Cercetatorii din SUA vor sa creeze o „harta” a creierului uman care ar putea ajuta la tratarea afecțiunilor neurologice

13:20, 16.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Institutul Allen din SUA au inceput procesul de cartografiere a celor 86 de miliarde de neuroni din creierul uman,... The post Cercetatorii din SUA vor sa creeze o „harta” a creierului uman care ar putea ajuta la tratarea afecțiunilor neurologice appeared first on Special…

Un nou studiu scoate la iveala impactul nefast al depozitelor de grasime abdominala asupra creierului

04:25, 29.02.2024 - Cercetatorii de la Rutgers Health din SUA au realizat un studiu privind relația dintre depozitele de grasime abdominala și sanatatea creierului la persoanele de varsta mijlocie cu risc de a suferi de boala Alzheimer. La studiu au participat 204 persoane sanatoase de varsta mijlocie cu antecedente familiale…

Neurofeedbackul și tratamentul depresiei

15:36, 28.02.2024 - Depresia este o afecțiune mentala ce nu ține cont de varsta sau sex. Specialiștii spun ca apare atunci cand conexiunile intre diferite regiuni ale creierului se diminueaza. Pentru tratarea simptomatologiei, terapia prin Neurofeedback se prezinta ca o soluție eficienta, non-medicamentoasa. Deși creierul…

Care este varsta maxima pana la care poate trai un om - Studiu

05:40, 24.02.2024 - Cercetatorii din Olanda au efectuat un studiu amplu și de lunga durata pentru a determina varsta maxima pana la care poate trai un om. Cercetatorii au sugerat ca este puțin probabil ca un om sa traiasca mai mult de 115 ani, durata maxima de viața pentru o femeie ajungand la 115,7 ani, in timp ce barbații…

De ce aspirina ar trebui integrata in tratamentul contra cancerului

07:00, 18.02.2024 - Aspirina  ar putea juca un rol major in tratamentul contra cancerului, susțin cercetatorii de la Universitatea Cardiff, in urma unei ample analize. Se știe ca aspirina este un medicament antiinflamator foarte folosit. Meta-analiza – publicata in British Journal of Cancer – se bazeaza pe 118 studii,…

Muzica mentine creierul in forma

00:45, 13.02.2024 - Mai multe studii au demonstrat ca muzica poate avea o mulțime de beneficii pentru creier, inclusiv imbunatațirea funcțiilor cognitive, conservarea memoriei, dezvoltarea legaturilor sociale și susținerea unei stari de spirit bune. Este important de menționat ca beneficiile par sa fie mai semnificative…


Ce parere ai despre aceasta stire?