Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tradiţii şi superstiţii de Florii: ce să faci ca să-ţi meargă bine. Semnificaţia sărbătorii bucuriei, de ce salcia sfinţită în această zi are puteri magice

Publicat:

In duminica dinaintea Pastelor, ortodoxia serbeaza Floriile, ziua in care a intrat in Ierusalim, calare pe un manz de asin. Oamenii l-au intampinat cu ramuri de finic (curmal) in maini, dar Iisus si-a pastrat smerenia citind in sufletele lor. Stia ca aceia care astazi il primesc cu urale, in scurt timp se vor lepada zgomotos de El. Si cu toate acestea, Domnul a facut sacrificiul suprem pentru izbavirea pacatelor lumii. se mai numeste sarbatoarea Stalparilor, dupa ramurile de palmier sau finic, cu care a fost intampinat Mantuitorul. In trecut, sarbatoarea…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Floriile – tradiții și obiceiuri. Aproape 1,8 milioane de romani iși serbeaza onomastica

09:40, 28.04.2024 - Crestinii serbeaza Floriile sau Duminica Stalparilor, care marcheaza intrarea triumfala a lui Iisus Hristos in Ierusalim, unde a fost intampinat de credinciosi care tineau in maini ramuri de maslin si de finic. Sarbatoarea Floriilor este una dintre cele mai importante din an si deschide perioada sarbatorilor…

Sarbatoarea Floriilor 2024! Traditii si obiceiuri

09:11, 28.04.2024 - Credinciosii ortodocsi si greco-catolici sarbatoresc astazi Intrarea Domnului in Ierusalim sau Floriile. Sarbatoarea Floriilor deschide Saptamana Mare, perioada cea mai importanta pentru pregatirile de Paste, dupa 40 de zile de post. Aproximativ 1,5 milioane de romani iși serbeaza, cu aceasta ocazie,…

Creștinii ortodocși serbeaza Floriile: Ce este bine sa faci astazi și ce reprezinta aceasta sarbtatoare

08:15, 28.04.2024 - Crestinii serbeaza Floriile sau Duminica Stalparilor, care marcheaza intrarea triumfala a lui Iisus Hristos in Ierusalim, unde a fost intampinat de credinciosi care tineau in maini ramuri de maslin si de finic. Sarbatoarea Floriilor este una dintre cele mai importante din an si deschide perioada sarbatorilor…

FLORII 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu este bine sa faci in 28 aprilie. La ce sunt folosite ramurile de salcie

08:05, 28.04.2024 - FLORII 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu este bine sa faci in 28 aprilie. La ce sunt folosite ramurile de salcie Sarbatoarea de Florii, prin care credincioșii sarbatoresc intrarea Domnului in Ierusalim, marcheaza o serie de obiceiuri, tradiții și superstiții legate de momentul din an și…

De ce este bine sa mancam pește de Florii in Romania. Tradiții și obiceiuri pentru ziua de duminica

21:45, 26.04.2024 - Semnificația spirituala și tradiționalaPeștele are o incarcatura simbolica puternica in creștinism, fiind considerat un simbol al lui Hristos. Acest simbolism deriva din acronimul grecesc „ICHTYS”, fiecare litera reprezentand cuvintele "Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Mantuitorul". De Florii, consumul…

(VIDEO/FOTO) Povestea Florentinei, fetița de 9 ani sarbatorita de polițiști. Surpriza de ziua onomastica

18:10, 26.04.2024 - Florentina are 9 ani. Astazi, cu doua zile inainte de onomastica ocazionata de Sarbatoarea Floriilor, fetița a avut parte de o vizita surpriza din partea mai multor polițiști buzoieni, dornici sa ii aduca bucurie celei care viseaza sa devina polițista. ,,Crestinii praznuiesc, duminica, Floriile, cea…

Catolicii din Romania sarbatoresc azi Floriile. Traditii si obiceiuri

16:05, 24.03.2024 - Credinciosii romano catolici celebreaza duminica, 24 martie, Floriile, sarbatoare care simbolizeaza intrarea Domnului in Ierusalim. Ramurile pe care crestinii catolici le primesc la Sfanta Liturghie din Duminica Floriilor au fost binecuvantate si trebuie tratate ca obiecte sfinte. Este traditional sa…

Azi incepe Postul Paștelui pentru credincioșii catolici. Ce semnifica Miercurea Cenușii

12:00, 14.02.2024 - Credincioșii romano-catolici au inceput Postul Paștelui. In acest an, diferența intre cele doua sarbatori marcate de catolici și ortodocși este de peste o luna. Biserica Romano-catolica va sarbatori Paștele in 31 martie. Pentru ortodocși, Invierea Domnului este marcata in 5 mai. Crestinii romano-catolici…


Ce parere ai despre aceasta stire?