Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Topul celor mai profitabile 10 culturi pe suprafețe mari și mici în 2017

Publicat:

Indiferent de suprafața terenului agricol, fermierii urmaresc sa obțina cel mai mare profit din culturile lor. Cultura pentru care opteaza fiecare depinde de suprafața, de tehnologia practicata și de evoluția pieței agricole la nivel național și internațional. In continuare va prezentam unele dintre cele mai profitabile culturi agricole. In 2017, fermierii cu terenuri agricole mari opteaza pentru culturi precum: porumbul, graul, floarea-soarelui, rapița sau soia. Cultura de porumb Porumbul este o cultura profitabila inainte de toate pentru intrebuințatile diferite pe care le are. De la industria…

Citeste articolul mai departe pe renasterea.ro…  

Sursa articol: renasterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Lanurile de rapița din Romania, vedete pe un site NASA

12:55, 05.05.2024 - Unul dintre site-urile NASA a publicat marți imagini spectaculoase surprinse de un satelit deasupra sudului Romaniei, unde se vad lanuri galbene de rapița. Imaginile au fost realizate deasupra zonei unde se intersecteaza raul Olt cu Dunarea, potrivit Ambasadei SUA la București, potrivit G4Media.ro.…

In nordul țarii, agricultorii au inceput semanatul de floarea-soarelui

10:36, 19.04.2024 - Agricultorii din nordul Republicii Moldova au inceput semanatul de floarea-soarelui. Doar in raionul Soroca vor fi insamintate circa 12 mii de hectare. Anul acesta, fermierii au sperante mari ca vor avea o roada bogata, pentru ca a plouat la timp. De aceea ei spun ca o criza a uleiului vegetal e putin…

Irina Loghin da din casa! Cum reușește indragita artista sa-și mențina silueta de invidiat, la 85 de ani: la ce a renunțat

20:05, 15.04.2024 - Irina Loghin a renunțat la carneIrina Loghin nu s-a sfiit și a vorbit deschis despre trucurile la care apeleaza pentru a arata cat mai bine la cei 85 de ani ai sai. Cantareața a marturisit ca are un stil de viața sanatos, de mai bine de 5 decenii, insa marele ei secret este faptul ca a renunțat la un…

Doua runde de discuții intre producatorii și procesatorii de semințe de floarea soarelui

15:20, 08.04.2024 - La ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a avut loc a doua runda de discuții intre producatorii și procesatorii de semințe de floarea soarelui. Vicepremierul Vladimir Bolea a evidențiat rolul esențial al producatorilor și procesatorilor locali in asigurarea cu ulei vegetal a populației Republicii…

Carnea de porc impinge deficitul comercial la cote record!

12:36, 14.03.2024 - In 2023, Romania a inregistrat un deficit comercial alimentar de aproximativ 1,3 miliarde de euro, evidențiind o continua creștere a diferenței dintre importuri și exporturi in sectorul agroalimentar. Potrivit Institutului Național de Statistica, situația reflecta o creștere modesta a ambelor fluxuri…

Exportul de semințe și ulei de floarea soarelui: Cine exporta și unde

11:10, 08.03.2024 - In sezonul 2023/2024, Republica Moldova continua sa demonstreze forța sa in domeniul exportului de semințe de floarea-soarelui catre Uniunea Europeana. Datele recente arata ca in perioada 1 iulie 2023 – 2 martie 2024, țara a exportat 311.422 tone de semințe de floarea-soarelui, in creștere cu impresionantul…

Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta care instituie o schema de ajutor de stat pentru compensarea partiala a pierderilor suferite la culturile de tomate si usturoi

19:55, 22.02.2024 - Conform comunicatului de presa al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, actul normativ vizeaza acordarea unor ajutoare de stat pe baza unei scheme de sustinere financiara, in contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei impotriva Ucrainei, avand ca obiective: a) asigurarea unui grant financiar,…

Vremea a afectat doar 1-2% din cultura de grau de iarna a Ucrainei, potrivit Ministerului Agriculturii

07:00, 19.02.2024 - Graul de iarna reprezinta peste 95% din productia totala de grau a Ucrainei. In timpul iernii, pana la 7% din suprafata semanata iarna moare de obicei, in principal din cauza ingheturilor abundente si a crustei de gheata de pe campuri, dar iarna a fost mai blanda in acest an. Fermierii au semanat aproximativ…


Ce parere ai despre aceasta stire?