Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tarile care vor sa isi reduca dependenta de dolari cumpara tot mai mult aur

Publicat:

Achizitiile de aur ale bancilor centrale, in frunte cu bancile centrale din Rusia si China, au atins in primul trimestru cel mai ridicat nivel din ultimii sase ani pe masura ce tarile incearca sa isi diversifice activele dincolo de dolari americani, transmite Bloomberg.

Consiliul mondial al aurului (WGC) a publicat joi un raport potrivit caruia achizitiile strategice de aur ale bancilor centrale au facut ca cererea mondiala de aur sa creasca cu sapte procente in primul trimestru pana la 1.053,3 tone.

In primele trei luni ale acestui an bancile centrale au achizitionat o cantitate…

Citeste articolul mai departe pe business24.ro…  

Sursa articol: business24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cine este Mihail Misustin si ce inseamna daca Putin a ales sa-l mentina in fruntea guvernului rus

09:55, 10.05.2024 - „Presedintele Vladimir Vladimirovici Putin a inaintat Dumei de Stat o propunere privind candidatura lui Mihail Vladimirovici Misustin pentru postul de presedinte al Guvernului”, a anuntat presedintele Dumei, Viaceslav Volodin, pe aplicatia de mesagerie Telegram. „Astazi (vineri – n.r.), deputatii vor…

Performanța de top pentru țara noastra: Romania, al treilea mare producator de petrol din UE

14:35, 15.04.2024 - Conform acestor date, productia de titei a UE a continuat sa scada in 2022, in pofida unei cresteri semnificative a preturilor la petrol, ca urmare a invaziei rusesti din Ucraina. Productia de petrol a UE a coborat in 2022 la un minim istoric de 16,3 milioane de tone, cu 7,4% mai putin decat in 2021.Luand…

China cumpara aur in ciuda preturilor record

14:15, 08.04.2024 - China cumpara aur. Banca Centrala a Chinei a continuat sa cumpere aur in martie, pentru a 17-a luna consecutiva, continuand un sir de achizitii care au ajutat metalul galben sa atinga o cotatie record, transmite Bloomberg . Potrivit datelor oficiale, la finalul lunii trecute rezervele de aur ale Chinei…

Nou maxim istoric pentru aur. La cat a ajuns cotația

11:40, 04.04.2024 - Pe piata spot, uncia de aur era cotata in jurul orei 3:43 GMT la 2.299,28 dolari, dupa ce anterior a atins valoarea record de 2.304,96 dolari, transmite Bloomberg potrivit Agerpres. Metalul galben a atins valori record in fiecare dintre ultimele sapte sedinte de tranzactionare.Cel mai recent avans a…

Topul țarilor cu cel mai bun nivel de trai. Pe ce loc se afla Romania

21:30, 24.03.2024 - Indicele Dezvoltarii Umane este un indice foarte popular, dupa ce al Producției Interne pe cap de locuitor (PIB). IDU care masoara bunastarea unei națiuni sau a intregului mapamond, iar acum au fost aduse ultimele masuratori. A fost publicat topul țarilor cu cel mai bun nivel de trai . Pentru asta a…

Atacul de la Moscova. Putin a vorbit cu mai mulți lideri, printre care și cel al Tadjikistanului, de unde ar fi de origine unul dintre teroriști

17:06, 24.03.2024 - Liderul rus Vladimir Putin a avut convorbiri separate cu omologii sai turc si sirian, Recep Tayyip Erdogan si Bashar al-Assad, dar si cu lideri ai unor foste republici sovietice din Asia Centrala cu populatie musulmana, principala idee fiind, potrivit comunicatelor Kremlinului, aceea a unei cooperari…

Acord de 490 de milioane de dolari convenit de Apple intr-un proces colectiv legat de comentarii ale lui Tim Cook privind vanzarile din China

08:56, 16.03.2024 - O intelegere preliminara a fost depusa vineri la Tribunalul Districtual al SUA din Oakland, California, si necesita aprobarea judecatorului districtual american Yvonne Gonzalez Rogers. Procesul se refera la anuntul neasteptat al Apple din 2 ianuarie 2019 conform caruia producatorul de iPhone isi va…

BRICS, MINT, CIVET. De ce investitorii ar trebui sa acorde o a doua șansa piețelor emergente

15:01, 22.02.2024 - Piețele emergente ar fi trebuit sa fie investiția mileniului, dar nu a fost așa. Sectorul a explodat intr-o serie de acronime, cele mai cunoscute fiind Brics (inițial Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud), dar și MINT (Mexic, Indonezia, Nigeria, Turcia), CIVET (Columbia, Indonezia, Vietnam,…


Ce parere ai despre aceasta stire?