Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ţara noastră, pe podiumul european al importatorilor şi exportatorilor de grâu în sezonul 2022-2023

Publicat:

Romania are argintul pe podiumul european al importatorilor si exportatorilor de grau in sezonul 2022 – 2023, conflictul din Ucraina influentand puternic dinamica schimburilor comerciale agricole, arata o analiza realizata de consultantii unei case de brokeraj, potrivit Agerpres. Importurile de grau ale Romaniei au fost de 0,89 milioane de tone, iar exporturile de 3,96 milioane de tone. Importurile totale de grau au fost de 3,4 ori mai mari in UE fata de sezonul 2021-2022. Pe de alta parte, la porumb, Romania a fost pe primul loc in randul exportatorilor, cu 1,64 milioane de tone, dar a si importat…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

ANALIZA XTB Claudiu Cazacu: Apetitul pentru calatorii, mai ridicat decat inflația. Turismul european continua ascensiunea de dupa pandemie

15:50, 12.04.2024 - Trendurile arata ca, in ciuda majorarilor de preț și a provocarilor din industria aviatica, și in 2024 industria turismului va beneficia de profit in urma vacanțelor rezervate, arata intr-o analiza, Claudiu Cazacu, consultant de strategie in cadrul XTB Romania, companie de tranzacționare și investiții…

UE, cel mai mare importator de grau al lumii

08:35, 12.03.2024 - USDA a revizuit prognoza! Ucraina ar putea exporta anul acesta comercial 16 milioane de tone de grau, cu 1 milion mai mult fața de estimarea de luna trecuta a Departamentului pentru Agricultura a SUA. Cantitatea ar fi insa cu 1,1 milioane de tone mai mica decat anul trecut. Cele mai mari cantitați de…

ALARMANT: O noua creștere a prețului la carburanți! Ce prețuri sunt in zona Turzii, astazi?

20:35, 27.02.2024 - Nu mai avem nici o indoiala ca ne indreptam cu pași siguri, dar și rapizi, spre o noua scumpire a carburanților, mai ales dupa ce prețurile au crescut de mai multe ori. in mai puțin de o luna. La momentul actual, platim cu aproape 20 de lei in plus, comparativ cu luna trecuta, iar specialiștii nu vin…

Qatarul va creste productia de gaze, in pofida unei scaderi accentuate a preturilor la nivel mondial

09:00, 26.02.2024 - Directorul general al QatarEnergy, Saad al-Kaabi, a anuntat duminica o noua extindere a productiei de gaze naturale lichefiate, care va adauga inca 16 milioane de tone pe an (mtpa) planurilor de expansiune existente, ducand capacitatea totala la 142 mtpa. Anuntul din Qatar vine in timp ce preturile…

Reprezentanta UNICEF in Romania, in Libertatea: „Razboiul afecteaza grav sanatatea mintala și dezvoltarea copiilor ucraineni, care traiesc intr-o stare continua de teama”

20:06, 25.02.2024 - Razboiul din Ucraina continua sa distruga viețile copiilor și ale familiilor acestora. Timp de doi ani, copiii ucraineni au indurat suferințe pe care niciun copil nu ar trebui sa le indure: stramutare, distrugerea locuințelor și a comunitaților lor, pierderea familiei și a prietenilor. Viețile lor au…

Cine a achiziționat cereale din Ucraina? Toata lumea, de la fermieri și pana la procesatori

08:45, 20.02.2024 - Deși autoritațile au declarat de nenumarate ori ca marfurile din Ucraina doar tranziteaza Romania și nicidecum nu raman la noi, realitatea din piața dovedește contrariul. Pana la urma, cam toata lumea a profitat de aceste cereale cu prețuri mici aduse din Ucraina, de la fermieri și pana la procesatori.…

Scad prețurile la facturile de gaze și electricitate in Romania. Veste buna pentru acești clienți

16:10, 07.02.2024 - Criza generalizata din Europa avea sa duca la o explozie  a prețului la energia electrica și gazele naturale, de altfel o consecința a invaziei Rusiei in Ucraina. Efectele aveau sa fie resimțite și pe plan local, ducand la creșterea exponențiala a prețurilor catre clienții finali. Dupa aproape doi ani…

Industria din Romania distrusa de razboiul din Ucraina. Se pierd zeci de milioane de euro pe an

03:00, 05.02.2024 - Odata cu inceperea razboiului din Ucraina, vasele de croaziera care ajungeau in Portul Constanta au incetat sa mai vina. Sunt deja doi ani de cand se pierd milioane de euro, pentru ca nu mai sunt turisti straini dornici sa cheltuie banii la noi. Cinci nave maritime sunt asteptate anul acesta, insa cursele…


Ce parere ai despre aceasta stire?