Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sute de mii de păsări, sacrificate în Mexic din cauza gripei aviare

Publicat:

Cel putin "519.000 de gaini din 140.000 de milioane, precum si 900.000 de pui dintr-un total de 300 de milioane" au fost sacrificati, a anuntat si Agriculturii intr-un comunicat.

Raspandirea epidemiei care a afectat 18 ferme din statul Guanajuato (centrul Mexicului) "este sub control si in curs de a fi limitata", precizeaza comunicatul, mentionand ca pasarile mexicane nu au o aparare naturala impotriva acestui tip de virus.

Autoritatile mexicane au demarat distribuirea a 22 de milioane de vaccine, in timp ce 40 de milioane vor fi distribuite…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

SUA vor cheltui 98 de milioane de dolari pentru a combate raspandirea gripei aviare de la vaci la oameni

11:31, 12.05.2024 - Administratia Biden va oferi aproape 200 de milioane de dolari pentru a lupta impotriva raspandirii gripei aviare in randul vacilor de lapte, in cea mai recenta incercare a guvernului de a limita focarele care au alimentat ingrijorarile legate de infectiile umane cu virusul H5N1, transmite Reuters.

Unde a fost inregistrat primul caz de moarte a unei morse din cauza gripei aviare aviara

19:35, 30.04.2024 - Primul caz de moarte a unei morse din cauza gripei aviare a fost inregistrat pe una dintre insulele arctice ale Norvegiei, a anunțat un cercetator, scrie The Guardian. Morsa a fost gasita anul trecut pe insula Hopen din arhipelagul Svalbard, a declarat pentru AFP Christian Lydersen, de la Institutul…

Urme ale virusului gripei aviare au fost depistate in laptele pasteurizat din SUA. Ce spun autoritațile

11:30, 24.04.2024 - Particule virale de H5N1, virusul gripei aviare, au fost gasite in „lapte provenit de la animalele afectate, in sistemul de prelucrare si la raft”, a anunțat marți Administratia americana pentru Alimente si Medicamente (FDA), intr-un comunicat citat de AFP, relateaza News.ro.Autoritațile precizeaza…

Transmiterea gripei aviare la oameni este „o ingrijorare enorma”, avertizeaza OMS. Tulpina H5N1 are o rata de mortalitate „extraordinar de mare”

17:50, 18.04.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații (OMS) și-a exprimat joi, 18 aprilie, ingrijorarea cu privire la raspandirea gripei aviare H5N1, care are o rata de mortalitate "extraordinar de mare" la oameni, scrie The Guardian.Epidemi care a inceput in 2020 a dus la moartea sau uciderea a zeci de milioane de pasari…

Alerta in raionul Orhei, din cauza gripei aviare: Autoritatile au instituit zone de protecție si vin cu atenționari catre populatie

20:46, 28.02.2024 - Comisia pentru Situații Excepționale a fost intrunita, in regim de urgența, pentru aprobarea planurilor de masuri pentru combaterea și eradicarea focarului de gripa aviara depistat in raionul Orhei.

Sute de pasari, sacrificate in țara, din cauza gripei aviare: Cate focare au fost depistate, in ultima saptamana

19:50, 19.02.2024 - Agenția Naționala pentru Siguranța alimentelor anunța ca in perioada 09.02.2024 - 16.02.2024 pe teritoriul Republicii Moldova au fost inregistrate 4 focare de gripa aviara inalt patogena.

Restrictii in mai multe zone din Gorj, dupa confirmarea gripei aviare la doua lebede

15:40, 19.02.2024 - Autoritatile au instituit restrictii in judetul Gorj, ca urmare a aparitiei unui focar de gripa aviara la lebede, dupa ce virusul a fost confirmat la doua astfel de pasari salbatice gasite moarte pe un lac de acumulare din municipiul Targu Jiu, noteaza Agerpres.

Transporturile de oua si carne de pasare, verificate din cauza gripei aviare din Ungaria

11:01, 19.02.2024 - Autoritatile din Arad instituie filtre pe toate drumurile din zona de frontiera cu Ungaria, pentru a verifica transporturile de oua, carne si pasari vii, pe fondul evolutiei unor focare de gripa aviara in tara vecina.


Ce parere ai despre aceasta stire?