Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiul operei lui Nicolae Iorga, un crez al dl. prof. Valeriu Râpeanu

Publicat:

Dr. – cercetator principal la Institutul de Istorie ”N. Iorga” In labirintul operei lui – 1359 de carti si brosuri si circa 25.000 de articole – dl. ne calauzeste ca o noua Ariadna. Performanta dificila nu numai prin vastitatea operei, dar, mai ales, prin nevoia de a gasi in cate […] operei lui , un crez al dl. prof. apare prima data in .

Citeste articolul mai departe pe curierulnational.ro…  

Sursa articol: curierulnational.ro


Stiri pe aceeasi tema

Performanța EXTRAORDINARA pentru un elev din Alba Iulia, la olimpiadele școlare. Dubla calificare, la faza naționala: Locul I la istorie și la fizica!

21:21, 19.03.2024 - Performanța EXTRAORDINARA pentru un elev din Alba Iulia, la olimpiadele școlare. Dubla calificare, la faza naționala: Locul I la istorie și la fizica! Performanța EXTRAORDINARA pentru un elev din Alba Iulia, la olimpiadele școlare. Dubla calificare, la faza naționala: Locul I la istorie și la fizica!…

Interviu: Ce vor moldovenii? Despre regionalizarea Romaniei și practici de buna guvernare. „Modelul ultracentralist de la București a ținut județele Moldovei in subdezvoltare”

15:26, 18.03.2024 - Recent a aparut o carte fundamentala la editura Polirom: „Regionalizarea. Catre un model de buna guvernanța a Romaniei”. Volum coordonat de: Alexandru L. Cohal , Dorin Dobrincu , George Țurcanașu. Am discutat principalele teme ale acestui studiu cu trei dintre cei care au contribuit esențial la apariția…

Conferinta Dragoste, Rusine, Ura- despre Emotii si Buna Ordine in Țarile Romane, sec. XVIII-XIX, la Universitatea Ovidius din Constanta

15:41, 13.03.2024 - Facultatea de Istorie si Stiinte Politice FISP din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta UOC organizeaza joi, 14 martie 2024, conferinta cu titlul "Dragoste, Rusine, Ura: despre Emotii si Buna Ordine in Tarile Romane, sec. XVIII XIX", sustinuta de Constanta Vintila, cercetator stiintific I la Institutul…

Numar record de vizitatori ai expoziției „Uniforme de onoare. Uniforme de jandarmerie din perioada 1850-2024 și lucrari din patrimoniul Muzeului de Arta Cluj-Napoca”

18:16, 11.03.2024 - In perioada 19 februarie – 10 martie 2024, Muzeul de Arta din Cluj-Napoca a gazduit expoziția „Uniforme de onoare. Uniforme de jandarmerie din perioada 1850-2024 și lucrari din patrimoniul Muzeului de Arta Cluj-Napoca”. Expoziția a luat ”naștere” prin colaborarea intre Inspectoratul de Jandarmi Județean…

Asigurarile facultative, in topul produselor de asigurare alese de femei in 2023

14:40, 07.03.2024 - Asigurarile facultative sunt in topul produselor de asigurare alese de femei in 2023, conform unui studiu comandat de Groupama și realizat impreuna cu Institutul de Marketing MIA. Derulat pe un eșantion reprezentativ urban, format din femei și barbați cu varste cuprinse intre 20 și 65 de ani, studiul…

Lectia de istorie. Cum a invatat Nicolae Iorga limba turca intr-o noapte

14:25, 06.03.2024 - La inceputul anului 1914 norii negri ai razboiului erau din ce in ce mai amenințatori. Cele doua tabere, Antanta și Puterile Centrale erau gata de lupta. Țarile mici și mijlocii se straduiau din rasputeri sa incheie tot felul de alianțe care sa le garanteze cat de cat integritatea teritoriala. In acest…

Romanii infrunta vikingii la inceputul secolului XI, pe malul Niprului. Scandinavi uciși de valahii negri

21:50, 25.02.2024 - Ionuț Țene In istoriografia romaneasca s-a creat mitul ”bunului pastor” roman, crescator de vaci și oi refugiat din istorie direct in ”spațiul mioritic” ca sa-l parafrazam pe Lucian Blaga. O alta greșeala peremptorie a istoriografiei noastre este faptul ca romanii incep sa apara in evul mediu in istorie…

Muzeul de Istorie din Suceava va gazdui expoziția „Nicolae Iorga – 150 de ani de la naștere”

14:51, 01.02.2024 - Muzeul Național al Bucovinei in colaborare cu Muzeul Național de Istorie a Romaniei ii invita pe suceveni la vernisajul expoziției Nicolae Iorga – 150 de ani de la naștere, care va avea loc, marți, 6 februarie 2024, ora 12, la Muzeul de Istorie. Profesorul dr. Andrei Pippidi, nepot al marelui savant…


Ce parere ai despre aceasta stire?