Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu – Tensiunea arterială crescută la adulți are legătură cu dimensiuni reduse ale creierului și demență

Publicat:

Un nou studiu a constatat ca tensiunea arteriala crescuta la adulți este strans legata de dimensiunea mai mica a creierului și de riscul crescut de demența, transmite CNN. Adulții cu varste cuprinse intre 35 și 44 de ani, care au fost diagnosticați cu hipertensiune, aveau dimensiuni mai mici ale creierului și erau predispuși la demența in comparație cu adulții de varsta lor, cu tensiune arteriala normala, potrivit unui studiu publicat luni in Hypertension, jurnal al . Adulții cu varsta sub 35 de ani cu hipertensiune, au avut cele mai mari reduceri ale volumului de creier…

Citeste articolul mai departe pe romanialibera.ro…  

Sursa articol: romanialibera.ro


Stiri pe aceeasi tema

Aproximativ 1,5 miliarde de oameni sufera de hipertensiune arteriala

08:50, 17.05.2024 - La nivel global, se estimeaza ca aproximativ 1,5 miliarde de oameni sufera de hipertensiune arteriala, jumatate dintre acestia nu sunt constienti de faptul ca o au si mai putin de 20% sunt controlati, potrivit  www.sant.ro . Ziua mondiala de lupta impotriva hipertensiunii arteriale este marcata la 17…

Actualitate medicala/ Jumatate din informatii sunt ­uitate intr-o ora si 66% dupa o zi

21:15, 08.05.2024 - Vi s-a intamplat vreodata sa uitați daca ați incuiat ușa sau daca ați scos fierul de calcat din priza atunci cand ați plecat de acasa? Astfel de momente sunt normale și mult mai frecvente decat ați banui. Asta pentru ca memoria este selectiva și influențata de o varietate de factori, precum emoțiile.…

Categoria de dementa care șocheaza cercetatorii - Ce se intampla cu copiii cu dementa infantila

06:55, 07.05.2024 - „Copilarie” si „dementa” sunt doua cuvinte pe care ne-am dori sa nu trebuiasca sa le folosim impreuna. Dar, din pacate, numai in Australia aproximativ 1.400 de copii si tineri traiesc cu dementa infantila netratabila in prezent, noteaza news.ro.

Sentimentul de furie poate afecta sanatatea vaselor de sange

11:25, 03.05.2024 - Furia iți poate afecta funcția vaselor de sange, arata un studiu. Ați simțit vreodata ca furia va curge prin vene? Ei bine, acest lucru nu este prea departe de adevar, potrivit unei noi cercetari, relateaza CNN. Sentimentele de furie afecteaza in mod negativ sanatatea vaselor de sange, potrivit unui…

O nou studiu spulbera veganismu: Consumul de carne ajuta la funcționarea corecta a creierului

05:36, 25.04.2024 - O dieta sanatoasa si echilibrata este asociata cu o mai buna sanatate a creierului si cu bunastarea mintala, sugereaza un nou studiu citat miercuri de DPA/PA Media. Cercetarea, efectuata de oameni de stiinta din Marea Britanie, aduce noi informatii referitoare la modul in care preferintele alimentare…

Risc crescut de tumori intracraniene asociat cu trei contraceptive

00:10, 30.03.2024 - Cercetatorii francezi au observat un risc crescut de meningiom – tumoare a membranelor  protectoare ale creierului – legat de utilizarea a trei medicamente cu proprietați contraceptive.  Este concluzia unui studiu realizat de GIS Epi-Phare , publicat in British Medical Journal (BMJ), care indica un…

Invazia microplasticelor

05:10, 26.03.2024 - Peste 380 de milioane de tone de plastic sunt produse in fiecare an. Plasticul este extrem de rezistent, dar atunci cand incepe sa se degradeze, el elibereaza particule mici de plastic in mediu. Microplasticele, particule mai mici de 5 milimetri, și nanoplasticele, particule mai mici de 1000 de nanometri,…

Sat vechi de aproape 3.000 de ani, descoperit aproape perfect conservat. Unde a fost gasit

09:15, 23.03.2024 - Un sat care dateaza din anul 850 i.Hr. a fost descoperit recent. Acesta ar fi fost abandonat brusc, probabil din cauza unui incendiu provocat de inamici. Datorita infiltrației apei, totul s-a conservat aproape perfect, noteaza  La Repubblica , ziarul italian citand un articol din Washington Post, scrie…


Ce parere ai despre aceasta stire?