Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu. Nu știm cât să vorbim, nu știm când să ne oprim. Arta conversației, sub lupa a doi cercetători de la Harvard

Publicat:

Un studiu publicat de Academia Naționala de Științe din SUA arata ca doar 2% din conversații se incheie atunci cand vor ambii participanți și 30%, atunci cand și-ar dori unul dintre interlocutori. In 10% din cazuri, cei doi și-ar dori sa dialogheze mai mult. Concluzia experimentului facut de cercetatorii americani este ca oamenii nu știu cand sa se opreasca din vorbit, dar nu știu nici cand ar trebui sa vorbeasca mai mult. Cercetarea s-a desfașurat in doua parți, cu scopul de a ințelege diferența dintre cat de lunga este o conversație și cat de mult iși dorește fiecare interlocutor sa dureze aceasta.…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Potrivit unui studiu, /Egiptenii antici incercau sa trateze cancerul in urma cu 4.000 de ani

00:46, 03.06.2024 - Egiptenii antici incercau sa inteleaga si sa trateze cancerul in urma cu mai bine de 4.000 de ani, sunt de parere oamenii de stiinta, au transmis PA Media și dpa, preluate de Agerpres. Cercetatorii au descoperit dovezi ale unor taieturi realizate la nivelul craniului, in jurul unei leziuni de mari dimensiuni,…

Pagubele economice provocate de schimbarile climatice, de șase ori mai grave decat se credea: „Pana la sfarșitul secolului, oamenii ar putea fi cu 50% mai saraci”

11:55, 18.05.2024 - Pagubele economice cauzate de schimbarile climatice sunt de șase ori mai grave decat se credea anterior, incalzirea globala urmand sa micșoreze economia lumii intr-un ritm compatibil cu nivelul pierderilor financiare ale unui razboi purtat continuu, se arata intr-un nou studiu citat de The Guardian.Cercetatorii…

STUDIU: Aceste patru tipuri de alimente ar putea reduce riscul de demența

15:11, 15.05.2024 - Cercetarile au aratat ca unele alimente pot incetini imbatranirea la nivel celular. Fructele și legumele, in special, au fost asociate cu o incidența mai mica a declinului cognitiv pe masura ce imbatranim, transmite The Healthy. In colaborare cu experți in sanatate publica de la Universitatea Harvard,…

Substanțele chimice din dispozitivele de vapat pot deveni foarte toxice cand sunt incalzite – Studiu

13:35, 08.05.2024 - Dispozitivele de vapat incalzesc aromele lichide la temperaturi ridicate pentru a forma un aerosol care este apoi inhalat. O analiza facuta cu ajutorul inteligenței artificiale a 180 de arome a aratat ca acestea conțin peste 100 de substanțe chimice „extrem de toxice” și multe altele considerate periculoase…

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

Inovație revoluționara: ce soluție neașteptata ar putea ajuta orașele, sa reduca temperaturile, pe timpul verii

04:06, 09.04.2024 - A aparut o inovație revoluționara care ar putea ajuta orașele sa combata amenințarea tot mai mare a valurilor de caldura intensificate de schimbarile climatice. Cercetatorii de la Universitatea Tehnologica Nanyang din Singapore au introdus o vopsea speciala, cunoscuta sub numele de „vopsea rece”, care…

Bijuterii medievale, gasite in timpul unor sapaturi in Suedia

04:05, 12.03.2024 - In urma unor sapaturi arheologice efectuate in orașul Kalmar s-a facut o descoperire interesanta. Cercetatorii au gasit peste 30.000 de artefacte ramase din epoca medievala. Acest proiect unic, desfașurat timp de doi ani de cercetatorii de la Muzeul de Istorie de Stat, a adus lumina asupra vieții de…

Chiar și o bautura energizanta ocazionala poate crește riscul de tulburari de somn

17:06, 08.03.2024 - Bauturile energizante sunt promovate ca o modalitate de a stimula performanța mentala și fizica, dar un nou studiu sugereaza ca consumul acestora – chiar și ocazional – poate interfera cu somnul, relateaza Health.com. Cercetarea, publicata in revista BMJ Open, a constatat o asociere intre consumul de…


Ce parere ai despre aceasta stire?