Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: Neuropatia diabetică este cea mai frecventă complicație a diabetului zaharat

Publicat:

Potrivit unui studiu Cegedim realizat in perioada august-septembrie 2012, neuropatia diabetica afecteaza 43% dintre persoanele cu diabet zaharat de tip I și II, fiind pe locul patru in topul factorilor de risc asociați acestei boli, dupa hipertensiune arteriala (74%), dislipidemii (66%) și obezitate (46%) – procentele reprezentand media pentru diabet zaharat de tip I și II. Deși se plaseaza pe locul patru, neuropatia diabetica are o prevalența foarte ridicata și, fața de complicațiile enunțate anterior, este singura complicație invalidanta, cu efecte ireversibile și…

Citeste articolul mai departe pe unica.ro…  

Sursa articol: unica.ro


Stiri pe aceeasi tema

O mutatie genetica descoperita de cercetatori ar putea ajuta la prevenirea diabetului

08:50, 27.04.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea din Exeter au descoperit o mutatie genetica unica – identificata la doi copii, frati – care nu a mai fost observata pana acum la oameni și care deschide calea catre noi optiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1, scrie News.ro. Mutatia se afla in…

Neuropatie diabetica: Tipuri, simptome și cauze

11:55, 23.04.2024 - Neuropatia diabetica este o complicație a diabetului care afecteaza sistemul nervos. Este o boala progresiva, iar simptomele se agraveaza in timp. Neuropatia diabetica apare atunci cand nivelurile ridicate de grasimi sau de zahar din sange deterioreaza nervii din organism. Boala poate afecta orice nerv…

STUDIU. Copiii ucraineni refugiați: triști și cu dor de casa

18:45, 20.03.2024 - Copiii din Ucraina, care au fugit din calea razboiului, sunt mult mai triști decat copiii refugiați din alte țari. De asemenea, majoritatea copiilor și a tinerilor ucraineni spera și doresc sa se intoarca acasa. Un studiu al Organizației Salvați Copiii a explorat efectele dislocarii asupra minorilor…

Ministerul Educatiei, anunt de ultim moment despre procedura de distributie aleatorie a anteprescolarilor/ prescolarilor/elevilor in formatiunile de studiu

14:06, 13.03.2024 - Procedura de distributie aleatorie a anteprescolarilor prescolarilor elevilor in formatiunile de studiu, in cazul unitatilor de invatamant unde se constituie cel putin doua formatiuni de studiu la grupele clasele de inceput de nivel: grupa mica, clasa pregatitoare, clasa a V a, clasa a IX a din acelasi…

Sorin Susanu la Culisele Zilei cu Sebastian Dan

18:06, 05.03.2024 - Sorin Susanu, comisar șef suspendat al Cmisariatului Regional pentru  Protecția Consumatorului, a venit la Culisele Zilei cu Sebastian Dan.  A vorbit despre lupta pe care o are cu sistemul de partid din interiorul ANPC, dar și despre abuzurile care se fac in timpul controalelor. A confirmat știrea publicata…

Cel mai amplu studiu privind vaccinurile impotriva Covid a descoperit legaturi cu boli grave

20:45, 25.02.2024 - Vaccinurile Covid au crescut incidența unor afecțiuni, a demonstrat cel mai mare studiu de pana acum privind efectele adverse. Testele au fost facute pe 99 de milioane de persoane vaccinate, iar afectiunile cardiace, neurologice si sanguine au fost cele mai intalnite in cazurile de reactii adverse.…

VIDEO – Semne ale diabetului zaharat la copii, explicate de dr. Paula Avram. Cum va poate sprijini Asociația Sweet Life Bistrița

17:55, 16.02.2024 - Paula Avram, medic specialist in Diabet zaharat, Nutriție și Boli metabolice, a explicat in emisiunea Medicina pe limba ta care sunt semnele diabetului zaharat care ar trebui sa-i ingrijoreze pe parinți. „Diabetul este o boala cronica. Mulți pacienți intreaba cand se vor vindeca sau cand vor putea renunța…

Studiu: Lupii din zona fostei centrale nucleare de la Cernobil au suferit mutații care par sa le ofere rezistența la cancer

19:25, 10.02.2024 - Un studiu arata ca lupii din zona fostei centrale nucleare de la Cernobil au suferit mutații care par sa le ofere rezistența la cancer, in ciuda expunerii zilnice la radiații de peste șase ori limita de siguranța pentru om, pe intreg parcursul vieții, potrivit biziday.ro. Acest lucru ar putea reprezenta…


Ce parere ai despre aceasta stire?