Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu. Modul ciudat prin care coronavirusul poate afecta creierul uman

Publicat:

Ultimele studii realizate de mai mulți oameni de știința din Chicago arata ca virusul SARS-CoV-2 poate afecta creierul uman, noteaza . Mai mulți pacienți care s-au infectat și au facut forme grave de Covid-19 au avut ulterior tulburari neurologice. 

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studiu post-Covid: Doua milioane de britanici sufera de simptomele de lunga durata

17:00, 25.04.2024 - Doua milioane de persoane din Anglia si Scotia continua sa sufere din cauza simptomelor generate de COVID-19 de lunga durata, iar activitatile zilnice desfasurate de 381.000 dintre ele sunt mult limitate din aceasta cauza, potrivit unui studiu oficial publicat joi, informeaza Reuters, conform Agerpres.

De ce uitam anumite momente din viața: cum decide creierul nostru ce amintiri sa pastreze - studiu

08:05, 03.04.2024 - Cercetatorii de la NYU Grossman School of Medicine din domeniul neurologiei au identificat un nou mecanism prin care creierul nostru decide ce amintiri sa pastreze. Acest proces implica activitatea unor neuroni specializați care transmit semnale pentru a codifica amintirile. Aceste semnale, denumite…

Sagrada Familia din Barcelona „va fi finalizata in 2026”

10:45, 25.03.2024 - Biserica Sagrada Familia din Barcelona are o noua data de finalizare: 2026, la 144 de ani dupa ce a fost pusa prima piatra, potrivit  The Guardian . Președintele organizației insarcinate cu finalizarea capodoperei lui Antoni Gaudi a anunțat miercurea trecuta aceasta data, care coincide cu centenarul…

Ai avut Covid și crezi ca ai scapat? Cercetatorii au facut o descoperire șocanta

19:40, 15.03.2024 - Doua studii recente ofera informații noi despre modul in care virusul SARS-CoV-2 interacționeaza cu organismul nostru. Un studiu american a identificat virusul in sangele pacienților și la 14 luni dupa infectare, relateaza Mediafax. O singura contaminare este suficienta, iar virusul care provoaca…

Speranta de viata a scazut cu un an si jumatate la nivel mondial in timpul pandemiei Covid-19 (studiu)

11:36, 12.03.2024 - Speranta medie de viata, care a crescut constant timp de decenii in intreaga lume, a scazut brusc in anii 2020 si 2021, in timpul apogeului pandemiei de COVID-19, conform unui studiu publicat marti in jurnalul stiintific Lancet.

Studiu. „Ceața cerebrala“ provocata de Long COVID micșoreaza IQ-ul

23:05, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Long COVID au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, arata un studiu coordonat de un cercetator in neuroștiințe.

Un studiu revelator dezvaluie modul prin care temperatura aerului din centrul orașelor poate fi redusa cu pana la 5 grade

03:50, 27.02.2024 - Temperaturile din intreaga lume sunt in creștere, iar anul 2023 a fost confirmat recent ca fiind cel mai cald de la inceputul inregistrarilor. Un nou studiu a constatat ca aducerea naturii in orașe ar putea contribui la scaderea temperaturilor in timpul valurilor de caldura, scrie newatlas.com. Daca…

Ministerul Educatiei vrea sa schimbe modul de repartizare a preșcolarilor/ elevilor in grupa mica, clasa pregatitoare, clasa a V-a, clasa a IX-a

15:05, 31.01.2024 - Ministerul Educatiei a lansat in consultare publica, marti, proiectul de ordin privind aprobarea procedurii de distributie aleatorie a anteprescolarilor/ prescolarilor/ elevilor in formatiunile de studiu in cazul unitatilor de invatamant unde se constituie cel putin doua formatiuni de studiu la grupele/…


Ce parere ai despre aceasta stire?