Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu ingrijorator: Cresterea nivelului marii, de doua ori mai mare decat era preconizat

Publicat:

Un nou studiu arata ca nivelul marii ar putea creste cu pana la 238 de centimetri pana in anul 2100, fapt care va insemna pierderea a peste 1,7 milioane de kilometri patrati de teritoriu.

Oamenii de stiinta cred ca nivelul marii va creste mult mai mult decat era prezis, din cauza topirii accelerate in Groenlanda si Antarctica, scrie BBC.

O lunga perioada s-a crezut ca nivelul marii va creste, pana in anul 2100, mai putin de un metru. Acum, un nou studiu - realizat de cercetatori de la Universitatea din Bristol - arata ca nivelul ar putea creste de aproximativ doua ori mai mult…

Citeste articolul mai departe pe business24.ro…  

Sursa articol: business24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Fosila gigant: descoperirea uimitoare a unui delfin preistoric monstruos, dezvaluie unul din secretele Amazonului!

16:20, 31.03.2024 - In fascinanta calatorie a cercetatorilor prin istoria Pamantului, fiecare fosila descoperita reprezinta o fila noua din povestea vremurilor trecute. Aceste relicve fara varsta dezvaluie secrete uluitoare ale ecosistemelor acvatice care au populat planeta in epoci indepartate. Cand cercetatorii au descoperit…

ONU: Planeta este in pragul colapsului. Mai putem face ceva?

21:30, 19.03.2024 - Un nou raport al Organizatiei Meteorologice Mondiale, aflata sub egida ONU, avertizeaza ca planeta este in pragul colapsului, dupa ce in 2023 s-au doborat recorduri in materie de poluare, incalzire globala si concentratii de gaze cu efect de sera, relateaza AFP . Au fost doborate recorduri pentru caldura…

Avertismentul sumbru al ONU: „Planeta este in pragul colapsului!”

16:25, 19.03.2024 - Un nou raport al Organizației Meteorologice Mondiale (OMM), o agenție a ONU, arata ca au fost doborate și, in unele cazuri, „spulberate" recorduri in ceea ce privește nivelul gazelor cu efect de sera, temperaturile de la sol, caldura inmagazinata de oceane și aciditatea acestora, creșterea nivelului…

Dismorfia Snapchat: Oamenii au ajuns sa iși faca operații estetice pentru a arata ca in fotografiile filtrate

15:35, 17.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Boston au descoperit o legatura intre utilizarea social media și procedurile cosmetice. Ca urmare a „culturii selfie”, utilizatorii dezvolta „dismorfia Snapchat” și cauta proceduri pentru a arata ca in imaginile filtrate cu ei inșiși, potrivit unui nou studiu.

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Turcan, despre pericolul extremismului, in Romania: Conflictul public intre PNL si PSD a condus la cresterea acestui curent

20:01, 15.03.2024 - "Cred ca trebuie sa admitem ca extremismul e real si e o problema. E o problema inclusiv pentru ca partidele establishmentului, asa ca noi, au crezut poate ca dezvoltarea constanta rezolva toate problemele pentru toata lumea. Ne-au sanctionat atacurile nefondate din spatiul public. Conflictul public…

Roșiile stresate devin zgomotoase

23:06, 05.03.2024 - Plantele nu sunt atat de liniștite pe cat ar putea crede mulți: daca nu au suficienta apa sau se confrunta cu alt stres, emit diferite zgomote, potrivit unui studiu. Oamenii nu le aud, dar insectele le percep. Potrivit unui studiu, plantele stresate pot face mult zgomot – dar oamenii nu il pot auzi.…

Descoperire fascinanta despre virusurile ne-au modelat creierul

10:55, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent. Aceasta cercetare, publicata joi in revista Cell,…


Ce parere ai despre aceasta stire?