Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: curățarea locuinței are impact pozitiv asupra sănătății psihice

Publicat:

Curațenia facuta, in mod regulat, in locuințe are impact semnificativ asupra sanatații psihice, arata un studiu recent, publicat in Journal of . Dezordinea nu numai ca reduce bunastarea psihologica, dar scade și senzația de apartenența, asociata spațiului locuit, mai remarca studiul. Cercetatorii au descris dezordinea ca fiind o supraabundența de posesiuni fizice, ceea ce face ca mediul de acasa sa para haotic. Aceștia au descoperit o legatura intre efectuarea treburilor casnice obișnuite și un risc mai mic de demența.

CITESTE SI Acuzații grave impotriva unui ministru…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Indulcitorul neotam (E961), folosit in prajituri și bauturi, poate deteriora peretele intestinal și poate avea un „efect toxic asupra sanatații”, spun oamenii de știința

00:00, 25.04.2024 - Un indulcitor utilizat in prajituri, bauturi racoritoare și in guma de mestecat poate dauna grav sanatații oamenilor, prin slabirea și deteriorarea intestinului, arata un nou studiu, citat miercuri de The Guardian.Consumul chiar și a unei cantitați mici de indulcitor neotam (E961) poate duce la apariția…

Generația insomniacilor. Somnul insuficient are un impact ingrijorator asupra sanatații emoționale a adolescenților

21:16, 14.03.2024 - 80% dintre adolescenții americani nu dorm suficient, arata un nou raport șocant. Mulți dintre ei au raportat o depresie severa, potrivit Daily Mail Online. Specialiștii avertizeaza ca somnul slab poate duce la o sanatate mintala precara, dar precizeaza ca și inversul este adevarat.

CURAȚAREA RAURILOR Administrațiile publice locale sunt responsabile pentru curațenia cursurilor de apa

10:20, 07.03.2024 - Depozitarea necontrolatǎ a deseurilor in preajma cursurilor de apǎ reprezintǎ rezultatul activitǎtilor din cadrul colectivitǎtilor umane riverane. The post CURAȚAREA RAURILOR Administrațiile publice locale sunt responsabile pentru curațenia cursurilor de apa first appeared on Informatia Zilei .

Studiu. E bine sau nu sa fierbem apa?

16:40, 04.03.2024 - Un nou studiu publicat in jurnalul Environmental Science and Technology Letters, citat de Live Science, fierberea apei de la robinet ar fi indicata.  In acest mod, arata studiul, 90% din microplasticele cu care poate fi contaminata apa sunt eliminate in proporție de 90%. Omniprezente in apele marilor…

Cafeaua de dimineața: cu sau fara lapte?

09:25, 03.03.2024 - Cafeaua de dimineața: cu sau fara lapte? Unele studiile zic: da, cu  lapte. Altel, dimpotriva: fara lapte. Și mai sunt și studiile care ne recomanda sa nu uitam ceaiul, care are proprietați asemanatoare cafelei. Polifenoli Cafeaua este bogata in antioxidanți numiți polifenoli. Aceasta familie de molecule…

Comportamentul emoționant al elefanților asiatici: Ingroparea și jeluirea puiilor morți (studiu)

21:36, 01.03.2024 - Elefantii asiatici isi ingroapa puii morti si ii jelesc zgomotos, potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta indieni, care detaliaza un comportament al pahidermelor ce aminteste de ritualurile funerare umane, informeaza AFP, conform Agerpres. Cercetatorii au identificat cinci locuri in care…

STUDIU: Femeile pot obține aceleași beneficii pentru sanatate din exerciții fizice ca și barbații, in jumatate din timp

17:25, 20.02.2024 - Femeile și-au redus riscul de mortalitate cu 15% in mai puțin de doua ore și jumatate de exerciții fizice saptamanale, in timp ce barbații au nevoie de cinci ore pentru a obține aceleași beneficii, arata un nou studiu citat de Euronews. Femeile pot face exerciții fizice mai puțin frecvent decat barbații…

Raza de speranța pentru copii din Africa: Un vaccin impotriva malariei prezinta o eficacitate de pana la 78% / Ce preț are

07:35, 03.02.2024 - Un vaccin impotriva malariei, dezvoltat cu ajutorul cercetatorilor britanici de la Universitatea Oxford, prezinta o eficacitate de pana la 78% la copii mici, sugereaza noi date obtinute in urma unui studiu recent, relateaza vineri DPA/PA Media, scrie AGERPRES. Anul trecut, vaccinul R21/Matrix-M a…


Ce parere ai despre aceasta stire?