Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu. Ce tipuri de materiale folosite la măști opresc cel mai eficient virușii

Publicat:

Cercetatorii americani au studiat zeci de materiale pentru a vedea ce țesatura este cea mai potrivita pentru o masca. Bumbacul, matasea cu un șervețel de bebeluși drept filtru pot crea o masca la fel de eficienta ca N95, cred specialiștii. Maștile cu trei straduri filtreaza cel mai bine particulele Covid, spun cercetatorii de la . Dupa ce au testat mai multe feluri de maști și 41 de tipuri de țesaturi, au descoperit ca o masca de bumbac matlasat in doua straturi la care se poate adauga un șervețel uscat pentru bebeluși poate asigura o protecție echivalenta unei maști…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Al doilea vaccin anti-Covid care dispare de pe piața

18:35, 10.05.2024 - Dupa compania britanica AstraZeneca, a venit randul grupului Sanofi sa renunte la vaccinul sau anti-COVID-19. Producatorul francez va comercializa de acum inainte serul produs de concurentul sau american Novavax, pe care va incerca, de asemenea, sa il combine cu vaccinurile sale antigripale, informeaza…

Cum a contribuit pandemia la explozia numarului de copii obezi

18:15, 03.05.2024 - Pandemia de coronavirus a provocat indirect o creștere brusca a numarului de copii suferinzi de obezitate, a transmis recent Organizația Mondiala a Sanatații.  Masurile de prevenție a Covid-19 i-au obligat pe oameni sa se izoleze in case. Pentru aproximativ o treime dintre copii, acest lucru a fost…

OMS recunoaște detaliul omis, care a dus la infectari masive cu COVID 19: Cum s-a raspandit, de fapt, boala

15:40, 19.04.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații și aproape 500 de experți au cazut de acord pentru prima data asupra a ceea ce inseamna ca o boala sa se raspandeasca prin aer, in incercarea de a evita confuzia de la inceputul pandemiei de Covid-19, despre care unii oameni de știința au spus ca a costat vieți. Organizația…

Peste un miliard de oameni sufera de aceasta afecțiune, iar cifrele vor crește

09:45, 16.03.2024 - Oamenii de știința confirma ca acum sunt peste un miliard de oameni obezi, in lume, scrie Science Alert . Iar, in urmatorii zece ani, obezitatea in randul adulților va crește cu peste 60%, iar obezitatea infantila va crește cu peste 100%, fața de anul 2020 . Cauza nu este legata de cantitatea de mancare,…

Cel mai complet studiu privind efectele pandemiei COVID. Speranța de viața a scazut DRAMATIC

00:10, 14.03.2024 - Pandemia \"\"a avut un impact mai profund decat orice alt eveniment observat intr-o jumatate de secol, inclusiv razboaie și dezastre naturale\"\", sustine co-autorul Austin E. Schumacher de la Institutul pentru Valori și Evaluare a Sanatații (IHME) de la Universitatea din Washington, Statele Unite,…

S-a inventat painea cu gust de friptura. Inovația venita de la cercetatorii din Galați

14:21, 12.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea Dunarea de Jos, din Galați, au creat painea cu gust de friptura. Alimentul va avea valori nutriționale echilibrate, fiind conforme cu cele anunțate de Organizația Mondiala a Sanatații.

La nivel mondial, speranta de viata a scazut cu un an si jumatate in timpul pandemiei Covid-19

12:21, 12.03.2024 - Speranta medie de viata, care a crescut constant timp de decenii in intreaga lume, a scazut brusc in anii 2020 si 2021, in timpul apogeului pandemiei de COVID-19, conform unui studiu publicat marti in jurnalul stiintific Lancet. Speranta de viata a scazut in aceasta perioada in marea majoritate (84%)…

Creștere alarmanta a obezitații infantile

13:20, 06.03.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații atrage atenția ca, pana in 2035, doi din cinci copii vor fi supraponderali sau obezi. In Romania, aproape 40% dintre copii au probleme cu greutatea.    In contextul Zilei Mondiale de Lupta Impotriva Obezitații, marcata anual pe 4 martie, a fost lansata Campania „Controleaza…


Ce parere ai despre aceasta stire?