Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Stramosul crocodilului african, descoperit in Maroc: Shieldcroc, o reptila cu o lungime de aproape 10 metri

Publicat:

O enorma reptila preistorica lunga de aproape 10 metri, al carei craniu fosilizat a fost descoperit in Maroc, este stramosul crocodililor care traiesc astazi in Africa, afirma o echipa de cercetatori americani, potrivit unui studiu publicat marti si citat de AFP.

Descoperirea reptilei, "Shieldcroc" (crocodilul blindat), ii apartine profesorului , de la , atunci cand studia craniul fosilizat al acestui specimen cu o vechime de aproximativ 95 de milioane de ani.

Acest craniu, care nu este intreg, se afla la din Ontario (Canada)…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Coșmar pentru o familie din Olt, care s-a trezit cu un șarpe lung de 1,5 metri la streașina casei

22:00, 27.05.2024 - O familie din Olt a sunat la 112 și a cerut ajutor, dupa ce a descoperit pe acoperișul casei un șarpe lung de 1,5 metri. Reptila se cuibarise la streașina și reprezenta o reala amenințare pentru proprietari. Dupa ce l-au capturat, jandarmii au eliberat șarpele in mediul sau natural, scrie realitateaoltului.ro.

Panica pentru o familie din Valcea, care a gasit un șarpe de 1,5 metri lungime in casa. Reptila era ascunsa in baie

17:40, 22.05.2024 - O familie din Ramnicu Valcea a sunat la 112, dupa ce a descoperit, in baia casei, un șarpe de 1,5 metri lungime. Jandarmii au fost cei care au capturat șarpele, un exemplar de apa, și l-au eliberat apoi in mediul sau natural, scrie Agerpres.

Descoperire de groaza: Un șarpe de doi metri lungime s-a refugiat intr-un bazin de apa

19:51, 25.04.2024 - Joi, jandarmii au intervenit pentru a scoate un șarpe de aproximativ doi metri lungime dintr-un bazin al unei stații de pompare ce alimenteaza cu apa un imobil din comuna Burila Mare, județul Mehedinți. Reptila a fost observata de muncitori care efectuau lucrari in zona.

Prima imagine cu noua Mazda CX-80, un SUV cu 7 locuri pentru Europa. Data lansarii, confirmata

10:55, 12.04.2024 - Constructorul japonez ne va face cunoștința saptamana viitoare cu noul CX-80. Pana atunci, Mazda a publicat prima imagine oficiala cu noul model, care este un SUV plasat in gama deasupra lui CX-60. Noul model va primi o versiune cu 7 locuri. De asemenea, din primele informații, Mazda CX-80 va masura…

Eclipsa totala de Soare, la momentul de maxim

21:15, 08.04.2024 - Milioane de oameni din America de Nord admira eclipsa totala de Soare, un eveniment ceresc care starneste mereu uimire, dar care reprezinta si o oportunitate stiintifica si economica. In Statele Unite, peste 30 de milioane de persoane traiesc in zona in care eclipsa totala va fi vizibila timp de cateva…

Cea mai mica frontiera naționala din lume are doar 85 de metri lungime

14:30, 02.04.2024 - Penon de Velez de la Gomera, o mica stanca din nordul Africii, cucerita de Spania in 1564, deține recordul pentru cea mai mica granița naționala din lume, masurand doar 85 de metri lungime.

In China a fost descoperit un mormint pastrat perfect din perioada dinastiei Ming 

02:05, 20.03.2024 - Experții de la Institutul de Relicve Culturale și Arheologie din Shanxi au descoperit in orașul Xinzhou, provincia Shanxi, in nordul Chinei, un mormint impresionant din perioada Dinastiei Ming. Mormintul, vechi de 430 de ani, s-a pastrat intr-o stare remarcabil de buna. S-au pastrat aproape ideal și…

Un zid roman a fost descoperit la 4 metri adancime, in Cluj-Napoca, pe șantierul unui viitor parc. "Avem istoria sub ochii noștri"

10:40, 13.03.2024 - Descoperire impresionanta pe șantierul unui parc din Cluj-Napoca. In timpul sapaturilor, muncitorii au dat peste un zid vechi de 1.900 de ani. Ar fi vorba, spun arheologii, despre un zid roman, parte a fortificației romane Napoca. "Avem istoria sub ochii noștri", a punctat primarul Emil Boc, care da…


Ce parere ai despre aceasta stire?