Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Știința explică de ce greșelile de ortografie nu înseamnă neglijență

Publicat:

Verificarea textelor e mai usoara decat scrisul. Creierele noastre sunt, practic, masini care proceseaza, astfel ca ochirea greselilor e mai simpla decat a formula si conecta ganduri complexe. Cand scriem un text fictional, de exemplu, folosim parti ale creierului diferite fata de atunci cand pur si simplu citim sau copiem, arata o cercetare a radiologistului de la Universitatea din Greifswald, Germania. Pe masura ce formulam si incercam s (...)

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

UTCN participa la o noua intalnire de lucru din cadrul Universitații Europene de Tehnologie EUT+

12:15, 22.05.2024 - In perioada 20 – 24 mai, reprezentanți ai celor 9 universitați membre EUT+ se reunesc la Universitatea de Științe Aplicate din Darmstadt, Germania, pentru o noua intalnire de lucru dedicata implementarii fazei EUt Accelerate a Universitații Europene de Tehnologie.

73 de studenți din 9 țari europene au dezbatut la UAIC despre importanța alegerilor europarlamentare

18:20, 20.05.2024 - Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a organizat, in perioada 15-17 mai 2024, EC2U Student Event. La eveniment au participat 73 de studenți, dintre care 71 de la cele 8 universitați membre ale Alianței EC2U, din care UAIC face parte alaturi de universitațile din Coimbra (Portugalia),…

Polițiștii din Germania, șocați la verificarea unui microbuz cu romani | Șofer beat și pasageri ascunși dupa butoaie cu varza murata

22:35, 29.03.2024 - Polițiștii germani au ramas uimiți la cele vazute cand au oprit sa verifice un autobuz cu patru romani. Șoferul era beat, iar unul dintre barbați statea ascuns dupa un butoi cu varza murata.

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…

Nou in știința: Ce determina geniul unei persoane

02:30, 29.03.2024 - In cadrul unui studiu realizat de o echipa internaționala de oameni de știința de la Institutul Max Planck pentru Estetica Empirica (Germania) și de la Universitatea din Toronto (Canada), a fost analizat ADN-ul marelui compozitor Ludwig van Beethoven. Acest studiu a fost realizat pentru a ințelege mai…

Cine sunt pensionarii care vor primi MAJORARI de la 1 iulie. Ministerul Muncii explica

08:15, 20.03.2024 - Anunțul a fost facut de reprezentanții Ministerului Muncii german, iar veniturile vor crește cu 4,5%. Potrivit autoritaților, este al treilea an consecutiv cand procentul cu care cresc pensiile depașește 4%. "Sunt vesti bune pentru pensionari. Piata solida a fortei de munca si acordurile salariale bune…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Painea cu gust de friptura, invenția unor profesori de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați

08:35, 12.03.2024 - Universitatea „Dunarea de Jos” din Galați a primit brevet de invenție din partea OSIM pentru o inovație in domeniul alimentar: painea proteica. Aceasta inovație, dezvoltata de un grup de cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, se bazeaza pe utilizarea unui concentrat proteic…


Ce parere ai despre aceasta stire?