Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Statuia Libertății din New York – cadoul francezilor devenit simbolul Americii

Publicat:

In urma cu 135 de ani, intr-o zi de 28 octombrie, președintele de atunci al Statelor Unite ale Americii, Grover Cleveland, inaugura cu mare fast Statuia Libertații, monument care avea sa devina simbolul american al libertații și democrației. Colosala sculptura neoclasica a fost daruita guvernului american de catre statul francez cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la caștigarea independenței celor 13 colonii engleze si un simbol al prieteniei dintre cele doua națiuni. Cuprins: Cum s-a „nascut” Statuia Libertații? Cine și cum a construit Statuia Libertații? Cum a ajuns Statuia Libertații la New…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Primul caștigator al MasterChef a ajuns director mare. In ce a investit cei 50.000 de euro de la Pro TV

12:50, 19.04.2024 - Petru Buiuca a fost primul caștigator al MasterChef, primul concurs culinar de anvergura intrat in evantaiul televiziunilor noastre (Pro Tv). S-a intampat in urma cu 12 ani, tanarul bucatar plecand acasa cu marele premiu de 50.000 de euro. Premiu unanim oferit de chefii debuntanți in televiziune, Scarlatescu,…

Franta ia in calcul reducerea saptamanii de munca la patru zile pentru parinții divorțați. O soluție si pentru Romania?

20:05, 19.03.2024 - Premierul francez Gabriel Attal a propus o abordare inedita pentru a-i ajuta pe parinții divorțați: reducerea saptamanii de lucru. Saptamana de lucru de patru sau patru zile și jumatate pentru parinții divorțați vizeaza echilibrul intre viața profesionala și cea personala. Experiența premierului Gabriel…

Limba romana o inlocuieste definitiv pe cea moldoveneasca

19:05, 11.03.2024 - Curtea Constitutionala de la Chisinau a decis luni ca sintagma „limba romana” ramane in toata legislatia Republicii Moldova, inclusiv in Constitutie, magistratii respingand astfel o sesizare depusa de catre deputatii socialisti si comunisti, transmite Radio Chisinau. La sfarsitul lunii martie anul trecut,…

Sintagma „limba romana” ramane in toata legislația Republicii Moldova, a decis Curtea Constituționala de la Chișinau

18:30, 11.03.2024 - Curtea Constituționala a Republicii Moldova a respins luni, 11 martie, o sesizare depusa de parlamentarii socialișiti și comuniști și a stabilit ca sintagma „limba romana” va ramane in toata legislația țarii, inclusiv in Constituție, relateaza Agerpres, care citeaza Radio Chișinau.Sesizarea a fost depusa…

Franța rupe barierele: primul stat din lume care introduce intreruperile de sarcina in Constituție?

11:30, 29.02.2024 - Moment istoric la Paris: senatorii francezi au votat miercuri pentru a inscrie accesul la avort in Constituția țarii. Daca proiectul de lege va fi aprobat prin votul a trei cincimi din ambele camere, așteptat luni, Franța va deveni prima țara din lume care va asigura prin constituție accesul la aceasta…

Expert, despre șocul produs de Macron: ”Rusia intai lovește și apoi discuta, Franța face invers”

12:15, 28.02.2024 - Alain Bauer, profesor de criminologie și fost consilier al liderilor de la Paris, afirma ca declarațiile președintelui Emmanuel Macron cu privire la o posibila trimitere de militari in Ucraina reprezinta o incercare de a schimba limbajul și modul de comunicare, astfel incat Rusia sa ințeleaga mesajul,…

Foste inchisori comuniste, in Patrimoniul Mondial UNESCO

23:30, 23.02.2024 - Ministerul Culturii intenționeaza sa inscrie mai multe foste inchisori comuniste in Patrimoniul Mondial UNESCO. Acestea vor fi astfel protejate și puse in valoare pentru a fi repere istorice și culturale. Anunțul cu privire la fostele inchisori comuniste și UNESCO a venit din partea ministrului Culturii,…

Premiera la Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș

11:40, 21.02.2024 -   La Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebes, publicul iubitor de arta are șansa sa admire, in premiera, un autoportret al pictorului Sava Hentia, realizat in anul 1876. Lucrarea face parte dintr-o colecție particulara si a fost oferita cu generozitate muzeului de colecționarii Cosmin si Alexandra Voisan,…


Ce parere ai despre aceasta stire?