Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Stația de piroliză, invenția românilor de la Ecohornet. Cum am putea transforma în energie cele 3,5 milioane de tone de deșeuri

Publicat:

Anul acesta la Agriplanta am descoperit o mașinarie interesanta. O stație de piroliza despre care inventatorul ei, , spune ca este un fel de sanitar al planetei. „Aceasta stație de piroliza trateaza termic și termo-chimic tot ce inseamna deșeu produs de societatea de acum. Noua tehnologie consta in arderea de inalta eficiența și ecologica, la temperaturi de incinerare de peste 1.250°C, cu emisii poluante minime a peleților fabricați din orice tip de biomasa. Integreaza simultan procese ca gazeificare, combustie, incinerare, postcombustie și transfer optimizat de caldura.“ Ce pierde…

Citeste articolul mai departe pe agro-business.ro…  

Sursa articol: agro-business.ro


Stiri pe aceeasi tema

Omenirea produce anual peste 60 miliarde de kilograme de deșeuri electrice

11:00, 22.04.2024 - Deșeurile de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE) generate in fiecare an pe glob se masoara in zeci de miliarde de kilograme. Aproape 40 de mii de tone de deșeuri electronice colectate de Environ anul trecut. Omenirea a produs in anul 2022 peste 62 de miliarde de kilograme DEEE, adica o medie…

Pauza generata de eșec la stația de compostare. Deseurile biodegradabile ale aradenilor, inapoi la groapa de gunoi

15:21, 28.03.2024 - Faptul ca de 6 ani stația de compostare nu a reușit sa funcționeze la parametrii contractuali ne face sa ne punem mari semne de intrebare... The post Pauza generata de eșec la stația de compostare. Deseurile biodegradabile ale aradenilor, inapoi la groapa de gunoi appeared first on Special Arad · ultimele…

Comuna Lunca Cernii de Jos din Hunedoara investește in eficiența energetica a Dispensarului local

23:10, 14.03.2024 - Administrația locala din comuna Lunca Cernii de Jos a anunțat ca a fost scos la licitație un contract important pentru comunitatea locala. Contractul se refera la eficientizarea energetica a Dispensarului din satul Lunca Cernii de Jos, amplasat pe strada Principala, numarul 18. Cu o valoare…

Impactul creșterii prețurilor la energie asupra gospodariilor din Romania. Un apel la eficiența energetica

14:25, 12.03.2024 - Punct de vedere Autor: Mihai Draghici, Partener, Consultanta, EY Romania Situația actuala: ințelegerea contextului Așa cum s-a dovedit in ultimii ani, creșterea prețurilor la energie are implicații semnificative pentru gospodariile din Romania. Analiza EY iși propune sa examineze impactul acestor creșteri…

Vești de la Bruxelles pentru Romania: Buget dublu și perioada prelungita pentru ajutorul de stat privind cogenerarea de inalta eficiența a energiei

15:25, 06.03.2024 - Comisia Europeana a aprobat prelungirea și modificarea schemei de ajutor de stat a Romaniei pentru sprijinirea cogenerarii de inalta eficiența a energiei electrice și termice. Schema inițiala urma sa expire la 30 iunie 2024. Pe langa prelungirea perioadei de aplicare a schemei de ajutor de stat, Romania…

Rolul coșurilor speciale pentru colectat gunoiul in gestionarea deșeurilor

15:40, 28.02.2024 - Gestionarea eficienta a deșeurilor reprezinta o preocupare tot mai mare in societatea moderna și utilizarea corecta a coșurilor pentru selectat deșeuri este cruciala pentru a menține un mediu curat și foarte sanatos. Printre cele mai folosite tipuri de recipiente pentru colectarea gunoiului se numara…

Certificatul energetic: cum sa faceți cladirea dumneavoastra mai eficienta din punct de vedere energetic

16:25, 16.02.2024 - Certificatul energetic (certificatul de performanța energetica) este un document oficial care clasifica o cladire sau o unitate de cladire in funcție de performanța sa energetica, de la A+ (cea mai eficienta din punct de vedere energetic) la G (cea mai puțin eficienta). Acesta este emis de un auditor…

(Video) Un zmeu acvatic de 28 de tone produce energie verde folosind curenții marini

15:45, 12.02.2024 - Dragon 12, un dispozitiv care folosește forța curenților marini pentru a produce energie verde, a fost instalat in Insulele Feroe, transmite publicația  New Atlas . Drona acvatica, care seamana cu un zmeu și se comporta ca unul, are o capacitate de 1,2 MW. Zmeul este produs de compania britanica Minesto.…


Ce parere ai despre aceasta stire?