Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sfatul nutritionistului: Alimentele care iti dauneaza

Publicat:

Margarina

Daca nu ar avea deloc coloranti, margarina ar fi gri.  Considerata multa vreme mai sanatoasa decat untul pentru ca, fiind vegetala, n-are cholesterol, margarina vine, de fapt, la pachet cu o multime de grasimi trans (care cresc colesterolul). Opteaza mai bine pentru uleiul de masline. Atentie, nu prea mult pentru ca are un continut sporit de calorii.

Vezi si: Nutritionistii vor interzicerea vanzarii de margarina 



Bauturile carbogazoase
Consumul de bauturi carbogazoase in exces a fost asociat cu declansarea unor afectiuni precum…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Pranzul la birou: cum sa mananci rapid și sanatos. Alimentele esențiale

13:25, 29.05.2024 - Intr-o era in care timpul este din ce in ce mai prețios, iar stilul de viața sedentar domina viața de zi cu zi, alimentația sanatoasa la birou devine o prioritate esențiala pentru menținerea sanatații și a eficienței la locul de munca. Un pranz echilibrat nu doar ca furnizeaza energia necesara pentru…

Nu toata painea cu maia este sanatoasa, avertizeaza un medic specialist. Care este consumul zilnic optim de fibre

15:30, 25.04.2024 - Nutritionistii sunt cu totii de acord ca, in mod normal, consumul regulat de paine din aluat cu maia poate duce la o mai buna sanatate intestinala și la o digestie imbunatațita. Dar trebuie sa fiti atenti de unde o achizitionati.

Atenție ce mananci! Anumiți aditivi alimentari ar putea crește riscul de diabet - studiu

15:25, 25.04.2024 - Consumul frecvent al anumitor emulsifianti pare sa fie asociat cu un risc mai ridicat de diabet, sugereaza un studiu amplu publicat miercuri, a carui metodologie face insa obiectul mai multor critici.

Alimentele periculoase pe care romanii le consuma in timpul Postului Paștelui. Sfatul nutriționistului Mihaela Bilic: ”Atenție la combinația...”

21:31, 12.04.2024 - Postul Paștelui reprezinta o perioada sfanta pentru creștini, dar pentru care fac și foarte multe excepții alimentare. Din dorința de a respecta regulile, se ajunge de multe ori la combinații periculoase de mancare. Iata ce sfaturi are Mihaela Bilic pentru creștini!

Ce este mai sanatos sa mananci: unt sau margarina?

18:30, 08.04.2024 - Untul a fost un aliment de baza timp de secole, cu mult inainte sa apara margarina, la inceputul secolului XX. Dieteticienii afirma ca este dificil de stabilit care dintre ele este mai sanatos.

Farfuriile de unica folosința: Libertate și confort in servirea mesei

11:20, 08.04.2024 - Dinamismul lumii contemporane impune un ritm de viața alert, in care unele evenimente sunt organizate rapid, incluzand mese in diferite momente ale zilei sau la diverse ocazii. Intr-un cadru mai multe sau mai puțin formal, se poate pastra eleganța și confortul in servirea mesei cu farfuriile de unica…

Cate oua ai voie sa mananci zilnic, de fapt. Ce greșeala fac unii oameni

08:15, 03.04.2024 - Ouale sunt printre alimentele preferate ale romanilor, nelipsite din alimentația acestora. Majoritatea oamenilor consuma oua, insa puțini sunt cei care știu cate au voie, de fapt, astfel incat sa nu aiba probleme de sanatate. Cate poți manca, de fapt, in fiecare zi. Valorile nutritive ale oului Oul…

Ce nu ar trebui sa faci imediat dupa ce mananci. Obiceiul nesanatos pe care il au foarte mulți oameni

23:11, 18.03.2024 - Nutriționiștii și medicii recomanda sa eviți diverse activitați dificile sau odihna intinsa pe pat imediat dupa ce mananci, mai ales dupa o masa copioasa, cu multe grasimi și proteine. Digestia preparatelor pe care le-ai consumat incepe imediat dupa ce mananci și poate dura cateva ore, in funcție de…


Ce parere ai despre aceasta stire?