Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sfântul Ilie. Cine a fost și când este sărbătorit. Tradiții și obiceiuri

Publicat:

Sfantul Ilie, aducatorul de ploi, este praznuit in fiecare an in data de 20 iulie. Se spune ca prin rugaciunea sa, el a reușit sa salveze de la moarte poporul lui Israel, dupa o secete cumplita, ce s-a intins pe mai bine de trei ani.  Sarbatoarea Sfantului Ilie sau Santilie, așa cum este cunoscuta in popor, este marcata in calendarul creștin ortodox cu cruce roșie, insemnare ce nu apare astfel la niciun alt prooroc. Acesta zi este incarcata de tradiții și obiceiuri, care mai de care mai interesante. Sfantul Ilie. Cine a fost și cand este sarbatorit Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul a fost fiul…

Citeste articolul mai departe pe unica.ro…  

Sursa articol: unica.ro


Stiri pe aceeasi tema

Lunea Mare – Ziua in care incep Patimile Domnului

09:11, 29.04.2024 - In acest an, pentru creștinii ortodocși, Saptamana Patimilor incepe la data de 29 Aprilie. Floriile au fost sarbatorite in data de 28 Aprilie, moment in care Mantuitorul Iisus Hristos a Intrat in Ierusalim, aclamat și intampinat cu ramuri de maslin și finic. Incepand cu seara Floriilor, pana in Sambata…

Traditii si obiceiuri de Florii. Ce este interzis sa faci in Duminica Floriilor

07:05, 28.04.2024 - Ultima duminica dinaintea sfintei sarbatori a Invierii Domnului este una cu adevarat speciala. Credincioșii creștin ortodocși din Romania marcheaza aceasta zi prin obiceiuri și tradiții specifice. Cunoscuta și ca Intrarea Domnului in Ierusalim, Duminica Floriilor este una dintre sarbatorile de seama…

De ce este bine sa mancam pește de Florii in Romania. Tradiții și obiceiuri pentru ziua de duminica

21:45, 26.04.2024 - Semnificația spirituala și tradiționalaPeștele are o incarcatura simbolica puternica in creștinism, fiind considerat un simbol al lui Hristos. Acest simbolism deriva din acronimul grecesc „ICHTYS”, fiecare litera reprezentand cuvintele "Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Mantuitorul". De Florii, consumul…

Poți sa bei apa inainte de impartașanie? Sfanta Impartașanie – reguli pentru credincioși

16:06, 24.04.2024 - In fiecare an, in perioada de dinainte de Paște, creștinii se indreapta cu mic, cu mare catre biserici pentru a primi Sfanta Taina a Impartașaniei, care este unul dintre cele mai sacre și mai importante ritualuri ale creștinismului. Sfanta Impartașanie are o profunda incarcatura simbolica și spirituala…

Buna Vestire, praznicul care deschide poarta mantuirii noastre  

15:50, 25.03.2024 - @ Inca o zi cu slujbe pline de adanca inalțare duhovniceasca, in bisericile ortodoxe @ Prin Maica Domnului, omul a fost eliberat de pacate @ Aceasta sarbatoare este simbolul innoirii și regenerarii spirituale Luni, pe 25 martie, luminata sarbatoare a Bunei Vestiri a Nascatoarei de Dumnezeu umple sufletele…

Catolicii din Romania sarbatoresc azi Floriile. Traditii si obiceiuri

16:05, 24.03.2024 - Credinciosii romano catolici celebreaza duminica, 24 martie, Floriile, sarbatoare care simbolizeaza intrarea Domnului in Ierusalim. Ramurile pe care crestinii catolici le primesc la Sfanta Liturghie din Duminica Floriilor au fost binecuvantate si trebuie tratate ca obiecte sfinte. Este traditional sa…

Reguli de aur in Postul Pastelui. Credincioșii trebuie sa le cunoasca și sa țina cont de ele: principalele traditii si superstitii

11:30, 18.03.2024 - In teologia ortodoxa, postul nu este inteles numai ca abstinenta alimentara, ci ca o practica-test pentru indepartarea de patimi. De ce trebuie sa tinem post? Aceasta decizie aduce vindecare sufleteasca apropiindu-l pe om de Dumnezeu, sunt incurajate faptele bune si ajutorarea celorlalti.Potrivit Bisericii,…

Reguli de aur in Postul Pastelui. Credincioșii trebuie sa le cunoasca și sa țina cont de ele: principalele traditii si superstitii

07:55, 18.03.2024 - In teologia ortodoxa, postul nu este inteles numai ca abstinenta alimentara, ci ca o practica-test pentru indepartarea de patimi. De ce trebuie sa tinem post? Aceasta decizie aduce vindecare sufleteasca apropiindu-l pe om de Dumnezeu, sunt incurajate faptele bune si ajutorarea celorlalti.Potrivit Bisericii,…


Ce parere ai despre aceasta stire?