Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Secretele celui mai bun gulaș - rețeta tradițională. Ingredientul folosit de bucătarii din Ținutul Secuiesc

Publicat:

are 55 de ani si a invatat sa gateasca gulas in urma cu zeci de ani, de la o bucatareasa mai in varsta care mostenise reteta din familie. Maria gateste zilnic preparatul la o pensiune, pentru clienti dintre cei mai pretentiosi, romani dar si foarte multi straini. „Preparatul este originar din Ungaria, un pastor de vite a facut prima data acest fel de mancare. Gulyas se numea turma de vite si de acolo ii vine numele. Pastorul a vrut ceva care sa fie un pic mai diferit fata de ce manca pana atunci si a gatit in ceaun. Si astazi cel mai bun gulas este cel facut in ceaun”, explica bucatareasa,…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

VIDEO: Secretul unui gulaș perfect, in cea mai vizitata comuna din Alba. Cum se prepara mancarea tradiționala maghiara la Rimetea

20:05, 19.04.2024 - VIDEO: Secretul unui gulaș perfect, in cea mai vizitata comuna din Alba. Cum se prepara mancarea tradiționala maghiara la Rimetea Secretul unui gulaș perfect, in cea mai vizitata comuna din Alba. Comuna Rimetea este celebra pentru ospitalitate, peisaje pitorești superbe și gulaș. Cei care trec prin…

Rețeta de la manastire pentru laptele auriu, remediul antic impotriva racelii, insomniei și problemelor pielii

13:45, 16.04.2024 -  Aceasta bautura minune, preparata cu ingrediente naturale, este recomandata nu doar pentru persoanele care se confrunta cu probleme de sanatate, dar și pentru cei care iși doresc un somn liniștit sau o piele sanatoasa și stralucitoare. Preparatul este ușor de realizat acasa și poate fi folosit cu incredere…

Ce adauga gospodinele din Transilvania in fasolea batuta de post pentru un gust divin. Ingredientul secret care o transforma intr-un deliciu

21:55, 13.04.2024 - Fasolea batuta este unul dintre cele mai iubite preparate de post, care se pregatește rapid și pentru care nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Unul, insa, face minuni cu acest fel de mancare și ii da un gust de-a dreotul special. Ce trebuie sa adaugi ca sa iasa ca la carte. Rețeta speciala de […]…

Cum se prepara cea mai gustoasa fasole cu ciolan. Ingredientul secret care ii da un plus de savoare

18:30, 02.04.2024 - Cea mai gustoasa fasole cu ciolanFasolea cu ciolan reprezinta unul dintre acele preparate autentice care imbina savoarea tradiționala cu simplitatea bucatariei romanești. Chiar daca de multe ori o mancam la evenimente importante precum Ziua Naționala, fasolea cu ciolan este buna de servit oricand. Totuși,…

Cum se prepara cea mai gustoasa fasole cu ciolan. Ingredientul secret care ii da un plus de savoare

14:15, 02.04.2024 - Cea mai gustoasa fasole cu ciolanFasolea cu ciolan reprezinta unul dintre acele preparate autentice care imbina savoarea tradiționala cu simplitatea bucatariei romanești. Chiar daca de multe ori o mancam la evenimente importante precum Ziua Naționala, fasolea cu ciolan este buna de servit oricand. Totuși,…

Plachie de pește ca-n Delta. Rețeta tradiționala și ingredientul secret pe care trebuie sa-l folosești 

16:45, 25.03.2024 - Daca vrei sa faci plachie de pește ca-n Delta, trebuie sa respecți rețeta pas cu pas. Ca sa știi cum trebuie sa iți iasa, ar trebui prima oara ar trebui sa mergi in Delta ca sa guști rețeta autentica. Aceasta rețeta e plina de legume și are un gust senzațional. Tradițional se face cu crap, […] The post…

Negresa de post, reteta din caietul bunicii. Ingredientul care o face foarte pufoasa

20:15, 20.03.2024 - Negresa de post, dupa rețeta bunicii! Daca aveți de gand sa țineți tot postul Paștelui, acest desert este alegerea perfecta pentru zilele in care aveți pofta de ceva dulce! Se prepara rapid și ușor și il poate face oricine. Insa trebuie sa țineți cont de ce ingrediente adaugați la negresa. Gospodinele…

Rețeta prajiturii cu malai a la chef Florin Dumitrescu. Ingredientul secret care o transforma in delicatesa

19:00, 28.02.2024 - Florin Dumitrescu, fostul component al indragitei emisiuni „Chefi la Cuțite”, ne ademenește cu o rețeta delicioasa de prajitura cu malai. Preparatul, cel mai probabil, te duce cu gandul la copilarie, dar reinterpretarea este facuta intr-un stil inconfundabil a la Chef Dumitrescu. Un desert ușor de facut,…


Ce parere ai despre aceasta stire?