Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Schimbările climatice vor conduce la inundaţii frecvente şi topirea gheţarilor

Publicat:

Consecintele vor fi cu atat mai grave cu cat temperaturile vor creste mai repede, deci guvernele trebuie sa ia masuri 'urgente si ambitioase' pentru a limita emisiile de gaze cu efect de sera, a se arata in raportul IPCC.

Nivelurile marii extrem de ridicate care apar in prezent o data la 100 de ani vor afecta probabil anual numeroase metropole situate in zone joase si insule mici pana in 2050, chiar in cazul unui scenariu de emisii reduse de gaze cu efect de sera, a mai spus grupul interguvernamental.

In medie, lumea se va confrunta probabil cu o crestere cu 43 de centimetri a…

Citeste articolul mai departe pe dcnews.ro…  

Sursa articol: dcnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Deputat Cristina Burciu: Strategia privind dezvoltarea rurala a Romaniei, un obiectiv primordial al statului

16:00, 23.04.2024 - Comisia Europeana a publicat un document concludent referitor la rezultatele aplicarii viziunii rurale pe termen lung a Uniunii Europene, care intereseaza in mod direct Romania, avand in vedere ponderea importanta a populației din mediul rural din țara noastra. Raportul se inscrie in dinamizarea rolului…

Ministrul Afacerilor Interne, Catalin Predoiu: Vom stabili daca pasagerii romani sunt controlați sistematic, dupa intrarea partiala a Romaniei in Schengen

00:11, 04.04.2024 - Daca se dovedește ca romanii au fost controlați sistematic dupa accederea țarii noastre la Air Schengen, vom lua masuri, a afirmat ministrul Afacerilor Interne, Catalin Predoiu, potrivit tvr.info. Declarația ministrului vine a doua zi dupa ce mai mulți romani care au coborat din avioane pe aeroporturi…

Europa se incalzește de doua ori mai repede decat alte continente. Ce e de facut

14:00, 20.03.2024 - Comisia Europeana in Romania a anunțat, zilele trecute, ca Europa se incalzește de doua ori mai repede decat alte continente, lucru care inseamna ingrijorare in randul oficialilor europeni. Pe langa reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, autoritațile europene spun ca trebuie sa ne pregatim pentru…

Carmen Avram: Comisia ignora nevoile Romaniei privind irigațiile

12:11, 11.03.2024 - Dupa doi ani de seceta severa și temperaturi extreme, care au parjolit Europa toata, și dupa despagubiri de sute de milioane de euro acordate de Comisie, din bani europeni, executivul european denota superficialitate in abordarea unei realitați ingrijoratoare: criza apei. Ultima dovada in acest sens…

Amenințare mortala: dengue și chikungunya ataca Europa, potrivit primului raport al UE despre schimbarile climatice

10:05, 11.03.2024 - Trebuie sa se schimbe agricultura. Dietele trebuie sa evolueze. Sudul Europei este in pericol. Și dezastrul se apropie, daca liderii UE nu acționeaza dupa alegerile din iunie. Primul raport al UE despre schimbarile climatice sugereaza teme grele pentru Europa. Oamenii de știința ne indeamna: acționați…

SUA au trecut prin cea mai calduroasa iarna din istoria masuratorilor meteorologice. Efectele, vazute la Marile Lacuri

11:35, 09.03.2024 - Statele Unite ale Americii au trecut prin cea mai calda iarna din istoria masuratorilor meteorologice, avand o temperatura medie de 3,1 grade Celsius, a anuntat vineri Administratia Nationala pentru Oceane si Atmosfera (NOAA), citata de Agerpres. Aceasta "caldura persistenta" a provocat o "scadere continua…

Șase intrebari și raspunsuri despre depașirea limitei de incalzire de 1,5 grade Celsius. Cat de cald va fi?

12:05, 19.02.2024 - Temperatura medie la nivel mondial a crescut cu peste 1,5 grade Celsius pentru 12 luni consecutiv pentru prima data in istorie, potrivit datelor programului Copernicus de observare a Pamantului al UE, program care In orice conversație despre schimbarile climatice apare acest element, 1,5 grade Celsius.…

Ursula von der Leyen, despre ajutorul dat de Putin

16:10, 14.02.2024 - Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire, susțin ca razboiul dezlanțuit de Rusia impotriva Ucrainei a forțat UE sa iși accelereze tranziția energetica, relateaza  Euractiv.com . „Anul trecut, in 2023, pentru prima oara, am produs mai multa…


Ce parere ai despre aceasta stire?