Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Savanții au realizat o hartă a tulburărilor neurologice pe care COVID-19 le provoacă: de la accident vascular cerebral la cefalee

Publicat:

Cercetatorii italieni au facut „o harta” a afecțiunilor neurologice suferite de pacienții Covid, de la accident vascular cerebral la cefalee. Cea mai frecventa tulburare este alterarea combinata a simțului olfactiv și gustativ, urmata de confuzia mentala, pierderea atenției și a memoriei.

Incepand cu primii pacienți din Wuhan și pana in prezent, medicii din intreaga lume au constatat complicații neurologice multiple și adesea prelungite la cei afectați de Covid. Nu doar pierderea simțului mirosului și a gustului, unul dintre semnalele de alarma și un simptom larg raspandit al infecției,…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Furia poate ucide. Crește riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral

12:45, 02.05.2024 - Oamenii de știința americani avertizeaza ca furia poate avea consecințe grave asupra sanatații. Potrivit unui studiu recent, chiar și episoadele scurte de furie pot afecta funcția vaselor de sange, crescand riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral timp de pana la 40 de minute.

Un ambulanțier a suferit un accident vascular cerebral in timp ce se afla la volan

09:10, 29.04.2024 - Un șofer de ambulanța a suferit un atac cerebral la volan, in timp ce se afla in misiune. Un ambulanțier in varsta de 57 de ani, de la substația de ambulanța Radauți a SAJ Suceava, a facut, sambata, un accident vascular cerebral (AVC) in timp ce se afla in misiune de salvare, anunța  Monitorul de Suceava.…

Un barbat din Leova, diagnosticat cu accident vascular cerebral ischemic, tratat cu succes la Spitalul raional Hincești

20:45, 19.04.2024 - Primul caz de accident vascular cerebral tratat cu succes in Centrul primar de AVC al Spitalului raional Hincești, la doar doua zile de cand și-a inceput activitatea. Pacientul, un barbat in varsta de 49 de ani din raionul Leova, a fost diagnosticat cu accident vascular cerebral ischemic, prin intermediul…

5 semne importante care iți spun ca ai suferit un atac vascular cerebral minor

13:20, 09.04.2024 - Adesea, oamenii pot experimenta ceea ce este numit in mod obișnuit un „accident vascular minor” inainte de a suferi un accident vascular cerebral ulterior. Din punct de vedere clinic, acesta este cunoscut sub numele de atac ischemic tranzitoriu sau AVC minor.

Fibrilația atriala crește riscul de accident vascular cerebral de 4 ori

18:45, 04.04.2024 - Fibrilația atriala (cel mai frecvent tip de aritmie cardiaca) crește riscul de accident vascular cerebral de 4 ori, cu consecințe fatale in 30% din cazuri și invaliditate pentru jumatate dintre cei afectați, potrivit mediafax.

Cercetatorii din SUA vor sa creeze o „harta” a creierului uman care ar putea ajuta la tratarea afecțiunilor neurologice

13:20, 16.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Institutul Allen din SUA au inceput procesul de cartografiere a celor 86 de miliarde de neuroni din creierul uman,... The post Cercetatorii din SUA vor sa creeze o „harta” a creierului uman care ar putea ajuta la tratarea afecțiunilor neurologice appeared first on Special…

Frunzele de Ginkgo ar putea imbunatati recuperarea cognitiva precoce dupa un accident vascular cerebral

00:15, 19.02.2024 - Un studiu efectuat in China a aratat ca o substanta extrasa din frunzele si semintele uscate ale arborelui Ginkgo ar putea imbunatati recuperarea cognitiva precoce dupa un accident vascular cerebral (AVC), informeaza Agenția Xinhua, preluata de Agerpres. Cercetatorii asiatici, condusi de cei de la Spitalul…

Studiu: Frunzele de Ginkgo ar putea accelera recuperarea cognitiva dupa un accident vascular cerebral

20:10, 13.02.2024 - Un studiu efectuat in China a aratat ca o substanta extrasa din frunzele si semintele uscate ale arborelui Ginkgo ar putea imbunatati recuperarea cognitiva precoce dupa un accident vascular cerebral (AVC), informeaza Xinhua. Cercetatorii asiatici, condusi de cei de la Spitalul Tiantan din Beijing,…


Ce parere ai despre aceasta stire?